Картофи с еднаква големина се измиват хубаво с четка и се разрязват наполовина по дължина. Дъното на тава се намазва с олио, но така че самото олио да се стича, т.е. да е повечко. Поръсва се със сол и картофите се нареждат отгоре с разрязаната част към дъното. Другиат вариянт е да посолите едната половинка на картофа, да разтъркате с другата и така да сложите картофчетата в тавата.
Пече се на силна фурна.
Тайната на успешното приготвяне тук е картофите да се оставят да се зачервят хубаво иначе не могат да се отлепят от дъното на тавата. Но ако се препекат се получава хрупкава коричка и така отделянето е без проблем......
Малко снимков материал има тук:
http://www.bgphoto.net/photos/2105/o632755057181406250.jpg
http://www.bgphoto.net/photos/2105/o632755056826718750.jpg