Как приготвяте зимнина?

  • 181 676
  • 756
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
  • Мнения: 2 105
Дами, краставички как могат да се съхранят за зимъска? Освен мариновани и на туршия?  bouquet

# 46
  • София
  • Мнения: 5 606
Дами, краставички как могат да се съхранят за зимъска? Освен мариновани и на туршия?  bouquet
Мила, не пробвай по друг начин. Миналата година сложих във фризера малко-еми няма такава гадост.  Sick
Gali D , това ми е едно от най-любимите места на света  Heart Eyes. Там ми е едната вила. Ама цяла година не ми остана време да отида. Преди време баба и дядо оттам изкарваха огромно количество зимнина, но вече са възрастни миличките и не им даваме нищо да правят.

# 47
  • Мнения: 14 840
ПЪРЖЕНИ ЧУШКИ

1 Л ОЛИО, 5 КГ ЧУШКИ
МАРИНАТА :6 Ч.Ч. ЗАХАР, 5 Ч.Ч. ОЦЕТ, 5 С.Л. СОЛ ,25 АСПИРИНА

ЧУШКИТЕ СЕ НАБОЦКВАТ НА 3-4 МЕСТА С ВИЛИЦА.ПЪРЖАТ СЕ ДОКАТО ЛЮСПАТА ПОБЕЛЕЕ И СЕ СЛАГАТ В МАРИНАТАТА.ПРЕСТОЯВА 24 ЧАСА.СЛАГАТ СЕ В БУРКАНИ,КАТО НАЙ-ОТГОРЕ СЕ СЛАГА МАЛКО ЧЕСЪН И МАГДАНОЗ.ЗАЛИВАТ СЕ С МАРИНАТАТА И СЕ ЗАТВАРЯТ.


ПЕЧЕНИ КАМБИ

КАМБИТЕ СЕ БУШАТИ СЕ ПЕКАТ ВЪВ ФУРНАТА ЗА 5 МИН ,КАТО ТУК-ТАМ СЕ СЛАГА ЧЕСЪНЧЕ.В КОМПОТЕН БУРКАН СЕ СЛАГАТ 5 С.Л. ОЛИО , 5 С.Л. ОЦЕТ ,1 С.Л. СОЛ ,1 С.Л. ЗАХАР И ПО ЖЕЛАНИЕ МАГДАНОЗ И ЦЕЛИНА.КАМБИТЕ СЕ НАТЪПКВАТ В БУРКАНА,ЗАТВАРЯТ СЕ И СЕ ОБРЪЩАТ С КАПАЧКИТЕ НА ДОЛУ ЗА 1 НОЩ.
тези двете рецепти много ми харесаха но да попитам - стерилизират ли се и ако е така колко време ги вариш

# 48
  • Варна
  • Мнения: 2 105
tzvety26, много благодаря за споделения опит.  bouquet Хич да се не хабя, да ги подготвям и слагам във фризер. Hug

# 49
  • Мнения: 0
djoleva,не се стерилизират!в първата има аспирин ,а пък втората се затварят горещи и нямат нужда от варене!пробвай няма да съжаляваш  newsm10 

# 50
  • Мнения: 14 840
djoleva,не се стерилизират!в първата има аспирин ,а пък втората се затварят горещи и нямат нужда от варене!пробвай няма да съжаляваш  newsm10 
много благодаря в първата не съм видяла че има аспирин - явно съм дремела вече

# 51
  • София
  • Мнения: 5 606
tzvety26, много благодаря за споделения опит.  bouquet Хич да се не хабя, да ги подготвям и слагам във фризер. Hug
Моля, мила. Да споделя от миналогодишния си опит какво още не ми хареса във фризера - пробвах малко сварен боб, като си мислех, че после само вадя кипвам за малко и готово, но не, той направо се разкашка и стана отврат. Смокини също не стават, джанките и сините сливи също са много блудкави. Добре че направих малки количества само за проба.

# 52
  • Мнения: 212
Здравейте момичета,

Предварително да уточня - с най-добри чувства съм и не се заяждам. Интересно ми е какво кара домакините да приготвят зимнина, имайки предвид, че е доказано, че консервираните храни са канцерогенни. Ако бързаш, нямаш време и хапнеш нещо вредно на крак - някак си по-го приемам. Но да седнеш да влагаш куп усилия, енергия и време, за да произведеш нещо вредно и на всичкото отгоре след това да го сервираш на собственото си семейство..... направо ми е непонятно 

# 53
  • Мнения: 5 001
Здравейте момичета,

Предварително да уточня - с най-добри чувства съм и не се заяждам. Интересно ми е какво кара домакините да приготвят зимнина, имайки предвид, че е доказано, че консервираните храни са канцерогенни. Ако бързаш, нямаш време и хапнеш нещо вредно на крак - някак си по-го приемам. Но да седнеш да влагаш куп усилия, енергия и време, за да произведеш нещо вредно и на всичкото отгоре след това да го сервираш на собственото си семейство..... направо ми е непонятно 
Кое е канцерогенно при домашното приготовление на лютеница, сладко или туршия например?....

Аз лично слагам много неща във фризера,но лютеница,туршии и сладка правя всяка година....Първо защото домашният вкус е неповторим,второ,защото избягвам много от консервантите и Е-тата,които се добавят в купешките консервии трето - слагам такива подправки,каквито се харесват на моето семейство....

# 54
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 726
Баба ми /царство и небесно/ живя 98г. само с такива вредни домашно приготвени неща.
Може би, ако беше опитвала от време на време и по някое "Е" от това, което се продава сега в магазините, сигурно щеше да поживее още.
За себе си мога да кажа, че реших да правя домашни неща откакто веднъж бях купила доматено пюре с 5% домати вътре, какво имаше в другите 95 никой не знае; лютеница, пълна с нишесте, в която и помен няма от зеленчуци, конфитюр, пълен с желатин и без плодове и т.н.

Последна редакция: сб, 13 авг 2011, 10:47 от Unknown_lady

# 55
  • Мнения: 0
и аз съм за домашното приготвяне!не само,че избягваш някои вредни добавки,но и можеш да си приготвиш каквото искаш.на пазара само едни и същи неща,пък и не си на 100-процента сигурен какво съдържат. моите деца предпочитат домашните неща,независимо какви са!всеки да си мисли каквото иска,но аз съм за домашното приготвяне

# 56
  • Русе
  • Мнения: 904
запис да науча нещо ново  Hug

# 57
  • Мнения: 31
Аз също съм ЗА домашно при готвене, защото знам какво слагам ,как го правя и кога го правя,защото не ми се ядат боклуци пълни с химия или развалени плодове и зеленчуци пасирани в лютениците или пък грах който ври по 2 часа и пак тропа и мн. др да не изброявам , това е избор на мен и моето семейство ние така мислим и не налагаме мнение на никой.

# 58
  • София
  • Мнения: 6 149
Може би съм слабо информирана, но за първи път чувам, че домашната лютеница е канцерогенна. Можеш ли да пуснеш линк, интересно ми е.

# 59
  • Мнения: 0
и аз искам линк,защото цял ден търся за "тази" лютеница и нищо не намерих newsm12  .вярно или не все пак домашното го знаеш от какво е направено!!!

Общи условия

Активация на акаунт