Проблем с хляб в хлебопекарна

  • 12 362
  • 21
  •   1
Отговори
  • Мнения: 12
Здравейте, мами Simple Smile От доста време имам хлебопекарна Мулинекс, но така и не я изпробвах до сега.... От няколко дни се зарибих да опитам хляба в машината, но така и не се получава Sad Следвам тази рецепта:
 за 750 гр, програма Бял хляб
масло - 50 грама
сол - 1 ч.л.
захар - 2, 5 ч.л.
вода - 150 мл.
брашно - 450 грама
мая - 1 ч.л.
Проблемът с хляба е, че не се надува и вътре си остава суров.
Моля, помагайте, имаме голям мерак да опитаме такъв хляб.... Simple Smile

# 1
  • Мнения: 8 956
Имам хлебопекарна Мулинекс от 4 години, ползвам я ежедневно и досега провал с хляба не съм имала.
Погледни дали настройваш на грамаж 750 грама.
Тестото хубаво ли е омесено?
Сложи малко повече мая, т.е. прочети на пакетчето суха мая за какво количество брашно е и сложи според пакетчето а не 1 супена лъжица, защото може да е малко.

# 2
  • Мнения: 12
Грамажа е настроен, но сега като погледнах маята на пакетчето пише, че е за 500 гр. брашно. Най - вероятно грешката ми е там....

# 3
  • Мнения: 8 956
Слагай цялото пакчетче тогава.

# 4
  • Мнения: 12
В монета има хляб, който си се прави в хлебопекарната. Дали ще е проблем, ако сега сложа другата част от пакетчето?

# 5
  • Мнения: 36
рецептата за хляба от къде я взе? и аз от няколко години съм с такава хлебопекарна и не съм имала проблем, но е много важна правилната пропорция на съставките. Използваш ли електронна везна?
моята рецепта за 750 гр хляб е :
315 мл вода
520 гр брашно ,
1 ч.л сол
1/2 чл захар
1 чл мая
50 гр масло
и винаги ми се е получавал  Wink

# 6
  • Мнения: 12
Рецептата ми е от интернет и винаги използвам електронната везна. Утре ще опитам твоята рецепта. Надявам се да се получи ТОЗИ ПЪТ Sad Благодаря много Simple Smile

# 7
  • Мнения: 36
Рецептата ми е от интернет и винаги използвам електронната везна. Утре ще опитам твоята рецепта. Надявам се да се получи ТОЗИ ПЪТ Sad Благодаря много Simple Smile

аз към моята хлебопекарна имах един диск с рецепти и от там гледам грамажите Simple Smile успех, кажи дали се е получил после  Wink

# 8
  • Мнения: 46
Към всяка хлебопекарна има книжа с рецепи, направна точно за тази хлебопекарна.
На моята правя  хляб само от книжката за хлебопекарната и винаги ми става много хубав.
Какъв модел ти е мулинекса?

# 9
  • Мнения: 12
Моякта е от Гърция и ми е трудно с превода в Google translate запради ръковписните букви Sad Иначе Мулинекса е OW5023 XXL Baguette

# 10
  • Мнения: 12
Рецептата ми е от интернет и винаги използвам електронната везна. Утре ще опитам твоята рецепта. Надявам се да се получи ТОЗИ ПЪТ Sad Благодаря много Simple Smile

аз към моята хлебопекарна имах един диск с рецепти и от там гледам грамажите Simple Smile успех, кажи дали се е получил после  Wink

надявам се да се похваля, а не да се оплача Simple Smile

# 11
  • Мнения: 36
Моякта е от Гърция и ми е трудно с превода в Google translate запради ръковписните букви Sad Иначе Мулинекса е OW5023 XXL Baguette

моята е абсолютно същия модел, ще потърся диска с рецептите и ще ти ги изпратя Wink

# 12
  • Мнения: 7 779
Здравейте, мами Simple Smile От доста време имам хлебопекарна Мулинекс, но така и не я изпробвах до сега.... От няколко дни се зарибих да опитам хляба в машината, но така и не се получава Sad Следвам тази рецепта:
 за 750 гр, програма Бял хляб
масло - 50 грама
сол - 1 ч.л.
захар - 2, 5 ч.л.
вода - 150 мл.
брашно - 450 грама
мая - 1 ч.л.
Проблемът с хляба е, че не се надува и вътре си остава суров.
Моля, помагайте, имаме голям мерак да опитаме такъв хляб.... Simple Smile
да допълня само ,че има и бащи , както и специална тема за Машини за хляб и за рецепти.
от мен един съвет - следи си тестото. ти може да прецениш кога е с добра консистенция, кога е втасало и кога е готово за печене. машината няма този усет.  свикни първо да "усетиш" какво трябва да е тестото за да може да коригираш ако се наложи. нищо не пречи в началото на месене да добавиш брашно или течност. нищо не пречи ако евентуално си сложила по-малко мая да прекъснеш програмата и да дочакаш тестото да втаса хубаво. чак след това може да пуснеш на програма печене.  ако пък маята ти е повече може тестото да ти втаса по-бързо от предвиденото време по програма. тогава пак прекъсваш програмата и пускаш да се пече. въобще  запознай се подробно с машината и тестото. останалото идва от самосебе си.   bouquet

# 13
  • Мнения: 46
прави ли ти твърда и дебела коричка на хляба
много е важно да се дозират точно всички продукти
към всяка хлебопекарна има мерителна чашка и лъжичка използвай ги

# 14
  • Мнения: 12
Моякта е от Гърция и ми е трудно с превода в Google translate запради ръковписните букви Sad Иначе Мулинекса е OW5023 XXL Baguette

моята е абсолютно същия модел, ще потърся диска с рецептите и ще ти ги изпратя Wink

Благодаря ти много! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт