Консервирана манджичка

  • 11 297
  • 20
  •   1
Отговори
  • Мнения: 248
Здравейте! Моля за помощ! Мъжът ми тръгва на дълъг път и трябва да му приготвя храна! Знае ли някой, дали може да се стерилизира по някакъв начин манджичка? Работата му е такава, че 10-15 дни ще е извън Бг и не може да е само на суха храна. Благодаря предварително!

# 1
  • Под звездите
  • Мнения: 1 303
Аз съм стерилизирала и манджи и супи.
Ако е за по кратък период сипвам в буркан докато е още на котлона и обръщам надолу с капачката и седи до пълно изтиване.
Другия вариант пълна бурканите и вара 5мин.колкото да запечати капачките.

# 2
  • Мнения: 248
Аз съм стерилизирала и манджи и супи.
Ако е за по кратък период сипвам в буркан докато е още на котлона и обръщам надолу с капачката и седи до пълно изтиване.
Другия вариант пълна бурканите и вара 5мин.колкото да запечати капачките.
Благодаря за бързия отговор, но какви манджи и супи? Няма ли да има проблем с месото и яйцата? Извинявам се за въпроса но не съм наясно с нещата !

# 3
  • Мнения: 5
Аз правя боб в буркани -варя голямо количество , още топъл го пълня и варя 5 мин за капачката.Съхранявам  в хладилника.Така винаги имам готово ядене и мъжът ми взема за работа.Можеш да направиш сърми , пържени кюфтета(но от домашна кайма),   зеле с ориз и месо,пипер с домати.

Последна редакция: нд, 30 яну 2011, 22:51 от naieli19

# 4
  • Мнения: 6 303
Тук във форума прочетох, че стерилизират манджи в съдомиялната. Два пъти я пусках на най-дългата програма, и резултатът беше, че манджата вкисна 4 часа на горещо, но не се стерилизира  Laughing

Последна редакция: пн, 31 яну 2011, 22:35 от Ая

# 5
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 457
Тук във форума прочетох, че стеризират манджи в съдомиялната. Два пъти я пусках на най-дългата програма, и резултатът беше, че манджата вкисна 4 часа на горещо, но не се стерилизира  Laughing
Ееее, чак такъв съвет не съм прочитала! За тенджера под налягане съм съгласна, но за съдомиялна не Naughty.  Иначе и аз обръщам горещ буркан, с гореща храна, но не слагам ядене с гъби,  боб и супи с застройка.

# 6
  • Мнения: 6 303
Темата беше нещо от рода на "Как да пестим време", други пък си мият марулите в съдомиялната, а една мама меси тесто в центрофугата на пералнята, ако искате вярвайте  Crossing Arms

# 7
  • Мнения: 87
Имам приятелка,на която съпругът пътува и редовно му консервира манджи-всякакви,заваря бурканите за 5 мин.

# 8
  • Мнения: 8 827
А защо не купите консервирани манджи от магазина - има боб с наденица, кюфтета със сос и какво ли не. Поне е сигурно, че нищо няма да се развали, докато домашно консервираната храна може да бомбира и тогава ще я кара само на сандвичи съпругът Joy Чудя се защо все си усложняват живота хората... Rolling Eyes newsm78

# 9
  • Мнения: 6 303
Аз съм купувала консерви - мусака, боб с наденица, пълнени чушки, сърми - по-гадно нещо не съм опитвала  Sick То зависи и от производителя сигурно, но аз явно не случих.

# 10
  • Мнения: 2 154
В момента БГ консервите са супер !
Приготвяна храна не е за предпочитане да се консервира.
Какво ще се спести ?????

# 11
  • Мнения: 525
Скоро правих на детето - студент месо печено на фурна, кюфтета(омесих само с подправки каймата ) и сърми.Каймата си смлях аз и бурканите варих 20 мин.
Преди години съм правила пилешко и риба( печена на фурна с доматен сок и кисели краставички).
 

# 12
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 457
Темата беше нещо от рода на "Как да пестим време", други пък си мият марулите в съдомиялната, а една мама меси тесто в центрофугата на пералнята, ако искате вярвайте  Crossing Arms
Не съм искала да те засегна но, в тази връзка сигурно си сушат дрехите в готварската печка? Mr. Green Всяка седмица правя такива буркани за сина ми, ученик в друг град и от него знам че не всичко издържа. Имах боб в такъв буркан от миналата седмица и на третия ден беше започнал да вкисва. Сега едни лозови сърмички съм сложила пробно да видим с ориз нещата дали издържат/

# 13
  • Мнения: 64
Аз също понякога си затварям манджичка в буркани. Използвам
капаци на винт. Затварям плътно и слагам във фризер. В случая
е добре да се затворят и да се заварят за 5 минути капаците.

# 14
  • Мнения: 525
mama_mima моите сърми са  зелеви с кайма и ориз.Моята баба като почне да се стопля времето, за да използва зелето си прави сърми и казва, че до лятото им няма нищо.
Според мен 5 мин. стерилизация не е достатъчно ако консервите са за по- дълго време.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт