Преваряване на вода с ел. кана

  • 20 988
  • 34
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 648
Същата работа съм като Рали, преварявам в ел кана, водата минала през кана Брита, а стерилизилам със стерилизатор за микровълнова, но сега притоплям детските води на уреда на Авент и правя млякото, просто ми е по-лесно, но не съм имала проблеми  Peace

# 31
  • Мнения: 155
Преварявала съм вода само в електрическа кана, после разсипвам в 2 шишета.

Бях чела, че не е хубаво да се държи водата в каната и да се преварява наново. За котления камък - може да се почисти с  вода с оцет (2-3с.л. на литър вода), който се оставя да заври. После се изхвърля. Доколкото знам котления камък не е вреден за здравето.

# 32
  • Мнения: 141
А пък да затопля и сложа в термос ми се вижда нередно водата да седи цял ден в метал.

Ти ме притесни сега.Вътрешността на термоса не е ли стъклена  newsm78

# 33
  • София
  • Мнения: 15 254
Моят е метален. Но има и стъклени. Погледни твоят какъв е.

# 34
  • Мнения: 155
Между другото, аз почти винаги съм правила млеката с вода със стайна температура т.е. вода, която е изстинала, освен ако съм нямала готова и ми се е налагало да преварявам на момента и да чакам да изстине. Във една от книгите, които имам пишеше, че въпреки че е прието биберонът да е топъл, малко под телесната температура (между 30 и 35'С), опитът показва, че много кърмачета го харесват и по-хладен. Това поражда и все повече утвърждава тенденцията в ясли, родилни домове и болнични заведения бибероните да се дават с температура на околната среда(между 15 и 20"С), това опростява приготвянето им и премахва всякакъв риск от опарване.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт