До мамите-сладкарки

  • 4 389
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 4 244
===. Марципана се прави от смлени бадеми с захар, това дето ти го показа е малко по различно
Вярно е, че той се прави от смлени бадеми, но и с него може отлично да се моделира.
Друг е въпроса, че аз не обичам нито него, нито Sugarpaste Icing.  Embarassed Grinning (много са ми сладки, при това, че аз иначе обожавам сладкото)
Мммммммммммда и аз така, да не кажа че заради бадемите пък въобще не мога и да го мириша марципана Mr. Green

# 16
  • MUC
  • Мнения: 571
6o6i,
тортата за 1. ден ден на Диана ли е  Hug

Освен марципан има  Persipan/Parzipan (заместител на марципана, без бадеми, с ядки от кайсии),  Rollfondant и Dekofondant , само от захар, лимонов сок и олио.

# 17
  • Мнения: 2 567
Благодаря ви много   bouquet
Бобилайнче, отдавна не съм те виждала  Heart Eyes
Да, по принцип мисля да творя чудеса от храброст за рождения й ден, дано стане нещо  Praynig Блгодаря ти за превода, ще се опитам да изнамеря такова чудо  newsm78
Целувки на Леа  Hug

# 18
  • Мнения: 62
Royal Icing се прави от пудра захар и меренге/т.н. сух белтак/.Става много гаста консистенциа. Използва се  за покриване  на свадбени торти, цветя и украса на сладки.Съхне много бурзо.Не е желателно  да  се съхранявя в хладилник.
Sugarpaste Icing тук се използва предимно за правене на т.н. sugar flowers.Не е препора4ително да се използжа за покрижане на торти, исъхва много бързо.Прави се с Tyloce C.
За Rolled Fondant има разли4ни рецепти.В пове4ето слу4аи се прави от глукоза, глицерин, желатин, пудра захар.
Ако иска6 мога да ти пусна и рецептите.

# 19
  • Мнения: 3 478
Sugarpaste си е чист фондан на български, ма и тук при мен така го водят. Royal Icing наистина се втвърдява много бързо след като се нанесе, но е най-вече за бисквити или за залепяне на фигурки. Ние поне за това го ползвахме като карах курсовете.

# 20
  • Мнения: 62
MissZ,ти на какви курсове си ходила?Аз съм изкарала 3-те курса на Wilton за cake decorating и 2-ва демо курса за правене на  sugar flowers.

# 21
  • Мнения: 2 567
Ако иска6 мога да ти пусна и рецептите.
Привет,
да, бих погледнала рецептите за Sugarpaste Icing   и Rolled Fondant   chef Въпреки, че се надявам да намеря готови такива. Като казваш, че Sugarpaste Icing изсъхва бързо, значи ли, че има опасност да се напука лицето на клоуна в този случай  Crazy Или да използвам за целта фондана?  newsm78

# 22
  • Мнения: 62
Тази торта се прави във ториат курс на Wilton.Ето и рецептите:

Sugarpaste:
***един белтък
***1 супена лъжица Tylose C
***около 400 грама пудра захар
Разбива6 белтъка и по- малко добавя6 половината от захарта.Добавя6 Tylose и запо4ва6 да меси6 като тесто.Ако запо4не да залепва си намазва6 ръцете с shortening.Тестото се съхранява в пластмасова кутия.
Аз ли4но не ти препора4вам да използва6 този вид аисинг.Тя е само са захарните цвея.
Добре е да си купи6 готов Fondant.

Rolled Fondant:
***1 килограм пудра захар
***1 супена лъжица желатин
***1 супена лъжица глицерин
***120 милилитра глукоза
***ванилиа или друг вид есенциа
 Пресява6 захарта, прави6 малко кладен4е.
Накисва6 желатина във водата и го слага6 да се стопли за около 5 минути, докато се разтопи довре.Не го вари6!!!Добавя6 глицерина, разбърква6 добре.Добавя6 ванилията и глукозата.
Излива6 те4ната смес в кладен4ето и запо4ва6 да меси6.
Съхранява6 в пласмасова кутия, на стаина температура.
Пи6ими по ЛС ако иска6 да ти напи6а циалата технологията на тортата клоун.

Общи условия

Активация на акаунт