Пъстърва?

  • 2 826
  • 9
  •   1
Отговори
  • Мнения: 229
Здравейте Simple Smile Вчера моето момче реши, че ще експериментира и ще сготви пъстърва на скара.. във фолио с малко мазнина Simple Smile Голям мерак (понеже пъстървата беше лично от него уловена... въдици, водоем, много болезнен тен, всичко както си му е реда   Joy ), но за съжаление не се получи толкова добре, колкото очаквахме. Сега ме помоли да я сложа във фурната с някакви нещица (разбирайте картофи, домати, лук и т.н.), но... но Simple Smile аз не съм готвила пъстърва  newsm78 Та Simple Smile Моля за идеи Simple Smile И тъй като знам, че мамите тук знаят всичко.. обръщам се към вас. Благодаря Simple Smile

# 1
  • Мнения: 69
Във готварската книга на форума трябва да има нещичко,но....давам ти любимата си рецепта за пастърва,досега на всички се е харесала:
50гр хлебни трохи
1 глава лук настъргана
2 с.л. ситно нарязан копър
2 ч.л.лимонова кора рендосана наситно
1 скилидка чесън смачкана
60мл зехтин
4 пастърви
сол  черен пипер на вкус
Загрей фурната на 200.Смесват се всички неща (само зехтина наполовина).С получената смес се пълни рибата,намазва се с останалия зехтин ръси се със сол и се слага във фолио(без да се престараваш).Пече се 20 мин ,отваря се фолиото и още 10-тина да хване тен  Grinning

# 2
  • Мнения: 229
 Simple Smile Благодаря ти, звучи страхотно... Но проблемът е, че тя вече е приготвена. Идеята е да я пекна за 5-10 минути във фурната. Поне идеята на моето момче е такава, въпреки че аз съм доста скептична, тя вече си е образувала вкуса, едва ли ще мога да го променя особено. И не че не е вкусна, но явно той е очаквал да се получи някак по иначе Simple Smile

# 3
  • Мнения: 69
Ами тогава ....домати,кис.краставички,орехи,пипер покриваш и печеш.Не знам какво имаш  Rolling Eyes

# 4
  • София
  • Мнения: 2 060
Или загряваш в тиган малко масло, в него запържваш филетирани бадеми, добавяш около 1/2 чашка бяло вино, подправки на вкус (за мен черния пипер е напълно достатъчен) и заливаш с получения сос рибките. Слагаш ги във фурната да се запекат, докато бадемите добият приятно кафеникава коричка.

# 5
  • Мнения: 69
Ето една "пастървена тема" - за идейки ,пък нищо,че е готова http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3016.0 все ще има нещо

# 6
  • Мнения: 229
Благодаря ви много, момичета Simple Smile Знаех си, че веднага ще се отзовете Simple Smile

# 7
  • Колоколамск
  • Мнения: 11 440
Понеже ние с моя мъж сме големи мераклии и честичко ходим да си хващаме пъстървички,та ще се включа и аз.Та на водоема ,където си ходим вече се познаваме с редовните посетители.И нали от всекиго има какво да научиш,та се вслушах в приказките на "старите кучета"  Mr. Green .Най-широкоразпространеното мнение е,че пъстървата става най-хубава на скара,не във фолио а директно на скарата.Аз нямам истинска скара(поне вкъщи,навън е друго,на дървени въглища си е най-хубаво),използвам оребрен тиган,но пак става разкошно.Е,намазвам я със зехтинче,сол не слагам при печене нито на риба,нито на мръвки,че изсушава,после се соли.Досега винаги ми е ставала хубава.Много е важно да не се препича,стане ли златиста отвън е готова.При добре направени филета е достатъчно по около 5 мин. на страна.А под хубави филета разбирам костта да се отстрани и да се изпече отделно ,тъй като остава месце и по нея Wink .
Оф,много съм многословна  Laughing .Може и с две думи да се каже  Laughing - пъстървата има достатъчно добър вкус и натурална си е най-хубава,без много подправки и добавки .

# 8
  • Мнения: 790
Купувам обикновено балканска пъстърва - малко по дребна е, с изразени светли точки.  Пека я на фурна, като слагам в изчистената цяла риба тънки резени лимон, стръкчета пресен копър, стрък пресен девисил , малко бял пипер и зехтин.   Това позволява да сервирам рибата с всяка сезонна салата или гарнитура. 

# 9
  • Мнения: 1 232
Мажеш фолиото със зехтин. Осоляваш рибата и в корема слагаш парче масло и цял стрък копър. Мажеш рибата и от вън със зехтин и я увиваш във фолиото. Пъхаш я във фурната за (15-20) мин. на 180 градуса.

Общи условия

Активация на акаунт