Как да направя пилешкото месо крехко???

  • 19 119
  • 20
  •   1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 316
Здравейте,
имам месо от домашни бройлери. Проблема е, че ако се опитам да направя печено пиле месото стои по сухо, а не така крехко както купеното от магазина. Има ли някаква марина или може би технология за печене  newsm78 месото да стане по крехко.

# 1
  • Мнения: 182
Първо го свари хубаво и след това го запечи.Домашното пиле без варене не минава.То и след това може да ти се стори малко жилаво,но никога няма да е като купеното.

# 2
  • Варна
  • Мнения: 316
Ще пробвам, така ми се е прияло печено пиленце, че накрая ще отида да си купя от магазина  Mr. Green

# 3
  • град-държава
  • Мнения: 5 863
Аз готвя само домашни петли, кокошки и бройлери. Кокошките и петлите задължително ги варя предварително, ако ще ги пека, но бройлера го пека, като пиле от магазина с алкохол - бира или бяло вино, завивам с хартия за печене съда и когато е готово, махам хартията да се запече и хване коричка. Винаги става крехко.

# 4
  • Варна
  • Мнения: 316
Тази хартия за  печене фолио ли е или някаква друга, че не съм много веща в областта  newsm78

# 5
  • Мнения: 27 524
Пилето винаги е крехко. Не го варя никога преди това (овен ако не е с ориз или кисело зеле). Просто го завивам с фолио и накрая запичам.

Пробвай печено пиле с масло и чесън  Simple Smile

           

# 6
  • Варна
  • Мнения: 316
Ще пробвам само пикантината ще пропусна, че не ползвам. А това печеното на снимката ми докара лудо слюноотделяне  -  толкова вкусно изглежда  Simple Smile

# 7
  • София
  • Мнения: 415
Накисни го преди това в мляко!

# 8
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Когато става въпрос за печене,трябва да го накиснеш поне 2-3 часа в марината.Аз процедирам по този начин и винаги ми е ставало много крехко.Моята марината е такава.Объркваш хубаво месото,държиш го покрито със стреч фолио в хладилника докато го приготвиш.След това го измиваш хубаво и си го готвиш както искаш.
Малко кисело мляко
Пилешка пикантина,или друга подправка по желание
Чесън на прах
Малко горчица
Малко бяло вино

# 9
  • Мнения: 769
Обърква се  кисело мляко с малко майонеза,1с.л. горчица,чер пипер и сол.Оставя се няколко часа в хладилник.След това  се прехвърля пилето в плик за печене.Спазват се указанията на опаковката.Пече се до порозовяване.
Може да се добавят и други подправки според вкуса.
Готовите смеси за овкусяване и окрехкотяване на пилето не са за препоръчване

# 10
  • Мнения: 0
Моята тайна за крехко месце е марината с газирана напитка, предпочитам сода, въпреки че оригиналната марината е с кола, но после става много сладко и не ми допада. Газираното омекотява всички твърди меса. Препоръчвам ти вътре да си сложиш и любимите подправки.

# 11
  • Мнения: 6 037
На мен никога не ми е било жилаво,може би защото от магазина не съм яла,но пробвай да го изпечеш в плик за печене  с подправки по твой вкус.

# 12
  • Мнения: 9 123
Пилето винаги е крехко. Не го варя никога преди това ........

а домашно пиле пекла ли си  Wink

Първо го свари хубаво и след това го запечи.Домашното пиле без варене не минава.

да се разберем - между домашно пиле и бройлер има разлика  Peace Варенето важи за домашното пиле, което дори да е сварено и после опечено, пак няма вкус на печения бройлер. Има разлика в месото, както вече писа
Аз готвя само домашни петли, кокошки и бройлери. Кокошките и петлите задължително ги варя предварително, ако ще ги пека, но бройлера го пека, като пиле от магазина с алкохол - бира или бяло вино, завивам с хартия за печене съда и когато е готово, махам хартията да се запече и хване коричка. Винаги става крехко.

само че аз завивам не с хартия за печене, че прегаря по-бързо, а с фолио.

Ей така приготвено пилешкото месо (бройлер домашен или купен) обаче ни е фаворит

За мариноването - млякото (независимо прясно или кисело) газираното - безалкохолно или бира, виното и твърдия алкохол окрехкотяват мускулната тъкан на месата (не само за пиле) така че - което и да сложиш става.

# 13
  • Мнения: 27 524
Пилето винаги е крехко. Не го варя никога преди това ........

а домашно пиле пекла ли си  Wink

Да, права си, аз говоря за бройлери. Домашното не ни допадна като вкус и мирис  Sick

# 14
  • Пловдив
  • Мнения: 2 208
Марините, които правя за пилешко са:

-сока от 1-н лимон
-лимон, зехтин и бяло вино
-соев сос и зехтин

Не съм пекла домашно пиле, но пробвай с лимон, месото от него става много крехко Peace

Общи условия

Активация на акаунт