Диета с гречка (елда) - 2 част

  • 142 997
  • 748
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 0
Здравейте, тъкмо се регистрирах във форума, но малко ми е объркан и не мога да се ориентирам. Следя от няколко дни темата с диетата с гречка и днес я започнах така да се каже, снощи 1/2 ч.ч. я измих първо и после я залях с 3 ч.ч. гореща вода както пише в руския сайт  (не я варях), днес сутринта след разбира се кафето с мляко (от което не мога да се лиша) сварих 1/2 л. пр. мляко 0,1% и си залях гречката с него + 3 с.л. мед (истински) и сега си хапвам даже пред лаптопа каша Simple Smile харесва ми, приятна е нещо средно м/у жито и мляко с ориз хаха, сега съм 59 кг цел: - 3, -4 кг до да кажем 10 дни, 8 декември, нещо такова, ще видим Simple Smile иначе искам да споделя също с вас, че от около 10 месеца си похапвам и овесени трици и благодарение на тях за тези месеци трайно съм махнала от себе си 5 кг, като не всеки ден си ги хапвах, а и не съм се лишавала наистина от нищо! И са ми много приятни, правя си ги като палачинки, с прясно мляко и мед, с кисело и плодове, мъфини, като мина курса с гречката мисля и бисквитки да пробвам, въобще в триците е истината за мен! Ще следя вашия форум и резултатите с гречката, а и ще пиша и с мен как е положението! Успех на всички и благодаря за инфото, което споделяте и на създателя на темата, много се е постарал! Simple Smile Успихнат и отслабващ ден на всички! Simple Smile

# 61
  • в колонките
  • Мнения: 510
            Здравейте, Hug
    Аз от днес ще съм за няколко дни на елда,щото наближават празници тежки,а точно тогава искам да ги изкарам с близките ми хора подобаващо и да не мисля за диети. Naughty.
    Ако някоя иска да си правим компания ще се радвам. Hug
         Днес ми е първи ден,сварила съм 150гр.елда и ще добавя малко извара за вкус. Laughing
                Приятна вечер на всички.  bouquet

# 62
  • в колонките
  • Мнения: 510
            Привет, Hug
   Продължавам с елдата,никакво отказване. Laughing.Сутринта имах минус,доволна съм.
   Хубава ви вечер.  bouquet

# 63
  • София
  • Мнения: 807
Здравейте, момичета! Hug
Много време не съм влизала тук, /месец ноември и голяма част от декември ми бяха доста напрегнати/.
DeHu4ka  Hug много се радвам, че си открила вкусната страна на елдата! И че си упорите! Ще се справиш! Съжалявам, че не съм ти отговорила, но tania6 ти е писала. Моето мнение е същото - и аз се придържам към такъв тип хранене.
sivila Hug супер си!
Аз в момента съм на нещо друго, но си обичам тази тема и от време на време похапвам елда. Сега се сетих да ви кажа - понеже съм по солените варианти и веднъж я бях пробвала по следния начин. Бях сготвила за домашните си леща и много ми се ядеше, но пък имах и няколко лъжици елда останали, смесих лещата с елдата и стана невероятно вкусно. Мисля си, че може и само елда да се направи на яхнийка - както правите лещата и също ще е добре!
Особено сега си мисля за идващия Бъдни вечер, че мога да експериментирам и нещо с праз, лютеница и елда... Кой пък не го направи!!!  Sunglasses
Пожелавам успех и се радвам за хубавите постижения! Hug

# 64
  • в колонките
  • Мнения: 510
  ЧЕСТИТО  РОЖДЕСТВО  ХРИСТОВО

                                     


              ЗДРАВЕ,БЛАГОПОЛУЧИЕ  И КЪСМЕТ НА ВСИЧКИ
    Весели празници!!!

# 65
  • Варна
  • Мнения: 4 109
Я да побутнем малко темата  Hug Аз съм Мира и тепърва откривам елдата ... Имам да свалям 15кг. и съм в процес на търсене на най-разумноя вариант.
Ще се върна да Ви изчета и ще се радвам да се "виждаме" тук за подкрепа и съвети.
Пожелавам Ви здрава и успешна 2012г.

