Коледа 2012- 3 част

  • 58 166
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 8
Здравейте дами,от много време ви следя и само попивам от вашето майсторство,но сега когато дойде ред и аз да запрятам ръкави в кухнята имам малко въпроси!
-направих тестото за линцерите но стана толкова лепкаво че не се точеше и не ставаха никакви форми,какво ли му е малко(всички продукти са мерени до грам по тази рецепта http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=623232.msg20392889#msg20392889)?
-фондана върху меденките с какво се лепи?
благодаря предварително на тези който решат да ми помогнат със съвет  Praynig

# 691
  • София
  • Мнения: 2 521
Може ли линк към рецептатата - меденки на Джема?

Гледах на 1 стр но не я видях !

# 692
  • Мнения: 363
avocett , възхищавам се на ентусиазма ти Hug Hug
А сега имам въпрос  -малките ванилови кравайчета ,които ги прави днес мисля -по коя рецепта са и колко бройки ти излязоха  Praynig

# 693
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Може ли линк към рецептатата - меденки на Джема?

Гледах на 1 стр но не я видях !

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.msg19713814#msg19713814

Малко ни разлюля тук- 4.8 магнитут, чудя се през нощта ако има по-силен трус, как да опазя сладките. Crazy

krisi80, добави още малко брашно. Защо непрекъснато се притеснявате за консистенцията на тестата? Едно време всичките ми рецепти бяха с- брашно колкото поеме. Не мерехме, не теглехме. Естествено е, че трявба да се получи нелепнещо тесто и да може да се точи.

Последна редакция: пн, 03 дек 2012, 22:10 от Джемма

# 694
  • Мнения: 9
Използвах рецептата на Наталина и от една доза излезнаха 73 бройки.
Постя и не съм ги опитвала, но имам съквартирантка от Австрия, която е пораснала с тези сладки и моите много й харесаха Simple Smile !
Единственото нещо, което направих различно, е, че след като оформих кравайчетата както си бяха с тавата ги сложих в хладилника за половин час, после вадя и веднага във фурната, запазиха си формата идеално.

gypsy, благодаря ти за отговора, значи може още утре да ги направя? Иска ми се утре да направя наведнъж меденките, джинджифилови сладки и тези с черешите и да мирясам, че само за сладки мисля, а уж уча за изпити .

# 695
  • София
  • Мнения: 2 521
Може ли линк към рецептатата - меденки на Джема?

Гледах на 1 стр но не я видях !

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.msg19713814#msg19713814

Малко ни разлюля тук- 4.8 магнитут, чудя се през нощта ако има по-силен трус, как да опазя сладките. Crazy

Благодаря Джемма!  Heart Eyes

# 696
  • Мнения: 1 883
Здравейте дами,от много време ви следя и само попивам от вашето майсторство,но сега когато дойде ред и аз да запрятам ръкави в кухнята имам малко въпроси!
-направих тестото за линцерите но стана толкова лепкаво че не се точеше и не ставаха никакви форми,какво ли му е малко(всички продукти са мерени до грам по тази рецепта http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=623232.msg20392889#msg20392889)?
-фондана върху меденките с какво се лепи?
благодаря предварително на тези който решат да ми помогнат със съвет  Praynig
Сложи в хладилник за по дълго време.

# 697
  • Мнения: 3 285
Честит първи сняг момичета   bouquet.Вече наистина ми е коледно.

# 698
  • Мнения: 1 883
Използвах рецептата на Наталина и от една доза излезнаха 73 бройки.
Постя и не съм ги опитвала, но имам съквартирантка от Австрия, която е пораснала с тези сладки и моите много й харесаха Simple Smile !
Единственото нещо, което направих различно, е, че след като оформих кравайчетата както си бяха с тавата ги сложих в хладилника за половин час, после вадя и веднага във фурната, запазиха си формата идеално.

И аз сега направих тестото. Някой по напред в темата беше споменал някаква цифра от 150бр.Дали е същата рецепта?
След утрешното сладкоправене ще имам 7 белтъка. Какво да ги правя, не ми се хвърлят. newsm78

# 699
  • Мнения: 8
Благодаря Vela сигурно става въпрос за линцерите,това ли смяташ че ще помогне?

# 700
  • Мнения: 1 883
Благодаря Vela сигурно става въпрос за линцерите,това ли смяташ че ще помогне?

Да за линцерите. В рецептата пише ,че трябва да престои тестото в хладилник 1 час, но може да му е малко. Рецептата ми хареса и си я запазих.
Аз утре ще правя линцери ,но по друга рецепта и там пише 2 часа да престои в хладилник.
Казах на милото че сладките които ще правя утре ще са за коледа.А той ми отговори ,че щели да се развалят и ще ги изядем , а после де правя други. Joy

# 701
  • Мнения: 1 163
Влизам при вас с удоволствие Hugи аз като вас бъркам разни вкуснотии .Темата е страхотна.

# 702
  • Benelux / Varna
  • Мнения: 1 524
Аз лепих фондана с вода за меденките, с една четчича, съвсем леко намокрена (  в никакъв случай напоена обилно). Ако някой има друга техника да сподели.

# 703
  • на последния етаж
  • Мнения: 8 840
Колко време след като се извади от хладилника се оформя тестото за ванилените кравайчета на Наталина? Моето е твърдо като камък - абсурд да го правя на цилиндър.

# 704
  • Мнения: 482
След утрешното сладкоправене ще имам 7 белтъка. Какво да ги правя, не ми се хвърлят. newsm78

Аз правих също по рецептата на Наталина, с белтъците направих така наречените "забравени" сладки, но сега не помня от къде взех рецептата, някой ако може, да даде линк. Тях не съм ги снимала, но са много вкусни.

Общи условия

Активация на акаунт