КОЗУНАЦИ - 2 тема

  • 78 928
  • 534
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 224
........ммммм страхотен козунак Бyxта

# 46
  • София
  • Мнения: 570
Аз реших също да се пробвам да направя козунак. В момента се пече. По рецептата на Венета го замесих. Сега се чудя обаче кога да го извадя от тавата - веднага ли след като се опече или да изчакам да изстине? newsm78
Ох, сега пък се сетих, че съм забравила да го намажа с яйце преди печенето. #2gunfire И сега какво може да се направи? newsm78 Може ли след като се опече да го намажа с малко олио и да поръся със захар? Thinking

Последна редакция: пн, 18 апр 2011, 16:10 от verche

# 47
  • Варна
  • Мнения: 58

Бyxта,много се радвам,че ме споменаваш с добра дума Hug!Жалко,че е прегорял отстрани козунака в машината,но то и при мен се случи.Това й е лошото на машината,че е машина и сме свикнали като сложим нещо в нея да не го наглеждаме,пък и трудно й се разбира отстрани дали вече не прегаря.Ще трябва да допълня в рецептата изрично да се следи последните 10 мин. да не се препече.А тези,дето си изпекла във фурната пак по тази рецепта ли са?СТрахотни са станали,поздравления и за теб!   bouquet

Да, да, пак по същата - поправителен. Благодаря за похвалата  Grinning За машината на мен ми беше ясно, че натам отиват нещата, но нямах избор. Трябваше да си прибера детето от яслата. Според мен моята вдига твърде висока температура, той отрано започна да зачервява коричката. Но и така върши огромната част от работата, ще си ги пека във фурната в събота и готово.

Мерси, Dream.

# 48
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Аз реших също да се пробвам да направя козунак. В момента се пече. По рецептата на Венета го замесих. Сега се чудя обаче кога да го извадя от тавата - веднага ли след като се опече или да изчакам да изстине? newsm78
Ох, сега пък се сетих, че съм забравила да го намажа с яйце преди печенето. #2gunfire И сега какво може да се направи? newsm78 Може ли след като се опече да го намажа с малко олио и да поръся със захар? Thinking

Verche, веднага след като го извадиш от фурната го намажи с бучица масло и ако желаеш поръси с пудра захар. Ако го поръсиш с нормална захар сигурно няма да може да се задържи. С пудра захар ще изглежда горе долу така.
От формите  вадя козунака веднага, но ако е залепнал за формата изчакай 5 минути и тогава го извади.

Последна редакция: пн, 18 апр 2011, 16:32 от Venetta

# 49
  • Мнения: 1 283
Бях си обещала, че нито ще влизам нито ще правя козунаци, но що ли ми трябваше да зяпам  ooooh! Исках да си спазя традицията и в събота да си направя козунаците, че имам  Praynig горещи молби, но сърце юнашко не трае и ей така набързо метнах една доза и ето какво излезе плюс две малки продълговати козуначета в алуминиевите форми за еднократна употреба.
Великденско зайче от козуначено тесто
изпечено

и бебоци

# 50
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
ООООО, вие сте НЕпоНОсиМИ  Laughing

И аз искам да пробвам всичкиииии рецепти! Ама едва ли ще имам време!  Rolling Eyes

# 51
  • Мнения: 388
Лелееее... аз докато се уредя с фурна да направя козунак, вие сте обърнали темата и сте почнали нова Simple Smile Страхотни неща сте сътворили.
Пепика, зайчето изглежда чудно, чак  ми иде да си чопна парченце Simple Smile
Тя, кифличките изглеждат професионални. Изобщо не си личи, че ти е за пръв път  Peace
Бyxта, поправката е станала много сполучлива, изглежда страхотно козунака  Peace
Apr, заради тебе ще се хвана да пробвам козунака на Джемма. Виж аз не бях се сетила да пробвам на Наталина кифличките със сладка плънка. Само натур съм ги правила, но ще се възползвам от идеята съвсем скоро Simple Smile

Аз вероятно няма да правя репетиция тази година Sad Голяма мъка ми е, ама правихме ремонт в кухнята и нямаше как  Cry ... а вече остава седмица до Великден и искам да си запазя удоволствието от козунака за тогава. Но пък имаме вече програма да правим козунаци и при майка ми и при свекърва ми и чакам с нетърпение  chef После ще се похваля с резултата  Simple Smile

Една питанка имам, към тези дето пекат в алуминиеви форми за еднократна употреба - задължително ли е, да се слага хартия отдолу? Миналата година свекърва ми беше взела такива големи - за по 4 козунака и имам някакъв спомен, че направо в тях сме ги пекли... Какво е предимството на хартията в случая?

# 52
  • Мнения: 1 283
Лелееее... аз докато се уредя с фурна да направя козунак, вие сте обърнали темата и сте почнали нова Simple Smile Страхотни неща сте сътворили.
Пепика, зайчето изглежда чудно, чак  ми иде да си чопна парченце Simple Smile
Една питанка имам, към тези дето пекат в алуминиеви форми за еднократна употреба - задължително ли е, да се слага хартия отдолу? Миналата година свекърва ми беше взела такива големи - за по 4 козунака и имам някакъв спомен, че направо в тях сме ги пекли... Какво е предимството на хартията в случая?
Миналия месец си купих такива формички най-различни. Пекла съм с хартия и без, за да проверя има ли разлика. Няма...... Ето и нагледно - едното рулце е само с локум, другото с мармалад от ябълки


# 53
  • Мнения: 782
Бухта, страшен козунак  Simple Smile

Пепика , страхотни хрумвания   bouquet Благодаря за идеята, ще правя и аз твоите зайци за Великден  Crazy Да ме пита човек защо купувах форми на зайче и агънце  ooooh! Твоите творения са 100 пъти по-добри  bowuu

# 54
  • Мнения: 259
Пепика по каква рецепта ги прави направо са супер Peace

# 55
  • Мнения: 6 136
Пепика  Hug страхотно зайче !

# 56
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Еее, пак красоти е тая тема. Тук не е за хора със слаби ангели. Иде ми да си изпека една доза козунак и да си го изям сама. Embarassed

# 57
  • Мнения: 1 283
Пепика по каква рецепта ги прави направо са супер Peace
Благодаря ви момичета за топлите думи  Hug

 КОЗУНАК

700 гр. брашно
едно кубче мая - 42 гр.
4 яйца - отделяме единия жълтък за намазване
150 гр. захар
130 мл. прясно мляко
70 гр. разтопена свинска мас
30 гр. олио
една капсула ванилия, една капсула лимон, лимонови корички в тестото.
 PeaceТова е рецептата, всичко останало е както при козунаците, като мазнината се прибавя най-накрая и помалко. Само да имате търпение за втасване, особено сега както е студено и изобщо не е трудно за приготвяне, това са само митове и легенди  Wink


# 58
  • Мнения: 50
Пепика, вижда ми се, че плетката на козунаците е по-различна от стандартната.Как си постигнала това набраздяване отгоре? Поздравления за сътворената красота!

# 59
  • Мнения: 6 136
Пепика, вижда ми се, че плетката на козунаците е по-различна от стандартната.Как си постигнала това набраздяване отгоре? Поздравления за сътворената красота!
усукан е май права ли съм  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт