Консерви по време на бременност!?

  • 3 940
  • 8
  •   1
Отговори
  • Мнения: 73
Здравейте!:-)
Бях чела, че риба тон в консерва трябва да се избягва по време на бременност, зареди живака. Но това важи ли за всички  храни в консерви? Мнооого обичам една скумрия, която също е консервирана...дали може да се консумира? Вие хапвате ли ги..?

# 1
  • Мнения: 354
Рибата тон може да я ядеш веднъж в седмицата, няма проблем. По принцип избягвай месото от хищни риби... не е хубаво много често.

# 2
  • Мнения: 15 379
Яж си скумрията и не се притеснявай.

# 3
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
  • Мнения: 3 074
Яж си скумрията и не се притеснявай.
+1  Peace

Живака е в самата риба тон. По памет - колкото по-възрастна е, толкова повече живак има в нея. В консерви обикновено слагат такава, защото е по-евтина.
Приемам критики и поправки.  Mr. Green

# 4
  • Мнения: 15 379
Точно така е за рибата тон. За акулата важи същото, пангасиус пък е пълна с други отрови.

# 5
  • Мнения: 3 083
Поразрови дали в рибни консерви може да има ботулинов токсин , по принцип при консервираните храни това е риска.

# 6
  • Мнения: 563
Аз знам, че от консерва не е хубаво нищо да се яде. А конкретно за рибите- да се избягват големите,т.е. океанските. Колкото по-голяма е рибата,толкова повече живее и толкова повече живак и токсини съдържа. За мен най-хубава винаги е била пъстървата-прясна разбира се.

# 7
  • София
  • Мнения: 44 135
С рибата тон, не само от консерва не трябва да се прекалява заради живака.

А от консерви (метални), не е хубаво да се яде  заради Бисфенол-А http://www.zapodobridni.com/2013/11/bisfenol-a-toksinat-koito-ni … e-otvsyakade.html аз лично бих прежалила скумрията. По-добре хапни една на скара.

# 8
  • Мнения: 2 052
Колко често ти се яде тази риба от консерва? Едва ли е всеки ден Simple Smile Ако не се прекалява не мисля, че е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт