Та ето и рецептата , домашните я предпочитат със сладко от кайсии и майка ми го прави ,така че ако разполагате с домашно сладко , ефекта ще е поразителен
Продукти:
4 яйца
1/2 пакетче краве масло
1 и 1/2 чаена чаша захар
ч бакпулвер с 2 с.л. кисело мляко
3 ч. чаши брашно
канела
лимон
сладко от кайсии ( може и от вишни)
Приготовление:
Разделят се белтъците от жълтъците . Жълтъците ги разбирате и ги смесвате с брашното , маслото , бакпулвера и млякото и канелата . След това намажете или тортена форма или правоъгълна тавичка( аз такава ползвам ) с олио или краве масло , изсипете там сместта и изпечете. Разбийте в това време белтъците като сложите малко лимон ( по ваше желание )
Изкарайте блата от печката , намажете със сладко и отгоре сложете белтъците като гледайте да има неравности , с лъжица става лесно .Печете , докато белтъците добият кафеникав цвят . Можете накрая да поръсите сладкиша , докато е топъл с топла водичка със захар . Получават се интересни капчици .
Надявам се да ви хареса рецептата и да я пробвате , няам да съжалявате.
Оплаквания също приемам!!!