# 66
  • в колонките
  • Мнения: 510
              Привет, Hug
      Мира Иванова, Hug,до къде стигна с проучването на елдата. Laughing.Започна ли я,харесва ли ти? Аз отначало хич не И харесвах вкуса,но после свикнах.Наистина се отслабва с нея,гарантирам ти,но ако  правиш продължително тази диета е добре да прибавяш по нещо,защото си е монодиета и омръзва. Добра е и при здравословни проблеми - холестерин  повишен,диабет /аз ги имам и двете  Mr. Green/. Ако ядеш само елда да внимаваш,че запек се хваща по някога. Rolling Eyes.От мен успех и сподели,ако желаеш.
        Хубав следобедbouquet

# 67
  • Варна
  • Мнения: 4 109
Сивила, привет, май прекалих с елдата вчера. Сварих си около 180гр., сложих малко масло и сиренце и я изядох всичката. Малко гадна беше, но не ме притесни. Това беше вчера по това време. От тогава до момента не съм огладняла  Shocked Сега заръфах няколко солети и почвам да се замислям какво да хапна. Ще е нещо със спанак, най - вероятно банички с извара и спанака.
Пиши какво мислиш за моят първи контакт с това чудо "елда" - та Simple Smile

# 68
  • в колонките
  • Мнения: 510
       Мира Иванова,аз не употребявам масло,само зехтин.Ако мислиш,че не е по вкуса ти не яж повече.Иначе 180-200гр./сурова/ е добро количество за деня.Можеш да я овкусиш с обезмаслено мляко,дом.салца,виж в първите страници има чудесни рецепти.Но за да има ефект е най-добре с нещо нискокалорично да се съчетава,или само сварена.Едно момиче от старата тема беше отслабнала с много кг,но беше стриктна.Ти си решавай. Laughing.Успех от мен.  bouquet

# 69
  • Мнения: 0
  bouquetЗдравейте момичета,

от доста време следя темата и имам желание да пробвам чудото елда, но сякаш нямах волята.
Вие ми дадохте стимул и желание и затова вече втори ден съм с вас.
На мен ми се иска да сваля поне 10 килца, така че ще се постарая да съм много стриктна и да ви информирам как върви.
Започнах с елда при 64кг.
Пожелавам на всички елдички един страхотно успешен ден.

# 70
  • Мнения: 1 883
Момичета здравейте.Тайничко ви чета от извесно време. Имам един въпрос, на който се надявам да ми отговорите.Имам една елда която не е много кафява,направих я както пишеше на етикета и стана полу кашава. Спомням си ,че преди съм си купувала и съм я накисвала само във вода за 4-5 часа и е сатвала супер.Но елдата беше тъмно кафява. Та питането ми е какво да я правя тази елда?Мога ли да я запека , да покафенее повече и после да си я накисвам?

# 71
  • София
  • Мнения: 1 047
Тъмнокафявата елда, която преди време можеше да се прави само с накисване вече я няма  Confused Сега аз пак купувам тъмна, но я варя 5 мин в малко вода и после махам от котлона и я оставям да се кисне - става супер, не на каша   Peace

# 72
  • Мнения: 2 275
можеш да я запечеш на сух тиган,но не забравяй да я изплакнеш хубаво след това,за да не ти горчи

# 73
  • Мнения: 1 883
можеш да я запечеш на сух тиган,но не забравяй да я изплакнеш хубаво след това,за да не ти горчи
Мерси!

# 74
  • Мнения: 0
Здравейте, аз си купих кафява елда на цвят. На пакета пише бланширана и става готова за ядене дори без варене.
Попарвам я  от вечерта и имам за следващият ден.
Различен сорт ли е елдата? Трябва ли да потърся не бланширан? newsm78

Поздрави

Общи условия

Активация на акаунт