Чакам есента с черпак в ръка

  • 23 513
  • 743
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 7 947
Аз не правя руло, а гнезда - по едно варено яйце го обличам в кайма - приготвена с лук, яйце и вода - трябва да е доста мека, защото като се пече - изсъхва. Слагам ги тия гнезда в тавичка с малко вода и олио и се пече. Накрая на моето/защото мъжа ми не яде/ слагам малко настърган кашкавал - да се запече и сервирам със салатка.

# 31
  • на брега на морето
  • Мнения: 6 289
Нищо по-лесно от това. Правиш каймата както за кюфтета. Отделно сваряваш твърдо яйце и морков. Оставяш омесената кайма поне за час в хладилника. Когато нямам стар хляб, слагам галета предварително напоена с вода, да стане като кашичка. На масата слагаш тавата за печене, с ръце оформяш каймата на правоъгълник с длъжина дъното на тавичката  и така докато ти стане на лист не много тънък. На единия край слагаш яйцето и моркова цели или нарязани, както искаш, и малки кисели краставички. започваш внимателно да навиваш рулото и внимателно с помощника го вдигате от масата и слагате в тавичката, предварително лекичко намазана с олио. По желание може да разбиеш доматено пюре и да полееш отстрани, парченце дафинов лист, зрънца чер  пипер, сол и печеш на 200 градуса. От време на време поливаш със соса да не загори. Печеш 40-45 минути,  зависи от печката. След това може да го нарежеш на порции в красива чиния.  Майка ми слагаше моркова и яйцето цели, получаваха се много ефектни резени. Успех и весело посрещане на празника!

# 32
  • Мнения: 1 085
Ей сега спретнах едни кебапчета от домашна кайма и нарязах богата, зеленчукова салата.

# 33
  • Мнения: 2 175
Пък аз пак се спасих от готвенето - намерих във фризера една замразена манджа - зелен боб с месо.. Sunglasses

# 34
  • Мнения: 17 546
Днес ще правя гъби с ориз. Чудя се само дали на котлона или на фурна...
На котлона това ядене става по-вкусно, особено ако прибавиш морковче, лучец, малко белени доматки...и повече черно пиперче  Simple Smile Накрая поръсено с наситнено магданозче
Олиййй звуча като Ути  ooooh!
Joy
Аз като готвя не мога да опиша рецептата с такива мънички думички, щото моите количества са почти по кило! Crazy
Днес съм била на работа, мноооого съм уморена Mr. Green  и ще ядат плодове и пасти. Crazy

# 35
  • Мнения: 1 085
...Днес съм била на работа, мноооого съм уморена Mr. Green  и ще ядат плодове и пасти. Crazy

Много класно  Peace

# 36
  • Мнения: 17 546
...Днес съм била на работа, мноооого съм уморена Mr. Green  и ще ядат плодове и пасти. Crazy
Много класно  Peace
Mr. Green А аз съща Мария-Антоанета...

# 37
  • Мнения: 1 085
Mr. Green А аз съща Мария-Антоанета...


 Simple Smile И аз за нея се сетих.

# 38
  • Мнения: 17 546
От кога разправям на мъж ми, че в предишния си живот съм била принцеса...  Joy Как да готвя като имам спомени от тогава и не ми е присъщо. Flutter

# 39
  • Мнения: 1 749
Само за запис за утре съм обещала да правя баница и плодова салата, гювечът- от мъжа ми

# 40
  • Ямбол
  • Мнения: 28 236
Аз се похвалвам - палачинките ми станаха супер, даже ги и харесаха другите. Вече такива ще правя, когато нямам прясно мляко.

# 41
  • Мнения: 2 471
Днес цял ден бяхме в Панчарево. Там хапнахме рибка, та не сме и готвили нищо.

# 42
  • Мнения: 955
Нищо по-лесно от това. Правиш каймата както за кюфтета. Отделно сваряваш твърдо яйце и морков. Оставяш омесената кайма поне за час в хладилника. Когато нямам стар хляб, слагам галета предварително напоена с вода, да стане като кашичка. На масата слагаш тавата за печене, с ръце оформяш каймата на правоъгълник с длъжина дъното на тавичката  и така докато ти стане на лист не много тънък. На единия край слагаш яйцето и моркова цели или нарязани, както искаш, и малки кисели краставички. започваш внимателно да навиваш рулото и внимателно с помощника го вдигате от масата и слагате в тавичката, предварително лекичко намазана с олио. По желание може да разбиеш доматено пюре и да полееш отстрани, парченце дафинов лист, зрънца чер  пипер, сол и печеш на 200 градуса. От време на време поливаш със соса да не загори. Печеш 40-45 минути,  зависи от печката. След това може да го нарежеш на порции в красива чиния.  Майка ми слагаше моркова и яйцето цели, получаваха се много ефектни резени. Успех и весело посрещане на празника!
една мъничка добавка за улеснение: ако си постелеш предварително пергаментова хартия, можеш после много лесно да го завиеш и направо в тавичката, без да я намасляваш; чак накрая, като е готово, разкъсваш хартията и го запичаш, да хване коричка и да добие търговски вид Laughing

# 43
  • Мнения: 1 085
една мъничка добавка за улеснение: ако си постелеш предварително пергаментова хартия, можеш после много лесно да го завиеш и направо в тавичката, без да я намасляваш; чак накрая, като е готово, разкъсваш хартията и го запичаш, да хване коричка и да добие търговски вид Laughing

Толкова е елементарно, а не съм се сетила. Благодаря   bouquet

# 44
  • Кьолн
  • Мнения: 1 220
Момичета,нямате ли  рецепта за някоя бърза закуска която да се пече. Аз напаво блокирах с тия закуски. Изредих вече всичко което се пържи. Днес правих палачинки, а за утре направо не знам Thinking

Общи условия

Активация на акаунт