РУСКА КУХНЯ

  • 132 789
  • 738
  •   2
Отговори
# 15
  • Мнения: 7 420
   И аз до ден днешен се глезя с манная каша( + батон с маслом ммммммммммм!!!  Flutter)Правя я на око,течничка да остане....И задължително освен захарта добавям и малко сол.  Wink Grinning

# 16
  • Мнения: 5 001
Е тЕА тва е.....Ходих да си правя манная каша...Не издържах!  hahaha #Silly

Ох,много вкусно беееееее....! Толкова спомени ми се върнаха.....

П.П. Да мЪ карате да ям посред нощите.... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil...Подстрекателки таквиз! Mr. Green

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 21:14 от TheNMaster

# 17
  • Бургас
  • Мнения: 1 270
Добре, аз нямам претенции да разбирам от руска кухня,тепърва я откривам, когато гостуваме на сватовете. Впечатли ме, че предимно салатите са със сосове, много ползва орешки-орехи, дори дъщерята каза, че в прословутите й котлетики също има някакви ядки,но тя е само консуматор,та се надявам  на рецептата от Лабрекс ,още повече, че за мен тя е призната кулинарка.

# 18
  • София
  • Мнения: 15 485
   Много хубава тема, аз нямам какво да предложа, но ще я следя стриктно! Лабрекс, благодаря  Hug!

# 19
  • Мнения: 22 867
Добре, аз нямам претенции да разбирам от руска кухня,тепърва я откривам, когато гостуваме на сватовете. Впечатли ме, че предимно салатите са със сосове, много ползва орешки-орехи, дори дъщерята каза, че в прословутите й котлетики също има някакви ядки,

Belle Fleur, те правят и кюфтета само от овесени ядки, и от овесени ядки и кайма, да не би пък нещо такова да е било? newsm78 А може би да са слагали и орехи някакви, не знам, само гадая. А, щом са сватове, няма ли да издадат рецептата? Grinning

Тайна, добре си дошла, мила, и ти и всички, на които ще им е интересно.  bouquet Знам, че в руската кухня има много вкусотии, както и в останалите, и се надявам с помощта на момичета, които са правили такива вкусни ястия и печива или знаят рецепти, да имаме възможност да ги опитаме.  Peace

# 20
  • Мнения: 125
Альона...Хреса ми представянето на твоята рецепта!Толкова хубаво си я обяснила.......И ми стана мило от ...."грешките" ти.... Laughing.....Напомни ми(изказа ти разбира се!) моята "бабушка" от която имам прекрасни спомени,но за съжаление тя е покойник отдавна... Cry...
Ще се пробвам да намеря в "Берьозка" този тип подправка и ще пробвам салатата ти от моркови.....Благодаря!  Hug Hug Hug
Mr. Green Mr. Green  Сигурно се появяват цитати от това което пиша в " .ПрЪвУписТно ЛуЙкенд сгоДвяне -.... " , но какво да правя  Joy

Айде още една рецепта от мен.

Лапша
3  яйца
1 ч.ч. брашно
сол и подправки по вкус (я сложих малко сух копър) , може и без подправка.

Замесваме твърдо тесто.


Тестото се разточва с дебелина около 1 милиметър, поръсвам с брашно и разрязвам на ленти по 5-6 см.

Ленти се слагат една върху друга и се нарязва по 2-3 мм.


нарязана лапша слагаме върху вестник и оставяме да изсъхне (24 часа)

След като изсъхне прибирам в буркана или платнена торбичка.
Варя ги в бульон и сервирам с месо. Или добавям в супички.

# 21
  • Мнения: 1 906
Много се радвам, че вече има такава тема   bouquet

Давам една елементарна салата  Laughing - яла съм я при един приятел руснак.

Връзка пресен лук (около 5-6 тръка) се нарязват на ситни колелца. Подправят се с малко сол и се добавят 4-5 с.л. заквасена сметана. Адски вкусна е, пък и бърза за изпълнение  Simple Smile

# 22
  • Мнения: 5 001
Альона...Хреса ми представянето на твоята рецепта!Толкова хубаво си я обяснила.......И ми стана мило от ...."грешките" ти.... Laughing.....Напомни ми(изказа ти разбира се!) моята "бабушка" от която имам прекрасни спомени,но за съжаление тя е покойник отдавна... Cry...
Ще се пробвам да намеря в "Берьозка" този тип подправка и ще пробвам салатата ти от моркови.....Благодаря!  Hug Hug Hug
Mr. Green Mr. Green  Сигурно се появяват цитати от това което пиша в " .ПрЪвУписТно ЛуЙкенд сгоДвяне -.... " , но какво да правя  Joy

