БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 483
  • 749
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна - Черна гора
  • Мнения: 581
Здравейте,
правих бухти по рецептата Ванчето . Изобщо не се получиха като на снимката. Имаха вид на чакъл, а на вкус бяха жилави и доста твърди. Спазих описаната последователност на приготвяне, но замесвах в машината за хляб (около 18 мин. се месиха) и ми се струва, че заради дългото замесване не бухнаха.
Преди време пробвах друга рецепта и резултата беше същия.
Бихте ли описали как точно се правят бухти, очевидно аз греша нещо, но какво  Rolling Eyes?

# 31
  • Пловдив
  • Мнения: 333
Здравейте,
правих бухти по рецептата Ванчето . Изобщо не се получиха като на снимката. Имаха вид на чакъл, а на вкус бяха жилави и доста твърди. Спазих описаната последователност на приготвяне, но замесвах в машината за хляб (около 18 мин. се месиха) и ми се струва, че заради дългото замесване не бухнаха.
Преди време пробвах друга рецепта и резултата беше същия.
Бихте ли описали как точно се правят бухти, очевидно аз греша нещо, но какво  Rolling Eyes?

Аз правих миналата седмица за пръв път по ето тази рецепта и станаха страхотни.
http://vili-konova.blogspot.com/2011/07/blog-post_7109.html

# 32
  • Варна - Черна гора
  • Мнения: 581
Only,
в посочената от теб рецепта сместа е малко по-гъста от кексова. Загребват се с лъжица. Такива съм правила по рецепта на Аелис и нямах провал.
В рецептата на Ванчето се замесва тесто, което се разточва и се изрязват кръгчета, които се пържат. Получиха се малки павенца  Mr. Green.

# 33
  • Мнения: 1 883
Здравейте,
правих бухти по рецептата Ванчето . Изобщо не се получиха като на снимката. Имаха вид на чакъл, а на вкус бяха жилави и доста твърди. Спазих описаната последователност на приготвяне, но замесвах в машината за хляб (около 18 мин. се месиха) и ми се струва, че заради дългото замесване не бухнаха.
Преди време пробвах друга рецепта и резултата беше същия.
Бихте ли описали как точно се правят бухти, очевидно аз греша нещо, но какво  Rolling Eyes?

Месиш на ръка и пържиш, няма нужда от машината за хляб. Аз правя подобни ,но има и сирене в рецептата. Оставало ми е тесто и съм пържила и на другия ден. Не съм имала проблем с бухването.
 Първо гасиш содата предполагам. Да не би да ти е стара содата? newsm78 Тестото трябва да е меко, но да може да се точи.

# 34
  • София
  • Мнения: 39 878
У нас по принцип готвим с морска сол. Отдавна исках да си купя хималайска, но ми е по-солена от морската.
Каква сол бихте ми препоръчали?

# 35
  • София
  • Мнения: 11 745
У нас по принцип готвим с морска сол. Отдавна исках да си купя хималайска, но ми е по-солена от морската.
Каква сол бихте ми препоръчали?
Ползвам хималайска, но се съобразявам с количеството, а също ползвам и йодирана бълг. сол.

# 36
  • Пловдив
  • Мнения: 1 010
Здравейте,
правих бухти по рецептата Ванчето . Изобщо не се получиха като на снимката. Имаха вид на чакъл, а на вкус бяха жилави и доста твърди. Спазих описаната последователност на приготвяне, но замесвах в машината за хляб (около 18 мин. се месиха) и ми се струва, че заради дългото замесване не бухнаха.
Преди време пробвах друга рецепта и резултата беше същия.
Бихте ли описали как точно се правят бухти, очевидно аз греша нещо, но какво  Rolling Eyes?

Аз също правих опит за такива бухти(по рецепта на баба ми) и резултатък беше плачевен(мини тухлички)  Mr. Green Трябва да се нацели тестото,по-малко брашно си мисля аз... Открих обаче и аз рецептата на Вили Конова (благодаря на този,който я сподели   bouquet) и не мисля,че на вкус имат разлика с другите...повече няма да си правя  експерименти,с тази рецепта и много усилия си спестяваш - месене,точене и т.н  Wink  Peace

# 37
  • София
  • Мнения: 39 878
У нас по принцип готвим с морска сол. Отдавна исках да си купя хималайска, но ми е по-солена от морската.
Каква сол бихте ми препоръчали?
Ползвам хималайска, но се съобразявам с количеството, а също ползвам и йодирана бълг. сол.
За първи път използвах хималайска, явно ще напасвам количествата Simple Smile Хималайската сол ми хареса.

# 38
  • Мнения: 586
Здравейте...имам едно прясно мляко отпреди 4дни , сега сложих да се стопли част от него,но се проби...мога ли да му сложа малко лимонтузу /сол и да си направя домашен кашкавал..Или какво мога го направя , че е около 3л количеството му...

# 39
  • Мнения: 759
От миналата година имам във фризера червени НЕпечени нарязани на парченца камби. Обикновено ги слагам в боба, придават един особен вкус, който ми харесва и не е точно като червената чушка. Но искам да ги оползотворя някъде другаде, идеи?

# 40
  • Мнения: 1 883
Здравейте...имам едно прясно мляко отпреди 4дни , сега сложих да се стопли част от него,но се проби...мога ли да му сложа малко лимонтузу /сол и да си направя домашен кашкавал..Или какво мога го направя , че е около 3л количеството му...

За кашкавала има мая , с лимонтозу не знам какво ще стане. Направи си извара.Или кисело мляко.

# 41
  • Мнения: 7 848
От миналата година имам във фризера червени НЕпечени нарязани на парченца камби. Обикновено ги слагам в боба, придават един особен вкус, който ми харесва и не е точно като червената чушка. Но искам да ги оползотворя някъде другаде, идеи?

Може да ги слагаш и в леща. Лято е, но в къщи всички харесват супата на ЛЕО, която аз предпочитам с червени чушки.

Паприкаш.

# 42
  • София
  • Мнения: 1 023
  Или да ги сготвиш с ориз, а може и с домати.
Друго което ми хрумна като казах, че ориза може да е с чушки и домати е една лятна манджа - по една чиния дълбока лук, чушки и домати. Запържва се лука, прибавят се чушките и се запържват и накрая доматите.

# 43
  • Мнения: 22 867


От миналата година имам във фризера червени НЕпечени нарязани на парченца камби. Обикновено ги слагам в боба, придават един особен вкус, който ми харесва и не е точно като червената чушка. Но искам да ги оползотворя някъде другаде, идеи?

По принцип може да ги използваш навсякъде, където слагаш чушки. Още едно предложение от гръцката кухня, бързо и вкусно: СПЕТЗОФАЙ

# 44
  • под тепетата
  • Мнения: 9 446
Миш-маш. Скоро и аз разчиствах фризера.
  http://cooks-and-bakes.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82% … D1%88%D0%BA%D0%B8

Общи условия

Активация на акаунт