ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО-ползвате ли,полезно ли е.....

  • 4 011
  • 11
  •   1
Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 26 381
 newsm78 много ми е странен вкусът му....в началото приятен сладникав,после солен....За какво може да се ползва...като съм гледала американски филми там го ядат на сандвич с пуешко месо или със сладко...Ако имате някакви рецепти,пишете моля...Имам две бурканчета и никой не иска да го яде,а ми го донесоха от Канада,мисля за някакви рецепти за сладки или соленки да го ползвам...

Последна редакция: сб, 08 яну 2011, 10:56 от Doli

# 1
  • Мнения: 690
Много обичам фъстъчено масло. Досега винаги съм си правила домашно. Иначе на филия хляб го ям най-често. Имаше едни сладки с фъстъчено масло, но така и не ги направих.
http://www.kulinarno-joana.com/2009/04/chocolate-peanut-butter-cookies/

Фъстъченото масло е доста калорична храна по принцип, което мен много ме устройва. Съдържа мазнини, протенини и малко въглехидрати и върху бял хляб се уравновесява.

Последна редакция: сб, 08 яну 2011, 00:39 от Sarafina

# 2
  • Мнения: 150
Не знам как се продава фъстъченото масло в Канада, но това, което аз купувам не може да се консумира директно. Задължително го смесвам в съотношение 1:1 с мед. Така го харесваме всички, особено синът ми.
А за полезността съм чела някъде, че я има... ама при нас първоопределящо е вкусът, а другото - страничен ефект Simple Smile

# 3
  • Мнения: 187
ФЪСТЪЧЕНО А НЕ ФАСТЪЧЕНО!!!

# 4
  • Мнения: 3
Ето една рецепта за бисквитки с фъстъчено масло ,която открих  в канадска книжка с детски рецепти. Лично съм изпробвала рецептата няколко пъти и винаги се получава.Много е лесна,всичко се приготвя много бързо,а по време на печене къщата се изпълва с неустоим аромат на фъстъци.

Домашни бисквитки с фъстъчено масло.
1/2 ч. масло или маргарин,със стайна температура
2/3 ч. кафява захар
1/3 ч.захар на кристали
1 голямо яйце
1/2 ч.фъстъчено масло
1 ч.л. ванилия
1 и 1/2 ч.брашно
1 ч.л.сода бикарбонат
1 щипка сол
шоколадови дражета от типа М & M's(по желание)
1 чаша- 250 мл.
Смесват се в купа първите 6 продукта и се разбиват с миксер първо на слаба,а след това на средна степен.(Аз не използвам миксер ,а бъркам с вилица докато се смесят добре съставките).
След това се добавя брашното ,размесено със содата и щипката сол. Тестото ,което се получава не е много гладко и се отделя лесно на трохи,но оформянето на бисквитките не е трудно.Оформят се бисквитките и се нареждат в леко намазана тава или тава,покрита с хартия за печене.Пекат се  в предварително загрята на 175' фурна около 9-12 мин.Аз ги пека на малко по-слаба и за по-кратко време.Внимавайте ,че бързо изгарят!

Може да включите дечицата в подготовката и най-вече в декорацията на бисквитките. При оформянето на всяка бисквитка,още преди печене ,правя лека вдлъбнатина в средата с пръст.След като се изпекат, в дупчицата дъщеря ми слага по една цветна бонбонка. Правим винаги и по една по голяма бисквита,която украсяваме като личице на човече с очички,нолсе и устичка.В долната част забучвам дървена клечка от сладолед или клечка от шишче и се получава забавно човече на клечка за следобедна закуска.

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 17:16 от annia_n

# 5
  • Мнения: 899
Много добри бисквитки стават с него, както и чийзкейк. Ето една моя рецепта:

http://alia.tropot.net/2010/09/10/%D1%84%D1%8A%D1%81%D1%82%D1%8A … 0%BB%D0%B0%D0%B4/

# 6
  • Мнения: 3
Ето още една рецепта от друга канадска книжка

Медени мъфини с овесени ядки и фъстъчено масло
1 1/2 ч. овесени ядки
1 1/2 пълнозърнесто брашно
4 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
1 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч. стафиди
1 ч.кисело мляко
3/4 ч.мед
1/2 ч. фъстъчено масло
1/3 ч.олио
3 яйца (леко разбъркани)
1 ч.л. ванилия

В голяма купа се смесват овесените ядки,брашното,бакпулвера,солта и содата.След това се прибавят стафидите.В друга купа се смесват останалите продукти и се разбъркват докато се получи хомогенна смес.Сместта се изсипва при сухите съставки и се рабърква.Не трчбва да се бърка прекалено дълго,а само колкото да се смесят.Сместта се разпределя в намазани с олио форми за мъфини,като се пълни 2/3 от формата.
Пекат се в предварително загрята фурна на 190' за около 20-30 мин.Трябва да са с твърда коричка при допир. Дозата е за около 15 мъфина.
Да ви е сладко!

# 7
  • Мнения: 2 381
Моят шеф е диабетик и го хапва доста често. Съчетават го с желе (една филийка намазана със сладко/желе, а другата с масло) и чаша прясно мляко.

Едно предложение от мен: http://tanitaang.blogspot.com/search/label/%D1%84%D1%8A%D1%81%D1 … D1%81%D0%BB%D0%BE

ФЪСТЪЧЕНО А НЕ ФАСТЪЧЕНО!!!

А запетайката преди "а" къде е?

# 8
  • Sofia
  • Мнения: 26 381
Направих ги  по рецептата на Ники1 и станаха много вкусни и мекички   bouquet

# 9
  • Sofia
  • Мнения: 26 381
Много добри бисквитки стават с него, както и чийзкейк. Ето една моя рецепта:

http://alia.tropot.net/2010/09/10/%D1%84%D1%8A%D1%81%D1%82%D1%8A … 0%BB%D0%B0%D0%B4/
    Ще направя скоро бисквитките,а може ли и рецептата на чийзкейка   bouquet

# 10
  • Мнения: 759
Много отдавна правих домашен сникърс с фЪстъчено масло, но идея нямам къде съм дянала рецептата. Стана много добре!  Peace

# 11
  • Мнения: 3 647
 Rolling Eyes Не ползвам фъстъчено масло, защото фъстъците са много силен алерген Simple Smile  По този повод и  фъстъци не ям Wink

Общи условия

Активация на акаунт