Абе я да не ти пука!  Hug Hug Hug Hug

Ние тук в Готварския си се подкрепяме и знаем ,че нашите съвети или рецепти само подпомагат другите или нас самите.....Пък....другото са клюки и заяждане..... Hug Hug Hug

# 23
  • Мнения: 7 420
Альонка, наистна хич да не ти пука,както каза Мастерчето!  Hug
И мен са ме вдигали на смях с моите правописни грешки.Явно на някои им липсват други по-естествени поводи за радост.  Crazy Та само пожелавам да им се появят такива.   Peace


  Подкрепям рецептата ти за "Лапша".  Peace Peace Peace
  Правя подобна(семейна ни е) и си я обичаме много.  Heart Eyes
  А рецептата за "Наташови Изварени Ушки " научих от една мила рускиня,която живее в Каварна.  Wink

  Хайде и още нещо ,научено от една друга мила рускиня.Салата-мезе "Светлана". Мноооого вкусна!  Crazy

  И още....Салата "Мимоза"

  Има да продължавам,то е ясно....  Blush
  Радвам се да видя Джемма в тази тема! Hug
  Чакам да се включат и Лина Каз, и Г-жа Стихийно Бедствие,и други мили познавачки на хубави руски рецепти
  Лабрекс,благодаря за темата! Отдавна се оглеждах за такава!   bouquet  bouquet  bouquet

# 24
  • Пловдив
  • Мнения: 2 209
И аз да се намърдам тука с въпрос  Mr. Green
Преди няколко години опитах борш в един руски ресторант и страшно ми хареса,  все се каня да направя, та молбата ми е ако някой е готвил такова нещо, да сподели рецептата  Hug

# 25
  • Мнения: 7 420
  Това е рецепта за Постен борш с фасул. Но предполагам, надали си опитала точно такъв,violenza .

# 26
  • Мнения: 179
Ще следя с интерес, а може и да споделя нещо. Благодаря за темата   bouquet

# 27
  • Пловдив
  • Мнения: 2 209
  Това е рецепта за Постен борш с фасул. Но предполагам, надали си опитала точно такъв,violenza .

Благодаря ти за предложението  bouquet, може и да се пробвам с тази рецепта, но този който опитах нямаше фасул със сигурност.

# 28
  • Мнения: 7 420
  Това е рецепта за Постен борш с фасул. Но предполагам, надали си опитала точно такъв,violenza .

Благодаря ти за предложението  bouquet, може и да се пробвам с тази рецепта, но този който опитах нямаше фасул със сигурност.
  Така и предположих.  Simple Smile
  Знаеш ли,мисля ,че Лео и/или Джемма имат рецепти за борш.  Peace

# 29
  • на втория етаж
  • Мнения: 248
  Чудесна тема,благодаря Лабрекс!Разбрах какво сте преживели,бог ви е пазил и опазил!Дано никога повече не ви се случва подобно нещо!  bouquet


   Любимата ми кухня! Simple Smile

И аз да се намърдам тука с въпрос  Mr. Green
Преди няколко години опитах борш в един руски ресторант и страшно ми хареса,  все се каня да направя, та молбата ми е ако някой е готвил такова нещо, да сподели рецептата  Hug

  Мога да предложа моята рецепта за борш:
глава червено цвекло,морков,глава лук,1/4 глава зеле,2 с.л. доматена паста,2 литра костен бульон,1 с.л. оцет,2-3 с.л. олио,1 с.л. захар,1 ч.л. ким,черен пипер,дафинов лист,2-3 скилидки чесън.
   Цвеклото се измива, обелва се, нарязва се на тънки сламчици или се настъргва на едро ренде. Прехвърля се в тенджерка, добавя се доматеното пюре, 1-2 с.л. олио и малко вода. Задушава се на слаб огън около 20 мин под капак. Добавя се оцетът - така боршът ще е с ярък, наситен цвят.
  Настърганите моркови и нарязаният лук с 1 с.л.олио се задушават отделно до омекване.
  В кипящия бульон се сипва дребно нарязаното зеле и се вари на слаб огън. След 10-15 мин се добавят задушените цвекло, моркови и лук и се вари още 10 мин.
  Подправя се със сол и захар. Добавят се кима, дафиновия лист и се доварява още 5 мин.
  Сваля се от огъня и се подправя със ситно нарязания чесън. Боршът се оставя похлупен за известно време да поеме добре аромата на всички съставки.
  Похапва се с лъжица заквасена сметанка.



  Ще пусна после и още руски рецепти,у нас те са в изобилие. Grinning

Последна редакция: вт, 07 дек 2010, 16:00 от lina kaz

Общи условия

Активация на акаунт