Как се замразява спанак?

  • 4 189
  • 6
  •   1
Отговори
  • пак там
  • Мнения: 2 885
Ами това ми е въпросът...

Имам много спанак, изчистих го, нарязах го и сега съм в чуденка - да го бланширам ли, или направо така да го слагам във фризера?

И още нещо - как се съхранява спанакът за два-три дни, без да се замразява?

Последна редакция: пн, 02 май 2011, 20:28 от Рися

# 1
  • Мнения: 1 313
Аз го бланширам за съвсем кратко, суров после не ми допада на вкус Simple Smile
Обикновено за 3-2 дни си стои в плик в хладилника или ако е с корени го слагам както е на връзки в съд с вода Peace

# 2
  • пак там
  • Мнения: 2 885
Благодаря!  Hug

# 3
  • София-Младост
  • Мнения: 23 362
Аз го замразявам суров.

# 4
  • Мнения: 27 524
Бланширан.

# 5
  • Sofia
  • Мнения: 9 789
Изчистен, измит и нарязан, бланширам в солена вода за 2-3 мин, изцеждам, правя на топки и по 3-4 топки (колкото за 1 супа) в пликчета за сандвичи замразявам. И коприва така замразявам. Суров опитах веднъж беше отвратителен - скашкан и миришеше на хладилник.

# 6
  • София
  • Мнения: 7 037
Вчера замразих 4 плика суров, мислех да  го бланширам, хем по-малко място ще заема във фризера, но го пъхнах суров.
 Изчистих го, измих и подсуших с кухненска хартия и напъхах в пликове.  Дано да става за ядене после Rolling Eyes.

Общи условия

Активация на акаунт