Търся специфична рецепта за морковен кейк.

  • 12 464
  • 19
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 4 176
Никога не съм правила морковен кейк. Преди години ядох в едно заведение на края на света такъв. Не беше като кекс, а някак си влажен и тежък. "Тежък" не мазен а на грамаж- солидно изглеждаше. Отгоре беше с фростинг от пудра захар и адски ми допадна.
Тук има много рецепти за морковен кейк, но кажете кой е такъв?
Искам такъвввввввв аааааааааааа !!!!!!!!

# 1
  • Мнения: 5 183
Никога не съм правила морковен кейк. Преди години ядох в едно заведение на края на света такъв.

Малко офф, ама къде на края на света го яде?Simple Smile
Тук е много популярен. Купувала съм си. не навсякъде го правят еднакъв. Яла съм и домашни. Аз ли4но никога не съм правила, но преди време една от мамите, живееща в Австралия, сподели рецепта в 4ужбинския форум. Аз си я "записах" във фаила с рецепти, но за зла беда ... той из4езна след една интервенция на Мъж ми, който е голям "спец" по компютрите  Confused

# 2
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
Преди няколко дни гледах един с картинки,точно такъв с глазура се прави- виж дали ще ти допадне:
http://www.visualrecipes.com/recipe-details/recipe_id/218/Carrot-Cake/

# 3
  • Мнения: 14 489
аз имам и за морковен сладкиш и за морковени мъфини /малки кексчета/ ще ти я дам - и двете са американски - едната от приятелка другата от интернет. ако знаеш английски мога сайтове да ти дам. ама утре щот сега съм на работа Crossing Arms

# 4
  • Мнения: 14 489
Кекс със моркови

4бр. -яйца
1 1/2 ч.ч. -захар
2 ч.ч.- брашно
2 ч.ч.-настъргани на едро моркови
1 бр.-бакпулвер
1 ч.ч -олио
1 с.л.-канела
1 бр.-ванилия аз слагам повечко

1 ч.ч.= 150гр.
Яйцата се разбиват с ванилията и захарта до побеляване и получаване на кремообразна течност. Постепенно се прибавя олиото. Брашното, бакпулвера и канелата се разбъркват и добавят към яйцата.След това морковите.(по желание орехи). Пече се на умерена фурна(170градуса)

етд я рецептата беше в темата морковен кекс - моят е същият

# 5
  • Мнения: 3 927
Пусни ЛС-питанка на Raya. Тя ще ти даде инфо кой морковен сладкиш какъв точно е.
Аз си харесвам моя, затова другите не съм ги пробвала....

По рецептата по-долу се получава мек, хрупкав сладкиш, със силен вкус на орехи:

300 гр настъргани моркови;
2 яйца;
50 грама брашно;
1 бакпулвер, но не целият;
100 гр орехи, едро смлени;
40 гр олио;
1 ванилия;
100 гр пудра захар.

Яйцата с пудрата захар се бият с миксер. Добавят се морковите, ядките, олиото и брашното+бакпулвера, ванилията. Разбърква се хубаво и се пече така че да се получи тънък сладкиш.
Уточнение: пекох го в кръгла форма с диаметър 24 см. Сладкишът се получи с височина 2 см.
Може да поръсите с пудра захар отгоре.

# 6
  • Мнения: 344
Ако в рецептата по долу замениш фурмите с моркови ще се олучи това което искаш
Аз съм го правила с фурми и става влажен и тежък
Може и без орехи
Продукти:

1 ч.(дори и малко повече) фурми (моркови- в случая)
1 ч. вода
1 ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
1/2 ч. олио
1 ч. захар (може по-малко,който не обича прекалено сладко)
1 яйце
1 ч.л. ванилна есенция
1/2 ч. наситно нарязани, но не смлени орехи



# 7
  • Мнения: 388
Кейк с моркови

2бр. яйца
300гр. настъргани моркови
100гр. пудра захар
100гр. смляни лешници
150гр. брашно
50гр. маргарин
1 ч. л. бакпулвер
1бр. ванилия
 
Яйцата и захарта се разбиват, добавя се разтопения маргарин. Отделно се размешват брашно, ванилия, бакпулвер, лешници, добавя се яйчената смес, накрая -морковите. Пече се 30-40мин. на 180градуса.

Рецептата е от сайта на Бон апети, аз лично не сам я правила. Дано е това което търсиш.

Последна редакция: чт, 23 фев 2006, 21:05 от eliis

# 8
  • Мнения: 4 176
Кейк с моркови


50гр. брашно

 Рецептата е от сайта на Бон апети, аз лично не сам я правила. Дано е това което търсиш.
Дали си преписала правилно? Това брашно ми е абсурдно малко?????

# 9
  • Мнения: 4 176
Благодаря за рецептите, но аз търся рецепта, която някой е пробвал и горе-долу отговаря на описанието. Иначе и аз мога да отворя гугъла и да намеря стотици рецепти.

# 10
  • Мнения: 388
Извинявай испуснала съм 1 Поправих се

# 11
  • Мнения: 3 927
Надали някоя от нас, която е правила морковен сладкиш може да си представи какво си яла на края ма света Simple Smile
Какво ти пречи да пробваш  2-3 рецепти и сама да прецениш?!

# 12
  • Мнения: 4 176
Надали някоя от нас, която е правила морковен сладкиш може да си представи какво си яла на края ма света Simple Smile
Какво ти пречи да пробваш  2-3 рецепти и сама да прецениш?!
Виж иронията ти е ненужна.
Мисля,че добре описах какво търся.
Достатъчно добра домакиня съм, за да преценя дори на пръв поглед какво търся и ,че повечето от описаните рецепти не са такива..
Момичето дори беше направила  грешка с грамажа на брашното. И ако бях пробвала? Нямаше де е фатално, но щях да се разочаровам.
Толкова ли е лошо да искам рецепта, която не е от вестник"трета възраст" ,а да е лично пробвана( поне аз когато давам рецепта е изпитана лично от мен). Всеки може да преписва.
Мамите живеещи в чужбина може пък да знаят,  а ти ако не можеш да ми помогнеш, то поне не ми пречи моля.

# 13
  • Мнения: 388
Надали някоя от нас, която е правила морковен сладкиш може да си представи какво си яла на края ма света Simple Smile
Какво ти пречи да пробваш 2-3 рецепти и сама да прецениш?!
newsm10
 Между другото, ето я точно рецептата от сайта. В кой е грешката- незнам и  има ли въобще такава.  newsm78 Исках да бъда полезна. http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=354
Морковен кейк с лешници


Списък на необходимите продукти:

2 яйца
300 г моркови
100 г пудра захар
100 г лешници
50 г брашно
50 г маргарин
1 ч. л. бакпулвер
1 ванилия


Начин на приготвяне:


 1. Морковите се настъргват, лешниците се смилат, а яйцата и пудрата захар се бият с миксер, докато сместа удвои обема си.
 2. Добавя се разтопеният маргарин. Брашното се размесва с бакпулвера и ванилията, смесва се със смлените лешници, разбърква се добре, добавя се яйчената смес и отново се бърка, докато се хомогенизира. Накрая се прибавят настърганите моркови и се разбърква.
 3. Сместа се прехвърля в набрашнена и намаслена кръгла форма с диаметър 18 см и се пече 30-40 минути при температура 180 градуса.
 
 
 

# 14
  • Мнения: 3 927
Няма ирония, Мамица.
Просто много се съмнявам да ни съвпадат преставите и вкусовете на всички нас, че да можем да ти препоръчаме рецепта.
Аз също не давам рецепти, които не съм изпробвала. И мен ме дразни практиката "копи-пейст" от някъде другаде...... Close
Моят сладкиш съм го правила дестки пъти, повече от сполучлив е. Аз го намирам мек, с хрупкава коричка, мокър и сладък, силно се усещат орехите.

Ето го:



Ако някой друг го опита, сигурно ще го опише иначе.

Грешки в рецептите ни няма, брашното е толкова, колкото пише - 50 гр. Недей да подлагаш толкова лесно на съмнение рецептите ни......не само ти можеш да правиш сладкиши Simple Smile Wink

# 15
  • София
  • Мнения: 3 909
Никога не съм правила морковен кейк. Преди години ядох в едно заведение на края на света такъв. Не беше като кекс, а някак си влажен и тежък. "Тежък" не мазен а на грамаж- солидно изглеждаше. Отгоре беше с фростинг от пудра захар и адски ми допадна.
Тук има много рецепти за морковен кейк, но кажете кой е такъв?
Искам такъвввввввв аааааааааааа !!!!!!!!

За съжаление, няма да мога да ти помогна особено. Според мен, кекса на Taneto е подходящ за ежедневна употреба - сочен, със силен аромат на орехи, въобще нещо, което да си хапваш с удоволствие през седмицата. Кекса на eliis ( http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73099.msg1279617#msg1279617 ) е съвсем лек и пухкав - като пандишпан. Този дето ми го даде Татко Йосиф ( http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=59846.0 ) е най-сочен, тежък и ароматен и празничен. Рецептата му е близка (или същата) до тази с картинките и глазурата. Да знаеш, че много се рони.

Дано ти помогнах.

# 16
  • Мнения: 4 176
Няма ирония, Мамица.

Грешки в рецептите ни няма, брашното е толкова, колкото пише - 50 гр. Недей да подлагаш толкова лесно на съмнение рецептите ни......не само ти можеш да правиш сладкиши Simple Smile Wink

Говорех за рецептата ан Elis. Виж че е била пропуснала "1". Момичето се поправи и проблем няма. Не говорех за теб.
И ти не бъди толкова мнителна  Laughing
Без лоши чувства.

# 17
  • София
  • Мнения: 3 909
Рецептата, която е на eliis в моя постинг е друга, а не пуснатата в тази тема.

# 18
  • Мнения: 4 176
 Рая благодаря. Ще пробвам този на татко Йосиф. Май е най-подходящ.
Дано не ми изчезне етисиазмЪт днес.

# 19
  • сред цветята
  • Мнения: 3 032
Мамица, ето моята рецепта zа морковения кейк, имам я от една поzната американка.

250 гр. масло
375 гр. zахар
3  яйца 
500 гр. настъргани моркови
1 ч.л. ванилова zахар
625 гр. брашно
2 ч.л. бакпулвер 
2 ч.л. канела 
1 ч.л. сода (Baking Soda) 
3/4 ч.л. сол 
125 гр. орехи 
250 гр. мляко 
Маслото се раzбърква със zахарта на пяна. Прибавят се яйцата, морковите и ванилията. Раzбъркваш брашното, бакпулвера, канелата, содата, солта и прибавяш към останалата смес. Прибавяш към сместа постепенно и млякото. Накрая се прибавят и орехите.  Сместта се иzсипва в намаzнена форма и се пече на 180 градуса около 60 мин.  (провери с клечка, zащото в zависимост от формата може да има някои иzменения във времето zа печене, аz вzимам правоъгълна форма)

След като иzстине му слагаш Vanilla Frosting.

(Американците иzполzват предимно олио в сладкишите и мъфините си, така че може да вzемеш вместо масло, 100 гр. масло и 150 гр. олио.
Също така може да не иzполzваш само бяла zахар, а и част бяла и част кафява zахар.
Каzвали са ми, че може да се настърже и допълнително една ябълка, но аz още не съм го иzпробвала с това)


Vanilla Frosting
100 гр. топено сирене 
1 ч.л. мляко 
250 гр. пудра zахар
1 ч.л. ванилова zахар
Раzбърква се сиренето с млякото, прибавя се ванилията и накрая пудрата zахар. кейка с него. Имай предвид, че фростингът се раzтича, когато е топло, така че сложи кейка на студено.
Фростингът го правят и с маргарин вместо сирене. Пробвай как на теб ти харесва.

Общи условия

Активация на акаунт