Кой какви вкуснотийки прави от субпродукти и дреболийки?

  • 8 209
  • 45
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 10 887
Нека в тази тема да обменим опит и споделим какви рецепти знаем и приготвяме с продукти, като дробчета, сърца, език, свински крачета, пилешки воденички, бял дроб, бъбреци, далак и много други. Още дълго трябва да пиша, за да ги изброя всички.

Надявам се да си бъдем полезни един на друг!

Като начало споделям една рецепта за Разсолник с пилешки дробчета и просо.



Последна редакция: ср, 30 апр 2014, 09:41 от Редактор*

# 1
  • Мнения: 11 569
Мен ме интересува рецепта за патешки сърчица. И откъде се купуват. Само в заведение съм яла.

# 2
  • гр.Пловдив
  • Мнения: 3 340
Записвам се да следя темата с интерес,голям фен съм на всички дреболии,карантии и мезета Mr. Green Peace

# 3
  • Вила Великула
  • Мнения: 2 029
Мен ме интересува рецепта за патешки сърчица. И откъде се купуват. Само в заведение съм яла.
Купувам патешки сърчица от големите магазини. В хладилните витрини-замразени са. След като ги почистя хубаво, ги слагам да постоят поне 2 часа в прясно мляко, без да се осоляват. След това ги нареждам на дървено шишче и ги пека на скарата. Овкусявам ги след като ги опека. Стават изключитлно крехки и вкусни.

# 4
  • Мнения: 1 891
Аз много често правя Пилешка дроб сърма.

# 5
  • Мнения: 11 569
pipilota6- златна си. Благодаря!  bouquet
Да не е спам, да споделя как приготвям свински уши а ла Пепчо. Сваряват се ушите, режат се на ивички, слагам ги в тавичка с малко олио и бира и във фурната, докато се църнат. За заливка приготвям сока на един лимон, няколко скилидки пасиран чесън и нарязан пресен копър.

# 6
  • Мнения: 10 896
Браво за идеята за темата   bouquet

Аз купих онзи ден едни телешки бъбреци и сега се чудя как да ги приготвя. Някой да има изпитана рецепта?

# 7
  • София
  • Мнения: 10 887
Браво за идеята за темата   bouquet

Аз купих онзи ден едни телешки бъбреци и сега се чудя как да ги приготвя. Някой да има изпитана рецепта?

Бъбреци правя с ориз. Нарязвам ги на парченца и ги запържвам с малко масло. Добавям гъби. Отделно запържвам лук и добавям ориз. Сипвам вода, добавям бъбреците и гъбите, черен пипер, майорана, сол. Оставям да ври 15-20 минути, след което изключвам котлона и оставям още 15-20 минути. При поднасяне поръсвам с настърган кашкавал.

Получава се много вкусно!  Peace

# 8
  • Мнения: 10 896
О, Ваня, благодаря, звучи много вкусно и за щастие имам всички продукти Simple Smile Вечерята измислена Simple Smile

# 9
  • Мнения: 10 896
Хм, моя опит с бъбреците го пиша неуспешен. Накиснах ги с вода и оцет, после наразях и сложих да задуша с мас, ама като почна едно пенене едно чудо... И понеже ги сложих в тиган без вода, нямаше как да отпенвам, та не вечеряхме бъбреци.
То грешката е моя, че не проверих каква предварителна подготовка изискват  Rolling Eyes

# 10
  • Мнения: 261
Телешки бъбреци правя на скара - деля ги на две и ги пека. По същия начин приготвям и телешки дроб, нарязан на тънки филийки го изпичам на скарата и го поднасям със сос от мляко, майонеза и чесън.

# 11
  • гр.Пловдив
  • Мнения: 3 340
Аз искам някаква рецептичка аламинутче за шкембе,че досега все в масло на тиган съм го яла,искам малко да разнообразя Mr. Green

# 12
  • Мнения: 1 110
Много интересна тема Simple Smile, обичам много някои дреболии.
Любими са ми печените на грил тиган пилешки дробчета. Без марината, без осоляване - овкусяват се след изпичането. Директно ги мятам на сух тиган и пека до готовност от двете страни.

След като ги почистя хубаво
Не съм чистила сърца. Може ли по-подробно да обясниш как става? Вероятно ще е трудно без да е нагледно, но много ми хареса рецептата ти и бих искала да я пробвам Simple Smile.

# 13
  • Мнения: 6 214
Записче. Чудна карантийска темичка.

# 14
  • Мнения: 2 099
дроб-сърма, пържени дробчета с лук, пържени дробчета с гъби, пилешка супа с пиле и дреболии

Общи условия

Активация на акаунт