Коледен пост 2012

  • 36 172
  • 517
  •   2
Отговори
# 15
  • в моя свят
  • Мнения: 849
И аз се записвам в темата.  bouquet
Започнах да спазвам постите от Великденския пост и от тогава съм с вас всяка тема макар да не пиша често.Също така от Великденския пост не ям месо и постите вече минават много леко.От тогава си готвя отделно безмесни ястия и дотолкова съм свикнала,че вече не ми тежи,че трябва да приготвям за семейството едно за мен друго.

Лек пост на всички!

# 16
  • Мнения: 443
Lilly,може ли рецептата за овесената каша.Нещо като мюслито ли е?

# 17
  • София
  • Мнения: 869
Здравейте и от мене.
Много се радвам, че отново ще сме заедно през следващите седмици.
Успех и лек пост!

# 18
  • София
  • Мнения: 565
Лек и спасителен пост за всички! Имам чувството, че той е важен повече от всякога. За нас и за нашата Църква. Мисля си, не знам дали съм права,че молитвите по време на пост са по- силни.

# 19
  • Мнения: 0
Здравейте и от мене.
Много се радвам, че отново ще сме заедно през следващите седмици.
Успех и лек пост!

Ами то не е "рецепта"... Трябват ти просто овесени ядки и вода. Водата я стопляш, докато започне да ври и с това заливаш ядките. Трябват им няколко минутки да се понакиснат и са готови за ядене. Предупреждавам, че е ужасно безвкусно и лигаво, винаги можеш да добавиш мед/захар или някакъв сушен плод.  Честно казано, допреди да дойда да живея в Англия си мислех, че овесената каша се прави с мляко, но всъщност това си е малко наша измислица. Истинската овесена каша е приготвена само с вода Simple Smile

# 20
  • София
  • Мнения: 478
Ех, как се радвам, че се посъбрахме  Hug винаги ми е толкова хубаво в тази тема Heart Eyes

Духовно вече съм се настроила за поста. За пръв път ми се случва духовният да изпревари телесния пост...

LillyLi, наистина ли на това казват овесена каша Crazy Аз си представях, че е някак по като ... каша  Laughing Детето хапва такава, но с много гладка консистенция, от разтворимите на Хип, но явно защото е бебешка. Аз на това казвам просто овесен ядки, защото винаги си ги приготвям само по този начин - заливам ги с гореща вода и прибавям малко мед, понеже не ми харесват с мляко.

# 21
  • Мнения: 1
Здравейте, всяка година Ви чета, но сега се и регистрирах. Дано да успея и с коментара:-) Лек и спасителен пост на всички! За мен той ще е трети пост - и много се надявам да успея да го направя и духовно!

# 22
  • Мнения: 0
brazilka, да... Тук му казват porridge, което всъщност е овесена каша. Аз много го обичам, защото засища за дълго време и всъщност е много полезно, пък и се свиква с вкуса  Simple Smile Но да си призная, преди да дойда тук  дори не съм си помисляла, че може да се прави с вода...  Wink

# 23
  • Мнения: 114
И аз се включвам! Едва ли ще се справя да го спазвам стриктно, но пък с ваша помощ моооже и да успея! Simple Smile

# 24
  • Мнения: 2 545
Честита нова тема!  bouquet

Прочетох коментарите за овесената каша и реших да публикувам моя вариант, който е доста атрактивен и полезен, или поне аз така си мисля Laughing.

Овесените ядки могат да се накиснат от вечерта заедно с малко сурови ядки - бадеми или лешници (но признавам, че никога не го правя).

Обикновено ги накисвам сутринта с гореща вода. Прибавям по чаена лъжица сусамов тахан и смляно ленено семе. Добавям и 2-3 фурми. Става много приятна смес. Приготвям си я за късна закуска на работното място. Дотогава съставките са омекнали добре (ядките бадем и лешник са станали хрупкави и сочни) и са смесили всички вкусове на продуктите.
Не слагам мед, защото разчитам на сладките фурми.
Много е вкусно, уверявам ви! Опитате ли това, няма и да помислите за друга закуска Laughing.

Леки пости на всички! Ще следя за интересни предложения. Peace

# 25
  • Мнения: 750
Записвам се заради подкрепата от вас. Много обичам месо, но се надявам да не се "огъна"  Praynig

# 26
  • София
  • Мнения: 797
 За мен този пост ще е много тежък духовно, защото преживяваме адаптация в ДГ и от там ни връхлитат вирус след вирус. Племенницата е с леки вируси непрекъснато и по празници свекърите ще ни създават проблеми, като се задърпаме да се събираме с тях, как ще се въздържа да не ги съдя за неразбирането и как ще си сдържам гнева, не зная...За който се чуди, защо ни е страх от болести - Влади е с алергична астма, лесно прихваща, тежко го кара, едва се адаптира в ДГ, защото няколко дни е болен, 2 седмици е вкъщи...

# 27
  • Мнения: X
Лек и безпроблемен пост и от мен!    Hug
brazilka ,       bouquet    за темата!

И моите веган рецепти:



http://hihonas.blogspot.com/search/label/%D0%92%D0%95%D0%93%D0%9 … D0%9F%D0%A2%D0%98

Аз не ям месо от януари, а млечните толкова съм ги разредила, че не смятам, че поне откъм хранене ще ми е проблем...

# 28
  • София
  • Мнения: 387
Здравейте и от мен. И аз се присъединявам към тези, които ще постят. Не разбрах от 13 или от 14 ноември. Аз съм постила един-два пъти досега, но не съм много наясно кога какво е разрешено. Даже се бях засилила през седмицата да не ям и олио, но прочетох в началото на темата, че  може олио през целите пости. Аз си мислех, че не трябва олио и вино от понеделник до петък, а събота и неделя може. Или може би това се отнася за великденските пости? А сега може ли вино през седмицата или твърдо не? Благодаря за отговорите предварително.

# 29
  • Мнения: 184
Хайде и аз да се запиша при вас и тази година!Успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт