Нискомаслен домашен сладолед за диабетици?

  • 4 982
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 0
Може ли някой да ми каже рецепта на нискомаслен домашен сладолед за диабетици или поне от какъв магазин мога да си купя?

# 1
  • Мнения: 22 867
По рецептата на Бордовски пробвай, изобщо неговите рецепти са пригодени за хора с такъв проблем.

И тая темичка прегледай, малко е стара, може да има и неактуална информация, но предполагам, че може и да ти помогне донякъде. Peace

# 2
  • Мнения: 419
Тази рецепта на Бордовски изглежда добре, като се замени подсладителя, разбира се. Някой пробвал ли я? Чудя се и аз от доста време дали да си купя машина за сладолед, ако тази рецепта е сполучлива, може и да се реша най-после.
А за готовите сладоледи - аз от 15 години се интересувам, до този момент не съм видяла някъде с приемлив състав - винаги са високомаслени, за подсладителите няма да коментирам. Лично аз лятото си взимам един нормален сладолед на разходки. Като се знае, че от жегите кръвната глюкоза се понижава, а и при движение, си изчислявам колко сладолед да изям според физическото натоварване. Разбира се, винаги преди това гледам съдържанието на сладоледа и смятам.

# 3
  • В кошера...
  • Мнения: 527
Аз имам машина за сладолед от Кауфланд. Редовно си правя сладолед лятото със стевия или с подсладител. пробвала съм много различни - няма как да стане като купения /със 100 Е-та/, но е прекрасен. Слагам предимно кисело мляко и плодове или ядки. Гледам и домашните да ядат от него, но засега навън няма как.

# 4
  • Мнения: 419
Правиш го с кисело мляко и плодове в машината ли? Киселото мляко в този случай става ли на кристали и аз със същия успех не мога ли да си направя мляко с плодове, да го сложа за малко във фризера и да ми стане като сладолед или с машината става по-добре?

# 5
# 6
  • В кошера...
  • Мнения: 527
Можеш, но няма да е същото. Смисълът на машината е, че тя го замразява бавно, докато го разбърква - т.е. вкарва въздух в него и става пухкав. Иначе трябва на всеки 10-15 мин. да отваряш фризера и да разбъркваш. Използвам предимно заквасена сметана + готварска, защото трябва да има масленост все пак - иначе ще е замразено мляко или замразено плодово пюре, т.е. сорбе.

Общи условия

Активация на акаунт