Машина за хляб -41част

  • 80 244
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: X
angelv, сложи си парчето мая, което си приготвила. Ако се е разтекла, тогава не я слагай, а щом си е на бучица, ползвай смело.

# 256
  • Мнения: 2 180
Вчера скофтих сериозно втория си хляб. Аляската ми е до 900гр., а аз не съобразих и избухах 500 микс + 150-160 грахам+ 400 мл. вода. Едно, че водата е много и нищо не стана, второ надвиших грамажа.... Резултатът е сбит /може да се каже, че изобщо не втаса/ и суров хляб. Чувала съм, че грахама не бухва, а може би не ползвах нужната програма /пуснах на основната/...

# 257
  • Мнения: X
Вчера скофтих сериозно втория си хляб. Аляската ми е до 900гр., а аз не съобразих и избухах 500 микс + 150-160 грахам+ 400 мл. вода. Едно, че водата е много и нищо не стана, второ надвиших грамажа.... Резултатът е сбит /може да се каже, че изобщо не втаса/ и суров хляб. Чувала съм, че грахама не бухва, а може би не ползвах нужната програма /пуснах на основната/...

За водата не бих казала, че е много (660 г брашно по 0,60% = 396 мл вода), но има значение какъв е бил миксът (от какви брашна). Да не се окаже, че водата е била МАЛКО? За надвишението на грамажа... машината успя ли да измеси тестото? Колко мая сложи, сол, захар?

Когато ползвам бяло + ръжено брашно, водата ми е 0,70% от количеството брашно, имам програма Ръж и пускам на нея. Последния път ръженото брашно беше 1/3, а бялото 2/3 и стана добре.

П.П. Намерих един минус на Панасоника - няма програма за месене на тесто без мая.
Редактирам: Нещо съм се заблудила  Peace - мислех, че подгрява, докато меси, но няма такова нещо.  Simple Smile

Последна редакция: чт, 21 апр 2011, 09:58 от Анонимен

# 258
  • Мнения: 7 779
Вчера скофтих сериозно втория си хляб.ето за това стават стрелбите  #2gunfire Аляската ми е до 900гр., а аз не съобразих и избухах 500 микс + 150-160 грахам+ 400 мл. вода. Едно, че водата е много и нищо не стана, второ надвиших грамажа.... Резултатът е сбит /може да се каже, че изобщо не втаса/ и суров хляб. Чувала съм, че грахама не бухва, а може би не ползвах нужната програма /пуснах на основната/...

# 259
  • Мнения: 7 779
П.П. Намерих един минус на Панасоника - няма програма за месене на тесто без мая.

п.п. - а аз да попитам...Панасоника как ще разбере че в тестото няма мая ?
ще спре да меси ли ?   bouquet

# 260
  • Мнения: X
*

Последна редакция: чт, 21 апр 2011, 09:59 от Анонимен

# 261
  • Добрич
  • Мнения: 757
Аз да попитам нещо пак, следя си топката на тестото при месенето, оформя се добре според мен, често добавям малко брашно, но забелязвам, че към края на месенето, след звуковия сигнал тестото започва да залепва за казанчето, по точно остава като филм по него, нормално ли е това  Thinking

# 262
  • Мнения: 115
Вчера скофтих сериозно втория си хляб. Аляската ми е до 900гр., а аз не съобразих и избухах 500 микс + 150-160 грахам+ 400 мл. вода. Едно, че водата е много и нищо не стана, второ надвиших грамажа.... Резултатът е сбит /може да се каже, че изобщо не втаса/ и суров хляб. Чувала съм, че грахама не бухва, а може би не ползвах нужната програма /пуснах на основната/...

Когато има пълно-зърнесто брашно, винаги ползвам съответната програма, защото то втасва по-трудно, а програмата за хляб с трици има 30 мин. предварително затопляне на продуктите  Peace
Моят грахам бухва, но един път и аз се обърках и пуснах на първата програма и стана много сбит, 1 кг. хляб имаше обем на по-малко от 500 гр., за вкусът няма да говоря  Sick

# 263
  • Мнения: 2 180
Поправка- брашното е било типово, не грахам.  Tired

# 264
  • Мнения: 115
Поправка- брашното е било типово, не грахам.  Tired

Пак е грешка основната програма, при мен има програма за Ръжен Селски хляб и за Пълнозърнест хляб, пробвала съм ги и двете и вихаги е бухвал добре, а когато пуснах на основната, щото то като се спи се ляга - не се прави хляб ...... стана голям фал. Може и комплексен да е проблемът, да не е само в програмата, но и тя е допринесла.

# 265
  • Мнения: 151
Привет на всички,   Simple Smile влизам с молба  към вас   знам, че в предишните теми имаше поместен линк за времетраенето на програмите  по минути на Мулинекс  - месене, пауза, втасване и тн.  ако някой го има под ръка да го публикува отново - Благодаря ви.  Hug

# 266
  • Мнения: 1 336
И аз имам молба Simple Smile, може ли някой да ми даде рецепта за тесто за сполучлив козунак, който да се омеси в машината, а да го опека във фурната на плитка и с плънка? Има ли някакви трикове, за да стане по-добре?

# 267
  • Мнения: 115
И аз имам молба Simple Smile, може ли някой да ми даде рецепта за тесто за сполучлив козунак, който да се омеси в машината, а да го опека във фурната на плитка и с плънка? Има ли някакви трикове, за да стане по-добре?

Днес мисля да пробвам точно това - ще си ползвам рецептата от книжката, защото е сполучлив, но ще мъча да го изплета да е по-красив. Пробно, преди Великден, че да не се издъня, не знам какво ще се получи.

# 268
  • Мнения: 151
И аз имам молба Simple Smile, може ли някой да ми даде рецепта за тесто за сполучлив козунак, който да се омеси в машината, а да го опека във фурната на плитка и с плънка? Има ли някакви трикове, за да стане по-добре?

Днес мисля да пробвам точно това - ще си ползвам рецептата от книжката, защото е сполучлив, но ще мъча да го изплета да е по-красив. Пробно, преди Великден, че да не се издъня, не знам какво ще се получи.
Прегледайте 1 стр. на козуначената тема, има добре описани рецепти  и съвети  към тях, миналата година  правих с плънка - сладко от вишни  стана невероятенhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=476766.msg14413493#msg14413493
Тънкостта на козунака- стайна темпер. на продуктите и бр.втасвания
Ето и съветите на Пина http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=379179.msg10471166#msg10471166

# 269
  • Мнения: 804
Питане: 1/3 кубче жива мая на колко грама суха е равно?
Започвам козунака на еликсир,а нямам жива мая.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт