Търся си форма за орехчета

  • 4 055
  • 11
  •   1
Отговори
  • Мнения: 0
Здраввейте! Много искам да си намеря форма за орехчета. Доста са стари и трудно се намират. Видях, че има подобни теми от преди време, но ако някой може да ми помогне ще съм много благодарна  Simple Smile

# 1
  • Мнения: 3 282
Здраввейте! Много искам да си намеря форма за орехчета. Доста са стари и трудно се намират. Видях, че има подобни теми от преди време, но ако някой може да ми помогне ще съм много благодарна  Simple Smile
Имаше в продавалник провери там мисля че беше към 20лв

# 2
  • Мнения: 0
Да проверих там. Има за гъбки  Wink Благодаря

# 3
  • Мнения: 1 988
A дали можеш да ми изпратиш рецепта за орехчета?

# 4
  • Мнения: 299
Да проверих там. Има за гъбки  Wink Благодаря
Здравей,аз също си търсех такава и си намерих в Продавалник.Първо намерих снимка в нета на мечтаната форма и я качих в профила ми в продавалник като-търся -пробвай така, все някои ще го види и обади.Успех.

# 5
  • Мнения: 0
Да, намерих си точно по този начин  Simple Smile Благодаря

# 6
  • Горна Оряховица
  • Мнения: 5
A дали можеш да ми изпратиш рецепта за орехчета?

Здравейте!Разчиствах къщата ни на село и попаднах на 3 преси наследство от баба ми!Едната се оказа неизползвана и вътре имаше напечатана оригинална рецепта.Преписвам Ви я дословно Simple Smile
СЛАДКИ "ОРЕХЧЕТА"
Продукти:1 ч.ч. пудра захар,2 яйца,1 пакетче масло,2 ванилии,2 с.л. кисело мляко,1 ч.л.сода,брашно.
Продуктите се прибавят последователно,като се бърка хубаво.Накрая се прибавя постепенно брашното до получаване на средно меко тесто.От него се правят топчета,които се поставят в предварително намазаната с олио форма и се пекат на котлона. Формата се обръща последователно  от двете страни до получаване на бледо розов загар.Получените половинки се залепват две по две със следния пълнеж:
1-2 ч.ч. нарязани или смлени орехи,2 ч.ч.пудра захар,2 яйца,2 ванилии,1 пакетче размекнато масло.
Аз отивам да пробвам рецептата Simple Smile

# 7
  • Бургас
  • Мнения: 16 422
Благодарности за рецептата.
Записах си я,понеже от много време я търсих. Сега трябва да намеря формичката ми,но не съм я виждала от дете  Embarassed
Тези орехчета много ги обичам.
Някой да сподели отзиви.

# 8
  • Горна Оряховица
  • Мнения: 5
Справих се! PartyПървите излизаха извън формата,но после налучках размера и на вкус са чудесни. Правих ги с пресата за цели орехчета и във всяко сложих парченце орех и локум.Ще пробвам и с пълнеж тези дни. Hug
http://vania772.snimka.bg/experiment/sladki-i-m-finki.749546.30343069

# 9
  • Мнения: 300
Здравейте, аз си намерих формички за орехчета от магазина на Хром, на бул. Христо Ботев 34, но преди няколко месеца. Магазина се намира от лявата страна на булеварда, като се тръгне от пл. Македония към Петте кьошета. Формичките са единични, като тези за кошничките, но под формата на орехчета. Магазинерката, каза че сега се търсят за направата и поднасянето в тях на хапки. Довечера, ще напиша и рецептата по която ги правя и най-много така ти харесват.
Дано съм ви помогнала.

# 10
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
gertruda , няма ли рецепта приложена във опаковката от формичките? Аз съм от Силистра и завод "Хром" е силистренски  Wink Преди години, млада невеста си ги купих от един базар представящ продуктите на Хром, и в опаковката имаше рецепта....уникално вкусни са.Черупките на орехчетата не са толкова твърди като тези от пресите, които са коментирани по горе....аз имам формички за орехчета, ама на, сега искам преса  Laughing

# 11
  • Мнения: 300
С малко закъснение ето и рецептата, която ползвам. Тя не е от комплекта за орехчетата, а от една приятелка и наистина стават мекички, когато престоят, и не им е нужно цяло денонощие да омекнат, а само няколко часа или една вечер.

"Най-вкусните ОРЕХЧЕТА" (така съм си я записала)

Необходими продукти:
За тестото:
250г краве масло
1 ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. смлени орехи
2 с.л. какао
2 с.л. ром
~2 ч.ч брашно (за не много меко тесто)

За крема:
2 бр. яйца
2 с.л. брашно
1/2 л прясно мляко
2 ч.ч. смлени орехи
бучка масло
ванилия и/или ром

При това тесто трябва да се внимава при ваденето на изпечените орехчета, защото са меки и лесно се деформират или късат. Когато изстинат обаче стават много хрупкави.
Единственият недостатък е че свършват бързо. Нямам снимка да ви покажа, но готовите орехчета са като истински - отвън кафяви, отвътре светли, много ароматни и вкусни.

danidji зная, че "Хром" силистренски завод и много се надявах, да си намеря преса от Силистра, но извадих късмет в този нагазин в София. Обмисляла съм и варианта да дам да ми излеят такава преса на леяр, но не намерих човек, който да се занимава с това  Sad

Общи условия

Активация на акаунт