Лидл ::19::

  • 58 732
  • 733
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 1 314
Кулинарен съвет е най-последното нещо, за което имам самочуствие да дам  Laughing ..... но! Много се надига и може би е по-добре да вадиш голямата тава  Simple Smile

# 211
  • Мнения: 18 018
На нас не ни хареса тази баница. Късах корите, както пишеше, но нещо...суха остана на места, самите кори се усещат....няма да повторя определено, не е нашия тип. Аз обичам "въздушна" баница

# 212
  • велико търново
  • Мнения: 588
Купих от бутер тестото което се разточва нали.На колко тънко го точите ?И после как го режете? Най -листните форми за начинаеща моля.
Днес в Лидл имаше доста стоки от предни промоции който търсехте позастояли .Поръчайте си ги да ви ги доставят .Нямаше обаче уплътнителите за врата ,а ми се искаше да взема . Simple Smile

# 213
  • Мнения: 2 156
Я да задам въпрос тип идиотски относно баницата с корите на сач, които толкова се хвалят - в колко голяма тава я направихте? Имам правоъгълна тавичка около 20 на 30 см висока към 4-5 см - дали ще се събере в нея или да вадя по-голямата кръгла, дето я ползвам за домашните питки и тутманици newsm78
Препоръчвам ти кръглата + спазване на рецептата.
Рая-Никол пише,че е станала суха,но при мен и двата пъти
се получи сочна и въздушна,което много се хареса.Спазих указанията и
определено това е нашата баница.Другата седмица ще я направя вита въпреки,
че ме посъветваха да не си правя експеримент - корите били дебели.

# 214
  • Пловдив
  • Мнения: 1 219
Половината баница занесох да „подам“ след Задушницата. Приятелката ми много я хареса. Точно по рецептата правих и стана идеална.

# 215
  • София
  • Мнения: 44 248
На нас не ни хареса тази баница. Късах корите, както пишеше, но нещо...суха остана на места, самите кори се усещат....няма да повторя определено, не е нашия тип. Аз обичам "въздушна" баница

Simple Smile и на мен изобщо не ми харесаха  корите на сач... самите те и вкусът им.... предпочитам си класическата.

# 216
  • Мнения: 6 214
По-плътни стоят и някак хлебна става баницата с тях.  Peace

# 217
  • Мнения: 22 867
Simple Smile и на мен изобщо не ми харесаха  корите на сач... самите те и вкусът им.... предпочитам си класическата.

Angel_Dust, тя тази е по-близка до класическата, домашна баница се прави с точени кори, които се запичат на печката отгоре. Не знам дали си гледала как се правят. И поне на мен ми е по-вкусна, отколкото с фините кори, моите не бих казала, че стават сухи, напротив, сочна и въздушна си беше. Но въпрос на вкус е, няма как на всички едно и също да ни харесва или не, просто човек пробва и решава за по-нататък. Peace

# 218
  • София
  • Мнения: 44 248
labrex - тя и нашата не беше суха и т.н., просто на мен вкусът на сач не ми допадна...като развалена ми беше Simple Smile

# 219
  • Мнения: 2 156
Изобщо няма "вкус на сач" и много се доближават до турските кори.

# 220
  • Мнения: 1 711
Утре ще се ходи за бисквити и мексикански микс.И двете са много добри.

# 221
  • Мнения: 1 796
Никога не ми е ставала суха баницата с ихтиманските кори, а откакто съм пробвала тях и одринските,  фини кори не купувам.

Новото бутер тесто и то ли се точи?

Днес купихме от кашкавала Чуден, няма да повторим...

# 222
  • Мнения: 4 785
Сега направихме баница с кайма от въпросните кори на сач, по наша измислена рецепта, но до голяма част спазвайки указанията отзад и после ще дам отчет как е, но мирише и изглежда страхотно. Е... пак всички продукти са Лидълски, ама ако е станала готина ще ми плащат авторски вече  Mr. Green Шегувам се разбира се  Peace

# 223
  • Мнения: 483
  chef
Вече няколко момичета питат как се борави с лидълското бутер тесто и аз това се чудя.Моля ако някоя от вас го е използвала нека да сподели как става номера.Вече едно съсипах сега взех второ но се чудя как да се справя с него.

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 21:49 от kartiche

# 224
  • Мнения: 4 785
Стана уникално вкусна, мъжът ми за първи път опитваше с кайма и омете половин голяма тава, а аз мислех че и утре ще остане за закуска, и да занесем при техните  Mr. Green Забравете... Споделям и рецептата с чиста съвест:

1. 500 гр кайма (от тази Стара планина е, не се сещам за името)
2. 150 гр. масло Пилос
3. Една кофичка кисело мляко Чуден (много е хубаво)
4. 200 гр. кашкавал Чуден (също много ни хареса)
5. 4 яйца (аз сложих три, ама бяха от най-големите)
7. 1 ч.л. сода
8. Една глава лук - голяма
9. Кори на сач
10. Една майонеза 200 гр.
11. Газирана вода - 100 мл.

Запържвате каймата с лука и подправки  (ние май само сол и черен пипер сложихме). В купа смесвам киселото мляко с лъжичката със сода и чакате да шупне, прибавяте яйцата, майонезата и настъргания кашкавал и разбърквате. Намаслявате и набрашнявате тавата, редите един ред кори - от сместа с киселото мляко, кори - кайма, кори - смес, кори-кайма, кори-смес и остава последен ред, с който покривате. Всички кори намазах с предварително разтопеното масло, поръсих и последната. Нарязах на парчета и залях с газираната вода. Ама после пекох по мой начин, че фурната ми към момента пече само на високи градуси, ама мисля, че известно време си трябва фолио, нищо че не пише  Peace И стана наистина страшна, ще направя и обикновена баница скоро - нито имаше кофти вкус корите, точно обратното, нито остана суха, даже изобщо. За протокола, правя баница за втори път в живота си, първият я пекох между 2 и 3 часа... не питайте  Laughing

пп - току що почти я довърши  Crossing Arms Което е добре де.
ппп - сори за спама...

Общи условия

Активация на акаунт