Редно ли е подобно безобразие ???

  • 12 428
  • 257
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 2 623
Ами съжалявам, не се стърпях просто  Thinking
Преди секунди дават репортаж от хлебозавод в София
по повод повишаването цената на хляба .
Дават жената, която работи на поточната линия
как пипа хляба с голи ръце  Shocked
Това нормално ли е ???
Аууууу започнаха да говорят и за качеството  ooooh!

Главния технолог и жената на поточната линия с шапки, но
половината коса отвън  ooooh!
Нямам думи  ooooh!

# 1
  • София
  • Мнения: 12 519
Не е редно, права си, но не е и редно хляба да мухлясва и на втория ден да става на трохи. Вероятно ядем най- скапания хляб в света. Аз поне другаде по- лош хляб не съм яла.

# 2
  • София
  • Мнения: 2 623
Аз за пореден път се изумявам и какво от това  Thinking
Не веднъж съм ставала свидетел, как стоварват хляб -
касетките, които са с дупки - на земята  Shocked

# 3
  • Мнения: 15 619
Добре че не се загледах.  Sick

# 4
  • София
  • Мнения: 1 651
По-гадно ми става при мисълта за "поточната линия" (представям си гнусна сива лента, омазана Бог знае с какво през годините, чистена с някакви смрадливи химикали по препоръка на РИОКОЗ и т.н.).

Обичам ръчно правен хляб. Купувам си от Слънце и Луна прекрасен ръжен хляб, хората го месят с голи ръце пред очите ми. Не ми е хрумвало дори да се гнуся.

Станахме много гнусливи, съврменните хора. Заслужаваме си и пластмасовите парникови домати, които никога не са виждали слънце, и месото от пилета, които изживяват краткия си живот, без да помръднат от пластмасовата кутия, в която са излюпени... Зер всичко да е с ръкавици, на закрито, с маски на устата, да не вземем да се заразим с чума или холера.

Джулиана, купи си машина за хляб, така ще си решиш проблема.  

# 5
  • Мнения: 234
Не,не е редно.
Преди години видях поточна линия за бяла рафинирана захар. На живо.
Единственото бяло беше захарта.
А процеса преди да тръгне за потребителя  Sick сигурна съм,че не искаш да знаеш...

# 6
  • Мнения: 15 619
А редно ли е, говорител на Външно да твърди, че нямало информация за българи, пострадали от атентата в Москва......, щото никой не е потърсил помощ от Посолството???? Чух го преди малко в новините и си пожелах никога да не изпадам в такава нужда, щото да чакам наше посолство да ми помогне, чакайки.........

Извинявай, Джулс! Използвах темата ти.  Blush

# 7
  • Мнения: 258
А ако заговорим и за консервените комбинати, то нищо не трябва да ядем. Вярно, че станахме доста гнусливи.

# 8
  • България-Швейцария
  • Мнения: 2 535
Ами... имунитет създаваме - антракс, грипове Whistling
И без да съм виждала, ясно ми е какво е по поточните линии, гледам да не мисля и така.

Не веднъж съм ставала свидетел, как стоварват хляб -
касетките, които са с дупки - на земята   Shocked
Ей това болднатото повече ме притеснява - заради бездомните песове, които се размотават навсякъде, срещу тенията имунитет няма  Stop

# 9
  • Мнения: 25 788
А плъховете? Те колко болести пренасят... Mr. Green

jullianna, отговорът е хлебопекарна - поне ще знаеш какво ядеш. Е, вярно, че остава проблемът с брашното, но... Поне върху хляба ще имаш контрол.

# 10
  • Мнения: 17 410
Онзи ден намерих две клечки за уши в брашното. Simple Smile

# 11
  • Мнения: X
Употребявани ли бяха? Shocked

# 12
  • София
  • Мнения: 2 623
Да, гнуслива съм, защото не знам лелята,
когато е била в тоалетната, дали си е измила ръцете,
преди да пипне хляба ми на поточната линия, тази в магазина също.
Защото не знам дори болна ли е от нещо или не  Naughty
Защо да не ме е гнус ?
В чужбина как пък веднъж не ми подадоха нещо без ръкавици -
дори и на уличните колички  Naughty
Защото ми писна да чета поредния внедрен стандарт на опаковките -
HACCP, ISO ......., IFS и вкрайна сметка да продължават да работят
като аборигени.

# 13
  • Мнения: 4 586
Аз сън работил във фурна и съм виждал разбягващи се мъници-мишлета от ъгъла на чувал - пресява се брашното, защото тия гадове си правят гнезденцата от нишки от чувалите. И майстора да взема паднало тесто от земята и да го мята в следващия казан - той пък гони рандеман.
Това с мухлясването и ронливостта на хляба е друга бира - от излизането на тестото от делителката хлябът започва да губи от теглото си в процеса на изпичане, изстиване, съхнене. Затова не се изпича добре вътре и се бърза с пъхането му в найлонка. Неизпеченият добре вътре хляб на втория ден, при рязане пуска много трохи. И на това му намериха цаката - продават го нарязан.

# 14
  • Мнения: 3 794
Не е редно, разира се.
Но това е лицето на българската хлебарка, което коренно се различава от европейският хлебар  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт