Какво кисело мляко да давам ?

  • 10 539
  • 41
  •   1
Отговори
# 30
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Напоследък са пуснали в магазини 345 био мляко Рима, в което пише, че няма нито сухо мляко, нито консерванти, нито ГМо продукти......малко е скъпичко излиза, над един лев кофичката 1, 12 лв., но определено има огромна разлика ...прилича на домашно мляко...прясното също, макар че е толкова рядко, колкото и другите, прави такива огромни и жълти каймаци, че направо съм във възторг, а цената му е 1, 72 лв.......А за това че добавяли сухо мляко, защото истинското било бедно на протеини ще се изсмея гръмовно.....според мен е абсолютна глупост............

# 31
  • Мнения: 418
Аз пък да ви кажа за домашно заквасеното мляко.
Онзи ден гледах много поучително предаване по телевизията. Та значи абсолютен мит е, че домашно заквасеното мляко е по-полезно. Не е. И то по простата причина, че няма как да си го направиш с жива закваска, защото те са много скъпи. А купешките млека се правят с жива закваска. Освен това казаха, че за малките деца и бебета над 6 месечна възраст е най-полезно пълномасленото кисело мляко. За марки няма да пиша, защото аз още не давам кисело мзляко и скоро май няма и да дам де. Но това го гледах онзи ден и реших да го споделя с вас.
Не мисля , че е толкова трудно да си набавиш въпросната жива закваска.Все пак нали я има в купешкото мляко. WinkИнтересно е как може медиите да насочват нещата в дадена посока пък макар и със смехотворни твърдения.Единствено проблемно е , че трябва да си сигурен в микробната чистота на млякото и това , че животното е здраво . И все пак интересно е каква трябва да е продължителността  на термичната обработка .Нали знаем , че мляко се изкупува и от частни производители същите тези , за да вземат по - нормална цена го предлагат и на нас примерно.Сещам се за един виц :Не го разреждайте !Аз чичовото вече съм го разредил колкото трябва.И понеже много се отплеснах давала съм Фибела , Бор-Чвор , Елена различни %

# 32
  • Мнения: 445
2% мляко, но не давай постоянно в началото. Аз например давам от време на време за следобедна закуска, заедно с банан и то става като плодово. Мартин много го харесва. Иначе вечер за приспиване не го иска.

# 33
  • Мнения: 4 068
Не че трудно да си набавиш жива закваска, но просто е доста скъпа и едва ли е рентабилно да си я купуваш, за да си заквасиш млякото у дома.

# 34
  • Мнения: 52
здрасти лично аз купувам елена 3,6% а бишкотите след 6 месец
захарта е задължителна без нея съмнявам се че бебока ще го яде.

# 35
  • София
  • Мнения: 15 221
Не е много задължителна захарта. Grinning Моето дете не харесваше млякото, ако има захар. Предпочита го чисто, без каквито и да е добавени неща, директно от кофичката.

# 36
  • Мнения: 2 673
захарта е задължителна без нея съмнявам се че бебока ще го яде.

ще го яде , вервай ми Peace
и аз така си мислех  , слагах захар . но  майка ми ми каза ,че на мен го е давала без захар и оттогава така давам на хлапето.
Доста му се услажда Grinning

# 37
  • Мнения: 1 427
Давам отвреме навреме кисело мляко Верея,Елена, понякога и На баба.Не добавям захар, а плод.Давам го за следобедна закуска.

# 38
  • София
  • Мнения: 2 271
Аз също трябва да започна да давам кисело мляко по препоръка на една докторка, но ще си го правя вкъщи, защото нито едно не е хубаво за бебчета. Ако имаш възможност си го кваси ти.
Домашното мляко е пълно с бактерии, а и е с по-висока масленост, което натоварва детския организъм. При производството на киселото мляко, производителите слагат консерванти, за да намалят значително броя на бактериите, които развалят млякото. Консервантите, ако не се прекалява с тях (както и всяко друго нещо) не са вредни за организма. Все пак това е хранителна добавка, а не отрова.

# 39
  • Мнения: 418
Аз също трябва да започна да давам кисело мляко по препоръка на една докторка, но ще си го правя вкъщи, защото нито едно не е хубаво за бебчета. Ако имаш възможност си го кваси ти.
Домашното мляко е пълно с бактерии, а и е с по-висока масленост, което натоварва детския организъм. При производството на киселото мляко, производителите слагат консерванти, за да намалят значително броя на бактериите, които развалят млякото. Консервантите, ако не се прекалява с тях (както и всяко друго нещо) не са вредни за организма. Все пак това е хранителна добавка, а не отрова.
Нима  newsm78?И кои са консервантите унищожаващи бактериите избирателно в определена норма ?

# 40
  • Толбухин
  • Мнения: 2 505
"На бабати"4,5% с бисквити и захар ,но много рядко

# 41
  • Мнения: 52
Извинявяйте ако съм се изразила неправилно но сте прави за захарта не е задължително да го яде с захар но като бебе дъщерями неискаше нищо без захар(чай;мляко;вода)но разбирасе захарта е въпрос на вкус.

Общи условия

Активация на акаунт