БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 36 414
  • 747
  •   1
Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 10 825
ZorniZZa, ето това сигурно е въпросната "мая" http://zepir.com/product/bg/bio-produkti/2041/zakvaska-za-domash … 7sCFQZf3godrFMA1Q
Ето и още един модел - http://www.matatama.com/zakvaski/Zakvaska-za-kiselo-mlyako---10-br

За бадемовата есенция, гадна е нали?! Не е повредата само в моя телевизор значи

# 46
  • Мнения: X
Здравейте! Има ли такова чудо като мая за кисело мляко  Shocked? Баща ми е в чужбина и иска да му пратя такава мая по негов колега. Днес обиколих Варна, всички ми казаха, че не са чували за такава мая. Баща ми е уверен, че има, неговите колеги всичките си носели от България и си подквасвали прясното мляко с нея  Thinking Явно самото име не е мая, а бактерия? Как да го търся това нещо, някой знае ли?

Onna-bugeisha , имам същата есенция, ужасна е. Наскоро направих една голяма сладка за детски рожден ден, която ще остане на детето за спомен и написах на картичката - "Нека това е единственото горчиво в живота ти!"  Laughing
Това е закваска за кисело мляко има на различни фирми ,нещо такова е http://www.bolgari.bg/zakvaski.html  Имаше го в СВА, на хладилният щанд над корите за баница,мисля,че до маята за сирене,беше на цена около 6лв.
http://vita-shop.biz/all/13/12.html
  Тестото ми втасва,моля някой за идея за украса на питка ,погача.

Последна редакция: пн, 09 дек 2013, 19:45 от Анонимен

# 47
  • Мнения: 2 282
Може ли рецепта за вкусни спагети Болонезе? Имам 1 буркан с нарязани домати, но няма как да ги пасирам в момента... с тях ще стане ли? Или пък малко доматено пюре ми е останало, с него по-добре ли ще е? Доматите са домашни, пюрето е купешко, ако има значение.

# 48
  • София
  • Мнения: 2 704
Продукти:
500гр кайма
1 гл. чесън
2 бутилки домати консервирани (1 л общо)
1 голяма глава лук
3-4 големи моркова
сол, черен пипер, босилек,
Сос болонезе: настъргват се морковите на ситно ренде. Обелва се чесънът, лукът се нарязва наситно. Скилидките чесън се смачкват с широката част на ножа (не се режат). Чесънът се слага в нагорещен зехтин, запържва се леко, добавя се лукът и морковите и се запържват до златисто. Добавя се каймата, запържва се добре, добавят се доматите, след което се оставят на слаб огън да врят. Накрая се добавят подправките.

Става и с цели домати, може да ги намачкаш малко, предварително.
Аз не обичам много кайма и я замениям с бекон.

# 49
  • Мнения: 2 282
Мерси, почвам ги   bouquet На мен любимите ми са Карбонара и само такива ям, но в момента нямам бекон, за това ще си направя тези. С малко къри, по-пикантни ги обичам  Heart Eyes

# 50
  • Мнения: 9 139
Здравейте! Има ли такова чудо като мая за кисело мляко  Shocked? Баща ми е в чужбина и иска да му пратя такава мая по негов колега. Днес обиколих Варна, всички ми казаха, че не са чували за такава мая. Баща ми е уверен, че има, неговите колеги всичките си носели от България и си подквасвали прясното мляко с нея  Thinking Явно самото име не е мая, а бактерия? Как да го търся това нещо, някой знае ли?


не е мая, има бактерия, която се продава за заквасване на млеката, но забравих точно как е, мами от чужбина, а и от тук го ползват. Зорничка, търси бацил за заквасване... има и онлайн, виждала съм

# 51
  • Мнения: 160
Това за заквасване на млякото дали ще се хване на мляко от магазина?  Аз също съм в чужбина и не мога да си намеря кисело мляко,което да ми допадне,а има сигурно 100 вида. Та ако хваща на такива млека,(щото и те са изкуствена работа,траят по 20 дни) и аз ще заръчам да ми донесат Wink

# 52
  • Мнения: 9 139
иваше тема тук за млякото, потърсете я  Peace

# 53
  • Мнения: 7 779
май се казва  закваска  Laughing
http://www.lbbulgaricum.bg/c/bg/produkti/zakvaski-bakteriyni-kul … ko-kiselo-mlyako/
http://zepir.com/product/bg/bio-produkti/2041/zakvaska-za-domash … 7sCFTMdtAodmiQAFg
от мляко купено от магазин може да се подкваси пр.мляко. но въпросът е какъв е магазина и млякото  newsm78  в чужденските магазини незнам какво мляко се продава. к.мляко продавано в  българските магазини става за подквасване. е , не всичкото е добро , но в общи линии е подходящо за тази цел

Последна редакция: пн, 09 дек 2013, 21:23 от bongo_2007 ®

# 54
  • Мнения: 9 139
Цитат
Те представляват уникални симбиотични комбинации от щамове, изолирани в България, без да са били подлагани на генно модифициране.

бацил е, нали това казвам  Laughing

същото е  Peace

# 55
  • Мнения: 21
Благодаря на всички за отоговорите  Hug Утре ще отида до ЦБА да проверя  Simple Smile

# 56
  • Мнения: 21
За първи път чувам за тази закваска  newsm78

# 57
  • Мнения: X
Аз я зърнах случайно пролетта в СВА. Има два вида -вторият е за пробиотично мляко.

# 58
  • Мнения: 9 139
За първи път чувам за тази закваска  newsm78
за всяко нещо си и ма първи път  Peace няма човек, който да е чул за всичко.

# 59
  • Мнения: 21
За първи път чувам за тази закваска  newsm78
за всяко нещо си и ма първи път  Peace няма човек, който да е чул за всичко.

Да, човек се учи докато е жив!
Просто в къщи си квасим по обичайния начин и не ми се е налагало да търся друг вариант за квасене.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт