Разкошна спаначена торта

  • 85 245
  • 269
  •   1
Отговори
# 45
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
първият ми опит Вкусно но не е красиво.



Утре ще пробвам пак .ще се постарая повече...

# 46
  • Варна
  • Мнения: 826
Здравейте на всички!Чудейки се какво да правя с доза спанак,извадена погрешно от фризера Mr. Green,се спрях на тази торта.И тук започна приключението ми  с приготвянето.Няма да го забравя скоро. Laughing
Та така..започвам аз,запретнала ръкави с всички нужни продукти,когато установих че нямам пасатор или кухненски робот ooooh!.Подведена от първите снимки,където някъде се вижда миксер си казвам,че ще опитам с него. Embarassed Лелее, не знам как да ви опиша каква борба беше.Късах,рязах,гризах Embarassed /шегичка/,какво ли не направих с този спанак,но той все така продължаваше да  стои на конци и огромни парчета.Вече бях започнала и не ми се искаше да се отказвам, и за това колкото и да не ми вдъхваше доверие моя "блат",го мушнах в печката.Консистенцията беше доста гъста и тъмно зелена,май и спанака ми беше в повечко.Пекох на 2 пъти,т.е. 2 блата тънки,защото хич ме няма по разразвянето.  Embarassed Изпекоха се и се отделиха идеално,което малко ми вдъхна надежда.Направих крема със заквасената сметана и намазах.Тук искам да вметна,малко не по темата,че съм възхитена от сметаната на Бор Чвор 20%.Изроних малко от блата,при мен не беше трохи,а направо цели парченца спанак Laughing ,но някак ги раздробих.Опитах от трохите и ми хареса.Ще споделя окончателния резултат утре,а днес ви прилагам снимки на моя блат. Laughing Сигурна съм,че никоя от вас не е имала такъв. Joy
- тук в печката
- изпечен
- ето и готовата торта Embarassed

# 47
  • Мнения: 112
Честит 3- ти март и честит имен ден днес на Тодоровден!  bouquet
За празника направих спаначената торта и се получи великолепно на вид, за вкуса ще пиша по-късно, когато я разрежем. Благодаря за рецептата Hug



П.С. Разкошна е наистина. Всички я харесахме и ще я направя отново скоро  bouquet

Последна редакция: нд, 04 мар 2012, 15:17 от lu4a

# 48
  • Мнения: 539
Mного интересна тортичка!!!!  Iскам да попитам с пресен спанак как да процедирам-да го пюрирам суров или малко да го бланширам преди това? Praynig Thinking

# 49
  • Мнения: 112
Аз я правих с пресен спанак. Не съм го обработвала предварително, направо го пюрирах суров с олиото.

# 50
  • Мнения: 539
Благодаря,Lu4a,твоята тортичка се е получила страхотна!!!!  bouquet

# 51
  • Мнения: 22 867

Най-после и дойде времето на тортичката, така я нарекохме - торта "Шрек" Grinning, отива и! Peace
Разрез ще добавя, ако успея да снимам. Малко не прецених количеството на трохите, та замазах с пропуска шоколадова глазура. Grinning



lichtstrasse, благодаря за рецептата!  bouquet

# 52
  • Мнения: 66
В този случай "дефектът" се е превърнал в ефект!  bouquet

# 53
  • Мнения: 22 867
В този случай "дефектът" се е превърнал в ефект!  bouquet

nadia_0606 , благодаря!  bouquet

Ето и парче от тортата, страшно ми хареса, много сочна, много вкусна и ненатрапчиво сладка. И най-важното, пропуснах да напиша, направих я с лапад от фризера. Много бързо реших точно нея да правя, а да ходя за спанак нямаше време. Във фризера имам коприва и лапад, първи мислех с коприва, но половинката каза, че лападът е по-близо до спанака и и така беше решено. Сигурна съм, че и с коприва ще стане, ще пробвам непременно. Тортата наистина е разкошна и става голяма. Peace



# 54
  • София
  • Мнения: 360
Лабрекс, с какво си сиропирала блата? Или само от сметаната така изглежда? newsm78

# 55
  • София
  • Мнения: 1 163
Цитат
Спанакът се пюрира с олиото в кухненски робот.
Много ми се иска и аз да я направя, но нямам нито кухненски робот, нито пасатор и май няма да стане.

# 56
  • Мнения: 22 867
Лабрекс, с какво си сиропирала блата? Или само от сметаната така изглежда? newsm78

mariyka, с нищо, от сметаната колкото е поел. Призвнавам си не вярвах, че чак толкова ще ми хареса тортата. Явно ванилията върши работа, вкуса на зеленилката изобщо не се усеща. Peace

Много ми се иска и аз да я направя, но нямам нито кухненски робот, нито пасатор и май няма да стане.

silsa, не съм сигурна дали с ренде ще се получи нещо newsm78, просто сега ми хрумна.  Нямаш ли съседка или близка, от която можеш да вземеш пасатор, пюрирането става за секундички.

# 57
  • София
  • Мнения: 10 340
Сварен и претрит през цедка?  newsm78 Много кофти процедура, ама едно време и това сме правили - натискаш като алтав с дървената лъжица и става.  Peace

# 58
  • под тепетата
  • Мнения: 9 326
Lidl - има замразен фино пасиран спанак. Купила съм си и смятам тези дни с него да пробвам. Понеже е 450гр, останалото за банички. Само се чудя трябва ли да го размразявам и да го изтискам  newsm78

# 59
  • София
  • Мнения: 10 340
Аз го врътвам в микровълновата за половин минута и го поизтисквам с ръка леко. Купувам на Бондюел, нафъцкан е на ситно, но пак си го минавам в блендера за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт