Коледа 2013 - тема 2

  • 55 426
  • 756
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна
  • Мнения: 1 247
Здравейте!
У нас петлите и пуйките за Коледа/Нова година се слагаха в голямата (аз й казвам петльова) тенджера и се варяха по няколко часа. После се изважда, накъсва се на парчета, леко се омазнява с олио или каквато мазнина ви харесва и се поръсва с червен и черен пипер. Ако е необходимо, може и да се посоли още малко. Може да се покрие с полиетиленово фолио, за да не засъхва. И така се сервира. Не е оставало много за другия ден Simple Smile А най-хубав стана петелът когато с баща ми се загледахме в някакъв филм и го забравихме на котлона. Като се сетихме за пернатото, то вече се беше разварило. Но беше много вкусно!!!
Поздрави и успех с праничното готвене. А през януари ще се видим в темите за диети и отслабване!

# 736
  • Мнения: 363
Момичета,вие в хладилника ли сте оставили щолените да престояват? newsm78
Аз ги оставих в стая ,без отопление с температура 9градуса,да ги слагам ли в хладилника ,за да не се развалят ?

# 737
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Момичета,вие в хладилника ли сте оставили щолените да престояват? newsm78
Аз ги оставих в стая ,без отопление с температура 9градуса,да ги слагам ли в хладилника ,за да не се развалят ?

Около 4-5 градуса им е ок.

# 738
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 7 933

Наред с пудинга, успях да забъркам тестата за ванилените кравайчета, меденките на Джули и линцерите. И трите отлежават чинно в хладилника, от утре ще се пече. При повторното премесване на пудинга - на четвъртия час, не се сдържах и пробвах мъничко. Подозирам, че това ще се превърне в любимия ни коледен сладкиш, наред с трите гореизброени. У-ни-ка-лен вкус... Blush А още не е докрай готов.

Ами редно е да споделиш и рецепта, нЕма да дебелееш сама я  Laughing Laughing Laughing


Ще споделя, но нека първо да добие официален вид и тогава със снимка.  Grinning Но съм доволна. Днес преброих - точно 12 часа хамалогия, но си заслужаваше усилията. Peace

# 739
  • Мнения: 363
Джемма,ах как си побеляла ,Коледа идва ,бяла,прелестна Grinning
Но,моята стая е 9 градуса ,да ги мятам ли в хладилника ,не разбрах Embarassed

# 740
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 7 933
Между другото - ние често печем пуйка или патица (не само за Коледа). Никога, ама никога не съм варила предварително. Губи ми се вкуса на месото по този начин. Когато пуйката е завита със зеле фолио не се слага - вече са писали защо. Иначе - първо с фолио, след това развивам. Peace

# 741
  • Мнения: 1 080
Джемма,ах как си побеляла ,Коледа идва ,бяла,прелестна Grinning
Но,моята стая е 9 градуса ,да ги мятам ли в хладилника ,не разбрах Embarassed

Тази година и аз ги държа в килера, вероятно на сходна температура.

Джема не можах да я позная, все си мисля, че има скрит огън там и я очаквам в червено  Grinning

Лулу чакам Simple Smile

# 742
  • София
  • Мнения: 6 290
Джемма,ах как си побеляла ,Коледа идва ,бяла,прелестна Grinning
Но,моята стая е 9 градуса ,да ги мятам ли в хладилника ,не разбрах Embarassed

Моите щолени са в чекмеджето за зеленчуци на хладилника, който е на 3 градус анагласен, значи там е малко повече, да кежем 4-5. Според мен не им е толкова зле на 9 градуса, но ако се притесняваш, можешд а ги изнесеш на терасата, ако е остъкелна, аз там съхванявам сладките.

# 743
# 744
  • Мнения: 363
mims11,catty м ,още малко ще помисля и може би ще ги сложа в хладилника .Благодаря ви ! Hug
Моята тераса е неостъклена...

# 745
  • Балчик
  • Мнения: 9 219

За украса има друга тема. Peace

И 9 гр е ок, normas.

# 746
  • България-Варна
  • Мнения: 79
Извинявам се ,че не съм поставила в правилната тема  Embarassed

# 747
  • Мнения: 328
Ето го и моят втори опит за меденки - напълно сполучлив.  Джемма, много ти благодаря!   bouquet

Кутията ми се оказа малка за да побере всички, затова някои трябва да бъдат изядени съвсем скоро. Simple Smile Послушах всичките ви съвети относно месенето и се получи страхотно меко тесто   bouquet Сложих по-малко захар и не са толкова сладки като първите, но следващия път ще се поправя, а и смятам да ги украся с РА.
 Да попитам кога ги прибирате в металната кутия, след като изстинат или още топли?
Харесах си още едни сладки - виенски коледни орехови бисквити, които смятам да направя, но не знам колко време преди коледа трябва да ги направя?

# 748
  • Мнения: X
Помагайте!

От къде да купя портокалови корички? В Лидъл няма и няма...

# 749
  • Мнения: 1 080
http://vkusnosbety.blogspot.com/2013/12/1-scottish-oat-cakes.html  вкусни, хрупкви, една идея по-сухи отколкото  очаквах и може би ще пробвам с повече вода следващия път  Grinning  Правих ги с фини овесени ядки.

Направи си портокалови корички стават за няма и час  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт