КОЗУНАЦИ - сезон 2014 г. - тема 2

  • 40 856
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 11 607
Ето остатъка от козуначето, от вчера....с кисело мляко и суха мая......
Доволна съм от резултата. На опаковката на сухата мая на д-р Йоткер пише, че за козунаци предварително се активира сухата мая. Така и направих, отне ми не повече от 10 мин.
Влажен, с конци, изключително меко тесто се получи, та плетка почти нямаше......Но на вкус е страхотен!

# 676
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Еее, супер е козуначето с квас, ще опитам и аз с плетка.
Маме, и твоето е чудно. Peace

# 677
  • Мнения: 1 934
Мъчих се да намеря рецептата с квас, може ли линк?

# 678
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Мъчих се да намеря рецептата с квас, може ли линк?

Няма никакво значение коя ще ползваш, просто заместваш маята с квас.
Аз ползвах рецептата на pina например. Виждам, че и   karry port е писала, че е правила на Пина.

Ама явно не си се мъчила много, защото е на първа страница линка. Simple Smile

# 679
  • Мнения: 1 934
Джемма, точно на първа страница гледах, ама търся козунак с квас  Mr. Green Сега разбрах- харесвам си рецепта и действам с кваста  Peace

Въпрос:  втасва ли по-бързо от маята, захарта как влияе на кваса /мога ли да сложа повечко захар/, предполагам, че полудява, поне моят квас полудява от захар  Simple Smile


Между другото, моят квас сигурно от пролетното време, сега ми шупва пъти по-бързо от зимата  Grinning

# 680
  • Мнения: 363
  bouquet Мама Цоцоланка козунака ти изглежда страхотно Simple Smile Това са ми любимите козунаци - влажни, на конци и много меки Simple Smile))

# 681
  • Мнения: 444
Привет кулинарки,при всички мнооого вкусно и на всички се е получило превъзходно.Аз само да се отчета правих козунака на Джема изцяло в хлебопекарната в събота и стана супер само че снимка по късно че сега съм на работа.В неделя реших да повторя пак стана но не ми се наду много възможно ли е от яйцата че ми бяха студени от хладилника защото реших последния момент и различното е че начупих шоколад за пълнеж newsm78 отдавам го на яйцата .
Джема благодаря за рецептата ,че такива като мен вечно заети ,а с желания  това ми спестява мнооого време  bouquet

# 682
  • Sofia
  • Мнения: 21 731
Kristalin, за да не се вдигне тестото, маята може да е малко или захарта да е повече. Студените яйца може да забавят процеса, но не да го възпрепятстват изобщо.
Аз ако тръгна да правя ненадейно козунак слагам яйцата в топла вода и се стоплят.

# 683
  • Мнения: 1 080
Мама Цоцоланка страхотен козунак!

# 684
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Не може да втаса по-бързо от маята, трябва да го знаеш, щом си работила с квас. Моят втаса за 11 часа.

Kristalin, не е от яйцата, най-вероятно е от шоколада.

# 685
  • Мнения: 28
Мама Цоцоланка - много вкусен изглежда козунака ти. Ти ли преди време беше писала, че си купила хлебопекарната само заради козунаците?

# 686
  • Мнения: 7 779
девойки , подготвяйте се от сега за козуначения ден.  #Cussing out
купете си пресни продукти , изберете си рецепта, подгответе си съдове за печене. тези , които ще използват машини за месенето да измият хубаво казанчетата и бъркалките. спрете се на една миризма и си купете есенция за тестото, а и за стафидите (ако ги киснете да се ароматизират). подсигурете си 1 лимон. изяснете си всички подробности и ако има нещо неизвестно питайте сега за да можете да получите бърз и адекватен отговор.   bouquet

# 687
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
...че не остана време- само 4 дена до голямото козунакоправене. Simple Smile

# 688
  • Мнения: 3 020
Bongo, добре казано.  Laughing
Имам въпрос - мислите ли, че ще е удачно да ползвам голямата тава от фурната /Горенье ми е/ или ще е ниска, може би е около 2 пръста... Искам да направя двойна доза, поне за 3-4 козунака и нямам подходящ съд за печене, трябва да ги пека по един, ако ги сложа в наличните кръгли форми...

# 689
  • Sofia
  • Мнения: 21 731
Щастлива, можеш, но трябва да ти е достатъчно твърдо мекото  Wink  тесто, та да се държи и да расте нагоре, вместо да се разлива, след като няма да е във форма.

Общи условия

Активация на акаунт