МАШИНА ЗА ХЛЯБ-56-та

  • 38 534
  • 741
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
  • Мнения: 241
Черно си е, купувам от специален магазин за брашно  и хляБ или мляно на каменна мелница Simple Smile Може пък и просто да не съм сръчна с ръцете Simple Smile

Тогава ти е меко тестото. Следващият път наблюдавай тестото и добави повече брашно.

# 31
  • София
  • Мнения: 6 284
Копирам си въпроса тук:

ЗДравейте,момичета,записвам се съвсем нова в темата,млада и невежа,но затова пък с нова хлебопекарна от Лидълските  Blush Моля ако някой е налучкал сполучлива рецепта да ми даде насоки конкретно за тези машинки - гледам варианти много и незнам на кой да се спра,а съм с 2 малки хуни вкъщи и не оставамного време за четене и мислене,ще вземе да и мине гаранцията,докато намисля коя рецепта да избера  Mr. Green Ще съм много благодарна на всякакви насоки и пожелавам положителни вкусни резултати на всички  Peace

В предишната тема бях писала, че правя по тази рецепта, като експериментирам сега с видовете брашна,като добавям и семена, като резултатът ме задоволява винаги - хубав хляб, позволяващ да се нареже на тънки филийки. Според мен трябва да пробваш рецепти + програмите на машината, за да получиш хляб, който да е по ваш вкус.

френски хляб
- вода - 1  чаша
-обезмаслено мляко на прах - 2  суп. лъж.
-олио - 1 суп. лъж.
-захар - 1 суп. лъж.
-сол - 1  ч.лъж.
-брашно - 3 чаши
-мая - 1  ч.лъж.

# 32
  • ВАРНА
  • Мнения: 2 759
Takaaaaпървото хлебче се оказа несполучливо - втаса си добре и се опече,но след това спихна и стоеше много мазно,рецептата ми е пратена от съфорумка:

ЦАРСКИЯ ХЛЯБ-ОТ ТЕСТО ЗА ПРОЧУТАТА ПАМУК ПИТА-СУПЕР ХЛЯБ,ИЗПЕЧЕН В ХЛЕБОПЕКАРНАТА
120 гр.прясно мляко-топло
120 мл.топла вода
120 мл олио
420 гр брашно
10 гр жива мая или 4 гр.суха мая/аз го приготвих със суха мая/
2 1/2 голяма мерителна лъж.захар
1/2 гол.мерителна лъж.сол
На 2-та програма най-силно изпечен на 750 гр.

Съмнявам се,че може да ми е малко брашното,защото везната и отказа батерията и слагах с мерителна чашка.Между другото да питам - мерителната чашка в лидълските хлебопекарни е за МЛ нали,не за ГР? Хляба стоеше много мазен обаче,та се съмнявам да не му е много олиото  newsm78

И последно въпросче - как и кога се махат бъркалките,за да не стоят дупки в хляба?Преди печенето имам една програма за 2ро втасване и веднаха след него превключва на програма за 3тото втасване,без бъркане между тях и иконката е с по-нагиднато тесто...После превключва на печенето  newsm78

# 33
  • София
  • Мнения: 6 284
На мен ми се струва много олиото и малко брашното.

Бъркалките махам след второто месене (по време на което може да лсожиш добавките), преди да почне втасване, последвано от второто втасване. Набрашнявам си леко ръцете.

Защо не почнеш с някоя от рецептите от книжката?

# 34
  • Мнения: 7 779
а защо не пишете рецептите там , където им е мястото ?  #Cussing out

# 35
  • София
  • Мнения: 2 923
Моргана07, прегледай поне това и си спомни как е изглеждало тестото в твоята машина.

http://forumbabgmama.blogspot.com/

# 36
  • Мнения: 7 779
първата пица с тесто от ремонтираното казанче

Последна редакция: нд, 28 сеп 2014, 21:49 от bongo_2007 ®

# 37
  • на Мелмак
  • Мнения: 11 066
Бонго нямаш сърце!
  chef

# 38
  • София
  • Мнения: 2 923
първата пица с тесто от ремонтираното казанче.....

Ей-й, не благоволи да покажеш снимка на ремонтирания възел #2gunfire Joy!

# 39
  • Мнения: 7 779
ето го преди да му сложа силикон.

# 40
  • Мнения: 7 779
и един лебец

# 41
  • София
  • Мнения: 6 284
а защо не пишете рецептите там , където им е мястото ?  #Cussing out

Не се ядосвай, де  Sunglasses Рецептата, която препоръчах на morgana07, съм я взела именно от другата тема.

Чудна пица, между другото Simple Smile

Аз от днес имам пълнозърнест хляб със смес семена - тиквени, слънчогледови, сусам, лен. Много добър.

Не знам дали споделих, че и из имам стружки, ама мисля да не им обръщам внимание Simple Smile Декември ще понатоваря машинката, че ще пробвам да меся и тестата за сладките в нея и или ще сдаде багажа, или ще си бачка Wink

# 42
  • София
  • Мнения: 7 938
Takaaaaпървото хлебче се оказа несполучливо - втаса си добре и се опече,но след това спихна и стоеше много мазно,рецептата ми е пратена от съфорумка:

ЦАРСКИЯ ХЛЯБ-ОТ ТЕСТО ЗА ПРОЧУТАТА ПАМУК ПИТА-СУПЕР ХЛЯБ,ИЗПЕЧЕН В ХЛЕБОПЕКАРНАТА
120 гр.прясно мляко-топло
120 мл.топла вода
120 мл олио
420 гр брашно
10 гр жива мая или 4 гр.суха мая/аз го приготвих със суха мая/
2 1/2 голяма мерителна лъж.захар
1/2 гол.мерителна лъж.сол
На 2-та програма най-силно изпечен на 750 гр.

Съмнявам се,че може да ми е малко брашното,защото везната и отказа батерията и слагах с мерителна чашка.Между другото да питам - мерителната чашка в лидълските хлебопекарни е за МЛ нали,не за ГР? Хляба стоеше много мазен обаче,та се съмнявам да не му е много олиото  newsm78

И последно въпросче - как и кога се махат бъркалките,за да не стоят дупки в хляба?Преди печенето имам една програма за 2ро втасване и веднаха след него превключва на програма за 3тото втасване,без бъркане между тях и иконката е с по-нагиднато тесто...После превключва на печенето  newsm78

Според мен имате прекалено много течности!

# 43
  • В две мънички очи...
  • Мнения: 1 272
И аз да се запиша в новата тема.

# 44
  • Мнения: 1 291
Бонго,  беден ми  е  речникът  на суперлативи пред  вида  на толкоз красота. Затова  ще   кажа  само: "Не пекар,  а артист!" И аз искам снимки  след ремонта, моля.

Аз пекох кекс. Всичко беше чудесно, докато не  изкарах  една вглетена подметка от пекарната. Кой  имаше  такъв  проблем?   6тастлива?  Убедена съм,  че брашното беше  малко. Не е суров. Вади  суха клечка, но стои  влажен. Добре, че не сме капризни  и пак  си го хапнахме. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт