БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 34 668
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 19
 smile3516 белтъците не ми се сгъстиха newsm45 . Ами сега   newsm61 какво да ги правя? smile3516 сложих 24 лъжици пудра захар.
То се е видяло, че няма да са целувки, но лошото е, че нямам идея какво друго може да е newsm78
Ще подскажете ли нещо друго, но по-лесничко, че явно не ми е вечер да се доказвам  Peace

# 196
  • София
  • Мнения: 11 710
smile3516 белтъците не ми се сгъстиха newsm45 . Ами сега   newsm61 какво да ги правя? smile3516 сложих 24 лъжици пудра захар.
То се е видяло, че няма да са целувки, но лошото е, че нямам идея какво друго може да е newsm78
Ще подскажете ли нещо друго, но по-лесничко, че явно не ми е вечер да се доказвам  Peace
Е, що? На висока степен на миксер + захар+ 2 капки лим. сок....Да не е паднал част от жълтъка....

# 197
  • Мнения: 283
smile3516 белтъците не ми се сгъстиха newsm45 . Ами сега   newsm61 какво да ги правя? smile3516 сложих 24 лъжици пудра захар.
То се е видяло, че няма да са целувки, но лошото е, че нямам идея какво друго може да е newsm78
Ще подскажете ли нещо друго, но по-лесничко, че явно не ми е вечер да се доказвам  Peace
Когато правя целувки винаги разбивам първо само белтъци и чак като станат на сняг, добавям захар на пясък. Аз понякога слагам кокосови стърготини и стават чудесни кокосови целувки, онзи ден прибавих смлени орехи и направих ореховки, пробвай и ти така да посгъстиш сместа с белтъците и да направиш някаква импровизация.

# 198
  • Мнения: 19
Не съм сложила лимонов сок, няма и помен от жълтък, но сложих един белтък от вчера/седял в хладилника/- дали ще да  е от него? Да сложа ли лимонов сок и пак да го мъча с миксера?

# 199
  • Мнения: 22 867
smile3516 белтъците не ми се сгъстиха newsm45 . Ами сега   newsm61 какво да ги правя? smile3516 сложих 24 лъжици пудра захар.


meri 68, преди време правих целувки по рецепта за швейцарско безе, белтъците се разбиват в купа върху тенджера с вряща на огъня вода. Стана много твърдо за някъде около 5 мин. Пробвай така, може пък да ти се сгъсти сместа. Иначе можеш за блатчета да ги използваш, да ги смесиш със смлени орехи и да си направиш козуначено руло с плънка например. Друг път като разбиваш белтъци на сняг пробвай така - разбий само белтъците на сняг и после, като не преставаш да биеш, добавяй захарта, не наведнъж, а на порции. Ще си позволя да напиша, че винаги се разбиват или поне аз не съм имала провал по тоя начин. Иначе целувки стават и с пудра, и с кристална захар. Ето ти една темичка със споделен опит. А, сетих се, можеш и на палачинки да изпържиш сместа, но ще са сладки. Добавят се мляко (слагам и кисело и прясно) и брашно, може и мъничко сода или бакпулвер, като докараш "бозата" пържиш. Peace


# 200
  • София
  • Мнения: 11 710
Не съм сложила лимонов сок, няма и помен от жълтък, но сложих един белтък от вчера/седял в хладилника/- дали ще да  е от него? Да сложа ли лимонов сок и пак да го мъча с миксера?
Нищо му няма на белтъка от вчера, добре си е. Ами капни 2 капки лим. сок и разбий на силна степен. С колко белтъка работиш? Аз белтъците  и захарта + 2 к. лим. сок ги разбивам на водна баня,  до сняг, после ги свалям, прибавям малко орехи и изпичам, по точно се суши във фурната.

# 201
  • Мнения: 19
С 4 белтъка

# 202
  • Мнения: 9 109
а защо не 4 белтъка 24 лъжици захар?

# 203
  • Мнения: 19
а защо не 4 белтъка 24 лъжици захар?

пеп-4o, да, такава беше пропорцията.
Позатоплих ги на пара, сложих 3 капки лимонов сок и още малко захар- получи се! newsm44
Дори си запазиха формата от шприца.
Сега пека/суша/ 2 тави с целувки. Останалото количество от сместа се "миксира" по кухнята - ще падне чистене , но по-важното е, че ще има и целувки.
Благодаря ви момичета и Бонго!  bouquet

П.п. Сега ги нагледах - стегнати, изваяни красавици.

# 204
  • Мнения: 7 779
но по-важното е, че ще има и целувки.
Благодаря ви момичета и Бонго!  bouquet
чакаме  Laughing

# 205
  • София
  • Мнения: 11 710
а защо не 4 белтъка 24 лъжици захар?
пеп-4o, да, такава беше пропорцията.
Позатоплих ги на пара, сложих 3 капки лимонов сок и още малко захар- получи се! newsm44 
П.п. Сега ги нагледах - стегнати, изваяни красавици.
Браво! Много се радвам!  newsm10 Аз слагам 250 г захар. Не знаех, че мога да броя с 24 бр лъжици...ама, то човек се учи...

# 206
  • Мнения: 9 109
правя на белтък с по 3 лъжици захар, затова ми се видя много. На водна баня, с няколко капки лимонов сок и много бързо става.
Браво на теб, ще ядете целувки   bouquet

# 207
  • Мнения: 16
Някой правил ли е ябълки със шоколад, който се замразявва и става като сладолед  Laughing

# 208
  • Мнения: 6 713
Кремотартър и лимонена киселина едно и също ли са? Проучвам рецепти за роял айсинг и срещам на различни места кремотартър или лим. киселина да се употребяват. Все пак не ми е ясно едно и също ли са двете?Благодаря!  bouquet

# 209
  • Мнения: 368
Не са едно и също, но на практика действат по подобен начин - стабилизират белтъка. За айсинг можеш да си го направиш с лимонена киселина.

Общи условия

Активация на акаунт