Организация на дома с Икеа

  • 41 192
  • 89
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 220
harry10, благодаря ти за отговора!
Луд фен съм на суровите семена, като белени семки, ленено семе, мак и нигела. Сусамът не го долюбвам, но и от него поддържам винаги белен и черен. Някой от тези семена са ми в стъклени бурканчета, като тези, но без точки:

 Искам обаче всички да са подредени заедно и еднотипно. В Икеа съм хвърлила око на ето тези:

Искаше ми се да ги подредя на метална поставка, нещо такова, но още не съм избрала


Приемам всякакви идеи как да организирам тези продукти.

Извинявам се за гигантските снимки  Embarassed.

# 31
  • Мнения: 346
Точно тези бурканчета за подправки съм си харесала и аз,видях ги в едни приятели,те си ги бяха наредили на ето това рафтче, http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=22585 ,което беше закрепено на кухненския гръб,над котлоните.Ще взаимствам тази идея за вкъщи Simple Smile

# 32
  • с трима мъже :)
  • Мнения: 2 759

Мога да махна масата за гладене, да сложа пералнята и сушилнята една до друга и над тях да инсталираме плот, който да служи за гладене. Така ще си освободя място за поне един висок шкаф.
Аз ползвам тази дъска за гладене:
http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=85816
и бих я препоръчала на всички с малки жилища - побира се навсякъде, например отстрани на гардероба /между него и стената/. Като я ползвам я слагам на кухненската маса и така гладя. Преди имах голяма дъска за гладене, но тя изискваше много повече място и ми беше по-неудобна и тежка за ползване. Вярно, че е по-малка, но на мен ми върши работа.

Ние сме като мама:

Скрит текст:

# 33
  • Мнения: 108
galaUSA,още чакаме да видим подредбата на твоите шкафове  Laughing

# 34
  • Пловдив
  • Мнения: 998
harry10, благодаря ти за отговора!
Луд фен съм на суровите семена, като белени семки, ленено семе, мак и нигела. Сусамът не го долюбвам, но и от него поддържам винаги белен и черен. Някой от тези семена са ми в стъклени бурканчета, като тези, но без точки:

 Искам обаче всички да са подредени заедно и еднотипно. В Икеа съм хвърлила око на ето тези:

Искаше ми се да ги подредя на метална поставка, нещо такова, но още не съм избрала


Приемам всякакви идеи как да организирам тези продукти.

Извинявам се за гигантските снимки  Embarassed.
Точно тези си купих и чакам кухнята да стане и да ги окачвам. Заедно с едни магнитни на магнитна дъска. Ееее голям мерак седят вече половин година и чакат кухнята Simple Smile Но се чуда ако са до печката на плота окачени няма ли да се омазняват от парите

# 35
  • София
  • Мнения: 6 219
Нали имаш абсорбатор, какви пари?
А и все пак се забърсват от време на време.

# 36
  • с трима мъже :)
  • Мнения: 2 759
galaUSA,още чакаме да видим подредбата на твоите шкафове  Laughing

аз още тогава снимах и така си останаха снимките...ще трябва да ровя пак на компа у нас Simple Smile

# 37
  • Мнения: 19 715
Нали имаш абсорбатор, какви пари?
А и все пак се забърсват от време на време.
Аз имам абсорбатор и парите са основен проблем за вилиците с чаши например. Поне веднъж на две седмици трябва да ги пускам в миялната, иначе се наслояват с гадости Sick

# 38
  • София
  • Мнения: 6 219
Доколкото съм запозната с предметите в кухнята, те всички от време на време трябва да се позабърсват и позамиват. И то не заради парите от готвенето. Това мисля, че ясно съм го написала.

# 39
  • Мнения: 19 715
А аз доколкото съм запозната с готвенето всеки ден, пари се отделят и наслояват, без значение дали имаш абсорбатор или не. Така че точно те помагат за нуждата от позабърсване и позамиване. Не знам аз как по-ясно бих могла да го напиша.

# 40
  • Пловдив
  • Мнения: 998
Какъв ще  е тоя абсорбатор дето ще поеме всички пари и мазнини не ми е ясно въпреки че си и работа инж. ОВиК. Както и да е. Пари си има и мазнини също които се наслояват даже и по самия абсоработор. Невярвам да има такава чистница която всеки ден 10, 12 бурканчета да изсипва от тях сол пипер и т.н да го мие суши и пак да ги нарежда. Но да не изпадам в подробности........

# 41
  • София
  • Мнения: 6 219
Извинявам се, но все пак на абсорбатора това му е работата. Ако не я върши, значи е за смяна или тоя дето ви го е препоръчал не е предвидил големината на стаята. А бурканчето с подправките се ползва ежедневно, съответно се забърсва, ако нещо му е полепнало ежедневно. Поне у нас. Не се слага в кошничката мазно. Защо трябва да се извадисъдържанието, за да се измие отвън? Или може би стъклото просмуква пари и влага? 
А колкото до прахта и замърсяването - в спалнята, където не готвите няма ли го? 

# 42
  • Мнения: 19 715
В@ня, не зная ти какво готвиш и по колко, но аз съм съгласна с merita относно абсорбатора. Разбирам какво имаш предвид за големината на стаята и ТТ данните на самия абсорбатор, но винаги има остатъчни пари и замърсявания, които нямат нищо общо с това, което би намерила в другите части на къщата.
Относно бурканчетата, доколкото аз разбрах merita има предвид доброто старо измиване, а не просто забърсване с влажна кърпа, което понякога е неефективно, защото се получават наслоявания например върху резбата на капачката.

Както и да е, темата не е за абсорбатори и поддържане на хигиена, така че аз предлагам да преустановим.

# 43
  • София
  • Мнения: 6 219
Ама много ми е смешно като почне някой да обяснява щуротии.
Много ми стана интересно какво се залепя по резбата на бурканче със сол? Щото по резбата се събират боклуци дори ако бурканчетата са в чекмедже.  Ако остатъците от пари са достатъчно много, че при нормалнахигиена на кухнята остават мазни полипи, то абсорбаторът е неефективен. И да, всяка кухня се цапа и трябва да се почиства след всяко готвене. Ако не се прави, то както и да си организираме кухните, то те ще са мръсни и грозни.  Само веднъж съм оставяла предмет за украса на кухнята непочистен за повече от 6 месеца точно над абсорбатора.  И да, едвам го измих, та повече няма да повторя. Конкретните бурканчета и стойка са едно от най-удобните неща. На моята такава аз лично си държа капсулите за кафе, захарта и сметаната. Полипи за 4 месеца откакто имам кухня от Икеа, нямам.

# 44
  • София
  • Мнения: 757
Аз имам абсолютно същите бурканчета точно под абсорбатора. Всяка събота когато чистя вземам едно парче хартия от кухненската ролка в шепа /квадратни са ми, не малките правоъгълни, но тогава пък може две кърпи/. В нея поставям бурканчето, пръскам Меглио върху капачката и така почиствам и капачката и стъклото. Светват! Иначе вътрешно ги почиствам като свърши съответната подправка - пълня ги наполовина и не слагам следваща подправка докато не свърши старата.Бъдете сигурни, че така няма да се наслои мазнина. Е, ако не се почистят две-три седмици ще се поомазнят вероятно, но няма да е чак болка за умиране. Важно е да не се изоставят, но аз съм сигурна, че всички пишещи тук дами са страхотни домакини и няма да го допуснат.

Общи условия

Активация на акаунт