Замразена бамя

  • 6 956
  • 12
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 10 367
Е, прияде ми се в магазина, като бременна бях - слюнки ми потекоха. Купих си. И сега я гледам вече месец и не знам на какво да я сготвя. Гювеч не ми се яде, искам да усетя истинския вкус на бамята без да ми се валят някакви картофи там...(не че не обичам гювеч, ама точно този пакет бамя съм го нарекла за нещо друго, и аз не знам какво  ooooh! Hug)
Дайте идейки, някоя по-интересна рецепта със замразена бамя, или само на гювеч става?

# 1
  • Мнения: 1 446
Много обичам панирана бамя.

# 2
  • София
  • Мнения: 10 367
Как я готвиш? Със замразена става ли?  newsm22

# 3
  • Мнения: 1 446
Ами предполагам, че ще стане.

Ползвам тази рецепта: http://allrecipes.com//Recipe/fried-okra/Detail.aspx

Ако ти трябва превод, съм насреща.

# 4
  • Мнения: 5 001
Ами аз правя бамята ,когато искам да е само бамя..така...

Задушавам 1 малка главичка лук,слагам настъргани домати(или една пасирана консерва),1/2 ч.л. червен пипер,посолявам(добавям 1 ч.л. захар,за да убие киселото от доматите)  и чакам да се посгъсти,слагам замразената бамя и оставям пак.... Като уври е готово...Поръсвам с пресен магданоз и сервирам....

# 5
  • София
  • Мнения: 10 367
Момичета, благодаря. Сега вече се чудя коя рецепта да направя. Май ще тичам за втори пакет от магазина.  eat
Аз си представях нещо като салата от бамя - варена, с дресинг от чесън, балсамико, зехтин и нещо си, ама и представа си нямам дали ще стане годна за консумация.

# 6
  • Мнения: 1 446
На мен ми звучи добре и започнах леко да прегладнявам за бамя. Много обичам, ама аз си представях един гювеч с бамя. Мням.

# 7
  • Мнения: 1 296
Ето аз как приготвям замразена бамя - https://picasaweb.google.com/107161270495891056377/xZQsFH#5526895985671720930. Дано ви хареса, а и става бързо Peace

# 8
  • Мнения: 1 726
Много е вкусна на супа, слагам малко картофи, някакъв микс от зеленчуци и много  бамя, застройвам и готово.

# 9
  • Мнения: 767
Аз я правя на фурна с доматки, чесънче, черно пиперче и дръжки от магданоз (листата за после) и разбира се  олио. Пека, докато остане на мазнина. Hug
Другият вариант, който ми е много вкусен е: задушена под капак с мазнина и малко водичка и солчица и когато стане готова, я поръсвам с копър и сервирам със сиренце.

# 10
  • в колонките
  • Мнения: 510
Здравейте, Hug Hug.Искам само да кажа,че ако искате бамята по време на приготвянето да не се отвори и да остане цяла-поръсете с оцет и запечете малко във фурната.Така не се отваря и не става "лигава".

# 11
  • Мнения: 1 296
Това не го знаех, но определено вече ще то имам напредвид оттук нататък. В къщи много обичат бамя и често се готви. Благодаря ти, Силвия Hug

# 12
  • Варна
  • Мнения: 52
Аз много обичам бамя, но заради мъжете я приготвям само така - бланшираната бамя слагам в тавичка с малко зехтин и запичам на грила /разбърквам на няколко пъти да се поизпече равномерно/. Като я извадя от фурната, още докато е гореща я заливам с разбито кисело мляко, счукан чесън, сол и много копър. Обърквам и оставям да изстине.
Става страхотно мезе за ракия.
Също става хубаво и със зелен боб

Общи условия

Активация на акаунт