Сол в яденето?

  • 5 290
  • 44
  •   1
Отговори
# 30
И аз мисля, че може сол.

И олио.
По-добре масло Grinning
Аз слагах по малко сол, но за голямо мое учудване, малкия яде и без сол, и пресолено Shocked Веднъж забравих да му сложа сол в яденето и той си го излапа без много да му мисли. Когато яде от нашите манджи, пак не се дърпа Thinking

# 31
  • Мнения: 7 640
Споделете вие как постъпвате за да предпазите децата от сол и захар и от кога записахте децата си на кухня?
то не може цял живот все без сол и захар да ядат. В детските кухни има диетолози със специално образование, предполага се, че знаят какво правят.
На кухня приемат май от 7-10 мес. възраст

# 32
  • София
  • Мнения: 6 999
Много ми е интересно какво разбирате под 'безвкусно'? - На вас ли ви е безвкусно или децата ви го казват?

Защото аз не разреших на Дариа да се дава захар и сол поне до към 1г. и 6 месеца и на нея всичко и беше вкусно. В началото като опитваше нещо от нашите чинии /въпреки, че аз готвя почти без сол/ се сбръчкваше и отказваше да яде - защото й беше солено. Та според мен всичко е навик - ако си свикнал да ядеш без сол не ти е 'безвкусно', а ако си свикнал със - ти е.

Що се отнася до детските кухни  Stop точно поради причините - сол, захар, прясно мляко, боклучави продукти - не съм ползвала такава.

# 33
  • Мнения: 903
Аз не мисля цял живот да ги предпазвам от сол и захар, но поне до 1г. И аз като Isa нямам доверие в кухнята и май  и аз няма да ползвам. Не знам дали има диетолози, но вече в България даже продуктите за бебчета не подлежат на добър контрол.

# 34
  • София
  • Мнения: 1 358
Аз не слагам сол, но при готвенето на пюрето слагам по малко масло - става по-приятно, не е така блудкаво и самото масло има малко сол.
Нашия педиатър казва, че след като някакъв % от човешкото тяло е сол, то в малки количества не е вредно.

# 35
  • Мнения: 516
Сол не слагам, но слагам сиренце, и без това е полезно за зъбките.

# 36
  • Мнения: 702
Слагам по малко сол мисля че дори е полезна
Причислява се към жизнено необходимите за организма минерални вещества. Като подправка е позната от най-древни времена. В миналото е била получавана от каменната сол или от морската сол. Днес главния метод за получаването й е химичният. Дневната нужда от сол е 10-15 г, но тъй като организмът си набавя сол чрез различни продукти, вносът на сол в храната трябва да се ограничи до 5-6 г дневно. Солта е съставна част на телесните течности и секретите на организма и е необходима за правилно протичане на обменните процеси. При недостатъчен внос на сол настъпват необратими отклонения в жизнената дейност на организма. Готварската сол се използва ежедневно като подправка на супи, ястия, консерви, туршии и пр.

# 37
  • Мнения: 4 392
Много ми е интересно какво разбирате под 'безвкусно'? - На вас ли ви е безвкусно или децата ви го казват?

Защото аз не разреших на Дариа да се дава захар и сол поне до към 1г. и 6 месеца и на нея всичко и беше вкусно. В началото като опитваше нещо от нашите чинии /въпреки, че аз готвя почти без сол/ се сбръчкваше и отказваше да яде - защото й беше солено. Та според мен всичко е навик - ако си свикнал да ядеш без сол не ти е 'безвкусно', а ако си свикнал със - ти е.

Що се отнася до детските кухни Stop точно поради причините - сол, захар, прясно мляко, боклучави продукти - не съм ползвала такава.
Peace

# 38
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 295
Сол не слагам, когато готвя вкъщи. В храната от кухнята верно слагат и сол, и захар.
Извинете ме, но за мен това "предпазване" от сол и захар до годинка- две е пресилено. Никой не говори за хрупане на буца сол или нагъване на захар от буркана ooooh! Нищо в умерени колечиства не вреди  Peace

# 39
  • Мнения: 6 472
На голямата ми дъщеря не съм слагала нито сол нито захар:) Резултата е че на 7 години не обича шоколади и вафли и яде почти безсолно. Сол си слага само на пържените картофки и харесва един български чипс, който всъщност е доста по- безсолен от останалите Laughing

# 40
  • Мнения: 1 181
аз слагам малко, то иначе е безвкусно

# 41
  • Мнения: 2 672
Извинете ме, но за мен това "предпазване" от сол и захар до годинка- две е пресилено. Никой не говори за хрупане на буца сол или нагъване на захар от буркана ooooh!   Нищо в умерени колечиства не вреди  Peace

ееее, най-накрая да прочета нещо разумно Peace
и наистина - "дозата прави отровата" Wink

# 42
  • Мнения: 1 464
До 8 месеца съм правила безсолни пюрета на бебка,след това започнах помалко да въвеждам солта,мисля че в умерени количества е полезна а не вредна.Попринцип готвя с много малко сол,една идея само както казват .Щом като идем на гости не мога да хапна нищо Sick,храната от детската кухня също е безобразно солена #2gunfire

# 43
  • Мнения: 983
Слагам съвсем мъничко, че иначе не иска да яде Naughty
е то ядене без сол си е чиста помия. #Crazy

# 44
  • Мнения: 1 427
Слагам съвсем мъничко, че иначе не иска да яде Naughty
е то ядене без сол си е чиста помия. #Crazy
И аз съм на същото мнение.Естествено, че не трябва да се прекалява, но една идея сол (на върха на ножа) придава по-различен вкус.

Общи условия

Активация на акаунт