Въпрос относно сметана

  • 7 268
  • 8
  •   1
Отговори
  • Мнения: 0
Здравейте понеже съм нов във форума може и преди да е бил задаван въпроса, но все пак някой може ли да ми каже ако знае на Българският пазар този вид сметана как се нарича http://www.mysupermarket.co.uk/Shopping/FindProducts.aspx?Query=double%20cream .

Купувал съм го в Англия и ме интересува дали мога да намеря нещо подобно в България води се Double Cream. Като описание мога да кажа, че е в течно но много гъсто състояние и около 40-50% масленост. Благодаря предварително Simple Smile

# 1
  • Мнения: 594
Такова нещо на българския пазар няма. Най-маслената сметана е Президент(ако не се лъжа) и е към 35%. Масово животинската сметана е с 20-30% масленост.  Peace

# 2
  • Мнения: 0
Благодаря за отговора а какво бихте препоръчали като заместител и съществуващо на българският пазар ? Става въпрос за рецепта за чийзкейк и тази сметана се комбинира с семена от ванилия , пудра захар и крема сирене филаделфия ? Simple Smile

# 3
  • Мнения: 594
Ами именно такава сметана в картонена кутия. Това е единствения заместител на това, което е показано и което самата аз съм ползвала за чийзкейк и кремове. Президент(която обаче е неоправдано скъпа, според мен) или някоя друга, но животинска. Четете внимателно етикета, за де не си купите растителен боклук, имитиращ сметана.

ПС. Сега погледнах за разликата - Double cream e с по-висока масленост около 45%-48%. Такава сметана няма на БГ пазара. В Метро ако не се лъжа има освен президент още два вида в картонени кутии с около30% масленост, но в опаковки от по 1л - 1,5л. Аз ползвам от Била една в 200мл. кутия с крава  Embarassed(съжалявам, но нямам картинка) или по-често тази от Лидл - Пилос - 200мл. кутия с мин. 30% масленост (според производителя).

Последна редакция: пн, 21 окт 2013, 13:27 от I r r a

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 503
Здравейте, ако ми позволите да задам въпрос за сметаната, малко встрани от първоначалното питане.
Отскоро започнах да готвя със сметана, но не винаги ми се получава. Имам затруднения с различните видове сметана и ще помоля по-вещите да се включат с разяснения. Praynig
Когато в рецептата не е описано каква е точно сметаната, аз се затруднявам коя да купя - заквасена, животинска, растителна, течна...  Tired
Имам проблеми и с течната сметана (май съм ползвала растителна досега) - при готвене във фурна ми става на парцали.
Ще съм благодарна за всяко мнение.   bouquet

# 5
  • Мнения: 594
Купувам винаги течна животинска сметана. Ползвам я за солени ястия, а като ми потрябва да е сладкарска и добавям захар и я разбивам на гъст крем.  Peace
Заквасената сметана по мое наблюдение е само животинска.
Не мога да те посъветвам как да се ориентираш дали да е течна сметана или заквасена. Аз все на рецепти с посочен вид сметана съм попадала.  Confused

Та, съвета ми е да си купиш няколко кутийки течна животинска сметана +кофичка заквасена (и двете са с доста голяма трайност) и да си ги използваш според нуждите.  Peace

# 6
  • Пловдив
  • Мнения: 503
Благоаря, Ирра. Как готвиш течната сметана така, че да не се пресича?

# 7
  • Мнения: 594
Не съм обръщала внимание да се пресича. Ползвам основно за сос към спагети със сирена, който си става еднороден на консистенция и по-рядко във фурната - последно на огретен. Не ми изглеждаше пресечена. Може би по-малко топлинна обработка и трябва, знам ли... newsm78 Някой по-компетентен да се включи.
А, сетих се... И чийзкейка се получава гладък. Значи може би не бива да е много висока температурата...  newsm78

# 8
  • Мнения: 0
За да увеличите маслеността на сметаната, е достатъчно да й добавите разтопено масло  Peace След като го добавите, разбийте леко с миксер, за да се смеси хубаво.
По същия начин може да се направи сметана от прясно мляко - на 100мл пълномаслено прясно краве мляко се добавят 50г разтопено краве масло и се разбива с миксера. Не мисля, обаче, че би си увеличила обема, ако се разбие - т.е. става за неща като шоколадов ганаш, например, но не и за бита сметана.

Общи условия

Активация на акаунт