Торта с кисело мляко

  • 68 139
  • 217
  •   1
Отговори
# 195
  • На ръба..
  • Мнения: 2 120
labrex срам ме е, но и тел нямам  Embarassed Нали съм студентка и още не съм запасила с всичко.

DiDi_too , няма какво да се срамуваш, ако не всички, то и аз съм била така. Grinning В тия години има къде по-вълнуващи неща и тръпки от готварските емоции. Ами с вилица тогава, с лъжица. А тел можеш да си купиш, има ги дори в магазините левче за стотинки - върши работа за омлет, за нещо да разбие човек. Успех с тортата!  bouquet
тия дни ще си купя, че омлета много се тачи, тъкмо и после ще разбия яйцата по-лесно. Лабрекс още веднъж благодаря
солетче много свежа идея си дала, ще пробвам и този вариант.

# 196
  • Мнения: 202
И аз правя една торта с бисквити много е лесна и вкусна нищо не се вари и пече ето и рецептата.
2пак. б-ти "закуска" големи 1 бяло и едно какао
едно пак. масло от125гр.
1 шепа лешници
3-4 суп. лъжици захар
1 малка кофичка течен шоколад
прясно мляко на око.
Бисквитите се натрошават в купа слагате захарта натрошените лешници разтопеното масло и сипвате прясно мляко на око колкото да може да се омеси не много редко тесто. изсипва се в подходящ съд и се уформя като торта намазва се с течният шоколад, който е загряд малко за да се маже по лесно украсява се по желание оставя се да се стегне в хладилника за няколко часа.

# 197
  • Мнения: 68
задължително ще я пробвам и аз Simple Smile

# 198
  • Мнения: 1 111
да попитам, оригиналната рецепта на авторката може ли да се направи  и с друг вид бисквите, че никъде не намирам такива, каквито тя използва...има Пети Бьор на Житен дар    http://www.nay-mag.com/product_info.php?products_id=834

# 199
  • Мнения: 1 798
да попитам, оригиналната рецепта на авторката може ли да се направи  и с друг вид бисквите, че никъде не намирам такива, каквито тя използва...има Пети Бьор на Житен дар    http://www.nay-mag.com/product_info.php?products_id=834
Може Peace
Правила съм и със "Закуска",но увеличи млякото/самите бисквити "пият" повече течност/.

# 200
  • Мнения: 889
Страхотна рецепта.  newsm10 Аз я направих с едни гръцки бисквити с кашкавал, смених маргарина с пакетче масло /но от малките/ и сложих половин кофичка мляко в повече + малко сладкот горски ягоди. Получи се нещо ракошно / пък и бързо и лесно/ Препоръчвам я на всички които още не са я пробвали.

# 201
  • Мнения: 1 111
аз ще пробвам с тези бисквити, които показах...че Закуска не са ми любими, по-меки са и ме е страх да не се разпаднат
 Но моля, някой от изпробвалите рецептата, да  я напишат стъпка по стъпка, като опишат кога се слага всеки продукт и оформлението накрая Blush Благодаря предварително

# 202
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
и аз я спретнах. Стана чудна, макар децата да казаха, че леко им киселее... (заради кис. мляко).

Но тази торта изисква кул. обработка.

А аз правя една бисквитена щуротия, дето само лек престой в хладилника й е нужен.

Натрошени меки бисквити (каквито ви се харесат), отгоре 1к. кис. мляко и 1 коф. заквасена сметана (омешани със захар, ако мислите, че обичате да ви е доста сладко) и отгоре 1 буркан с гъсто сладко (ако може да е домашно, най-добре).
Престоява час в хладилника и после само лъжичките раздайте.   chef

# 203
  • Мнения: 1 111
 Praynig айде, де...нямам търпение да я направя и...изям Laughing

# 204
  • Мнения: 48
наканих се да направя и аз тази торта...Но да ви попитам- как така кипвате киселото мляко?!Никога не ми се е налагало да го кипвам и се притеснявам дали съм разбрала.....

# 205
  • Мнения: 889
наканих се да направя и аз тази торта...Но да ви попитам- как така кипвате киселото мляко?!Никога не ми се е налагало да го кипвам и се притеснявам дали съм разбрала.....

Също както и прясното- слагаш го в съд, после на котлона и после чакаш да кипне Laughing
Знам, че рецептата изглежда странна, но резултата си заслужава. Така, че пробвай смело.  Hug

# 206
  • Мнения: 48
 Hug
отивам да я правя...

# 207
  • Мнения: 1 111
е добре де, никой ли няма да напише стъпка по стъпка как се процедира Sad

# 208
  • Мнения: 889
е добре де, никой ли няма да напише стъпка по стъпка как се процедира Sad

Аз лично процедирам така: В тенджерка изсипвам млякото и го разбивам с брашното добре. Добавям и захарта разбивам още малко и слагам на котлона. Почти веднага намалям огъня на половина / на газ съм и ако е много силен веднага загаря/ , а след като кипне варя още малко на най- слабо. Бъркам с телта през цялото време. След като изстине почти напълно прибавям размекнатото на стайна температура масло и разбивам отново. Аз я правя с масло / с малко пакетче 125/ , а не с маргарин 250 както е по рецепта. После ред бисквити, ред крем -стандартно. Слагала съм и сладко и горчив шоколад, а може и без добавки. Трябва да постои повечко в хладилника, най- хубава е след 24 ч, ако има кой да я изчака.  Joy

# 209
  • Leeds, UK
  • Мнения: 2 134
Непременно ще си я направя - това е единственото нещо, което ми се е прияло и за което не мога да спра да мисля откакто съм бременна!!!!!  Joy

Общи условия

Активация на акаунт