Как приготвяте зимнина?

  • 181 676
  • 756
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 9 144
Я и аз да се включа с една рецепта за мармалад от ябълки и круши в Crock pot (pep-40, внимаваш ли  Mr. Green) от Марта Стюарт:


 Shocked внимавах   bouquet и благодаря. Ще пробвам обезателно, ама да видя с какъв плод  newsm78

# 706
  • Мнения: 493

 
Тази година имам доста мини камбенца и разни мини тумбести чушчици.
Моля за съвет или изпитана рецепта за пълнене с нещо, (например сирене) и консервиране.




Тази рецепта я намерих от нет-а. Но е за директна консумациял Не знам дали ще е подходяща за консервиране  newsm78.
Иначе аз бих ги направила по рецептата на Селма за мариновани камби и да ги пълня при сервиране с пастет от сирена. Peace
А друга любима рецепта у дома е пастет от пипер и сирене , която се консервира и която все не ни стига, колкото и да направя  Laughing

Последна редакция: пт, 03 авг 2012, 17:08 от dani1712

# 707
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
matze, ето ти още една рецепта, не е за пълнене, но вкусно звучи:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=410408.msg11765560#msg11765560

# 708
  • DE
  • Мнения: 971
Сърдечно благодаря за предложените рецепти.
Сега поне имам някаква представа с какво и как да ги напълня и консервирам.
Тук такива луксове като извара няма и сиренето което се продава е едно никакво, сухо, затова мислех да е с мазнинка и някакви подправки.
Благодаря Ви!

bilqna_69 , аз на по задните страници съм писала за "желираща захар".
Изпозвам предимно такава за сладка.
Нямам представа каква е тази от Билла, но пакетчетата са от 500гр и 1 кг и пак така, кило плод на 500гр желитаща захар.

Последна редакция: пт, 03 авг 2012, 17:29 от matze

# 709
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Като акза с мазнинка се сетих как като деца баабн и правеше филии, намазани със смес от ситно натрошено сирене, добре объркано с олио. Убивахме се да ги ядем в движение,  докато играем. Та сухото си сирене, може да натрошиш, разбъркаш с мазнина и подправка по твой вкус.  Peace

И да споделиш после какво си направила и как е на вкус, може да се пробва и от други. Hug

# 710
  • Мнения: 9 144
я, Джема, скивах те тук, тъкмо щях да ти пращам ЛС.
Направих го  newsm68 и тъй като нищо не ме спираше да го опитам, опитах  Blush Blush половин бурканче с едни хрупкави крилца.   bouquet  bouquet  bouquet Много благодаря.
Наложи се още малко захар да сложа и вода, че сливите бяха едни дребни (и май по-сухи; онези едрите сочни днес нямаше), но това е бегла  козметична намеса и сърдечно ти благодаря, задето пусна тази рецепта   bouquet

# 711
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Моите бяха големи и сочни и си стана перфектно. Много се радвам, че ти е харесало, дано и "канибалите" го одобрят. Laughing Hug

# 712
  • Мнения: 9 144
вчера имаше от хубавите големи, кръгли сини сливи. А днес. нямаше #Cussing out но бях решена да пробвам. Пак ще взема и от големите и ще направя още   bouquet (малкото канибал също яде с крилцата, двете сме)

# 713
  • DE
  • Мнения: 971
Джема, разбира се че ще споделя.
Приготвила съм за неделя да направя една серия и ще изчакам да видя дали няма да направят бомбаж.
Тук има и хубаво сирене, но не бих дала 12-15€ за килограм за да консервирам Embarassed

И аз съм от това поколение, което ядеше с мръсни ръце, търчаща из улиците и мляскаше филия с мачкано сирене с олио и червен пиперец. "Мечка" му казваше моето бабче Mr. Green

# 714
  • под тепетата
  • Мнения: 9 455
Matze, четох те аз за желиращата захар, но тази е в друга опаковка. Пък с немския се недолюбваме и не мога да кажа нищо за име ...иначе е 1кг.
Скрит текст:
Поздрави на черната перла Елза от моето щураво хъски Макс  Laughing

# 715
  • DE
  • Мнения: 971
bilqna_69
, има пакети и по килограм.
Ако имаш пакета снимай го да видя какво е и ще ти преведа ако ти е нужно нещо.
Но са със сигурност се процедира както и с тукашните.

Между другото...продава се и захар в пакети от 1кг и 2кг, но те са само за компоти сиропи и други.
И пак пише "захар за консервиране"

Скрит текст:
Хубаво ни поздравявате с твоя Макс ама ние ги недолюбваме такива големи, игриви и спортни hahaha И мухите ни пречат и птиците нямат право да прелитат над градината, пък котките са ни враг N1! Абе цял ден на корем и се раздвижва само като и изтръпне джолана Mr. Green

# 716
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Скрит текст:
Хубаво ни поздравявате с твоя Макс ама ние ги недолюбваме такива големи, игриви и спортни hahaha И мухите ни пречат и птиците нямат право да прелитат над градината, пък котките са ни враг N1! Абе цял ден на корем и се раздвижва само като и изтръпне джолана Mr. Green



Скрит текст:
Ха-ха, сякаш описваш моята Дейзи Simple Smile Надига се само ако прелети птичка или мине котка


За да не е спам- накиснала съм корички от диня и ще варя сладко. Следващият път ще направя по същия метод, но ще ги изсуша като портокалови корички. Сатават за влагане в сладкиши и за директно похапване.

Последна редакция: сб, 04 авг 2012, 15:32 от Джемма

# 717
  • под тепетата
  • Мнения: 9 455
matze, благодаря ти за предложената помощ! Днес поразвъртях пакета и пише 1към1 захар :плод, което не ме устройва. При гелфикса ми харесва по-малкото захар. Иначе пише виенска желираща захар.
Скрит текст:
С тия скрити текстове ша ни бият, но въпросът с котките при нас е направо маниакален  Confused Иначе реагираме на непознат с повдигане на вежда  Crazy Като метох сутринта му повдигах  лапите да измета отдолу

# 718
  • Мнения: 5 812
Да взема и тук да си задам въпроса -
Наскоро чух, че се продава уред на газ, окомплектован с ламарина за печене на чушки и казанче за варене на буркани. Ако някой е чувал за такъв уред или притежава, ще съм благодарна да напише къде се продават и какви са възможностите му, може и цена.
За това ли става въпрос:
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://srvimg06.prodavalnik.c … QEwBw&dur=245

# 719
  • София
  • Мнения: 160
някой правил ли е сладко от боровинки с кафява захар? ако има -нека сподели рецептата.може и на лични.благодаря предварително.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт