Търся специфична рецепта за морковен кейк.

  • 12 467
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 3 909
Никога не съм правила морковен кейк. Преди години ядох в едно заведение на края на света такъв. Не беше като кекс, а някак си влажен и тежък. "Тежък" не мазен а на грамаж- солидно изглеждаше. Отгоре беше с фростинг от пудра захар и адски ми допадна.
Тук има много рецепти за морковен кейк, но кажете кой е такъв?
Искам такъвввввввв аааааааааааа !!!!!!!!

За съжаление, няма да мога да ти помогна особено. Според мен, кекса на Taneto е подходящ за ежедневна употреба - сочен, със силен аромат на орехи, въобще нещо, което да си хапваш с удоволствие през седмицата. Кекса на eliis ( http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73099.msg1279617#msg1279617 ) е съвсем лек и пухкав - като пандишпан. Този дето ми го даде Татко Йосиф ( http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=59846.0 ) е най-сочен, тежък и ароматен и празничен. Рецептата му е близка (или същата) до тази с картинките и глазурата. Да знаеш, че много се рони.

Дано ти помогнах.

# 16
  • Мнения: 4 176
Няма ирония, Мамица.

Грешки в рецептите ни няма, брашното е толкова, колкото пише - 50 гр. Недей да подлагаш толкова лесно на съмнение рецептите ни......не само ти можеш да правиш сладкиши Simple Smile Wink

Говорех за рецептата ан Elis. Виж че е била пропуснала "1". Момичето се поправи и проблем няма. Не говорех за теб.
И ти не бъди толкова мнителна  Laughing
Без лоши чувства.

# 17
  • София
  • Мнения: 3 909
Рецептата, която е на eliis в моя постинг е друга, а не пуснатата в тази тема.

# 18
  • Мнения: 4 176
 Рая благодаря. Ще пробвам този на татко Йосиф. Май е най-подходящ.
Дано не ми изчезне етисиазмЪт днес.

# 19
  • сред цветята
  • Мнения: 3 032
Мамица, ето моята рецепта zа морковения кейк, имам я от една поzната американка.

250 гр. масло
375 гр. zахар
3  яйца 
500 гр. настъргани моркови
1 ч.л. ванилова zахар
625 гр. брашно
2 ч.л. бакпулвер 
2 ч.л. канела 
1 ч.л. сода (Baking Soda) 
3/4 ч.л. сол 
125 гр. орехи 
250 гр. мляко 
Маслото се раzбърква със zахарта на пяна. Прибавят се яйцата, морковите и ванилията. Раzбъркваш брашното, бакпулвера, канелата, содата, солта и прибавяш към останалата смес. Прибавяш към сместа постепенно и млякото. Накрая се прибавят и орехите.  Сместта се иzсипва в намаzнена форма и се пече на 180 градуса около 60 мин.  (провери с клечка, zащото в zависимост от формата може да има някои иzменения във времето zа печене, аz вzимам правоъгълна форма)

След като иzстине му слагаш Vanilla Frosting.

(Американците иzполzват предимно олио в сладкишите и мъфините си, така че може да вzемеш вместо масло, 100 гр. масло и 150 гр. олио.
Също така може да не иzполzваш само бяла zахар, а и част бяла и част кафява zахар.
Каzвали са ми, че може да се настърже и допълнително една ябълка, но аz още не съм го иzпробвала с това)


Vanilla Frosting
100 гр. топено сирене 
1 ч.л. мляко 
250 гр. пудра zахар
1 ч.л. ванилова zахар
Раzбърква се сиренето с млякото, прибавя се ванилията и накрая пудрата zахар. кейка с него. Имай предвид, че фростингът се раzтича, когато е топло, така че сложи кейка на студено.
Фростингът го правят и с маргарин вместо сирене. Пробвай как на теб ти харесва.

Общи условия

Активация на акаунт