ГОТВАРСКИ КУРС на Гордън Рамзи - Безплатен

  • 60 367
  • 209
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 46
Искам да попитам каква точно е тази сметана сладкарска ,животинска ?

# 196
  • UK
  • Мнения: 1 929
Искам да попитам каква точно е тази сметана сладкарска ,животинска ?

Сладкарска течна сметана - животинска.

# 197
  • Мнения: 46
Благодаря много   bouquet

# 198
  • Мнения: 2 883
Всъщност сладкарската е сладка, т.е тази, която е растителната. Животинската става и за сладки и за солени ястия, и уж е натурална като продукт. Аз лично обаче не умея да я разбивам на пяна както растителната, не знам и дали изобщо е възможно

# 199
  • Мнения: X
Искам да попитам каква точно е тази сметана сладкарска ,животинска ?

В готв.изкуство под "сметана" се разбира единствено течна сметана от краве мляко, с 40% мазнини, без разреждане и добавени сгъстители
В БГ най-близо до нея е тази на Президент с 32% мазнини, но тя е разредена и сгъстена с карагенан
Квасената сметана се нарича крем фреш обикновено - creme fraiche
Такива изгъзици като продаваните в Бг сладкарски сметани от подсладени изкуственяци от хидронизирани растителни масла не се използват в класическата кухня

Течната сметана се разбива чудесно на твърд крем на ръка или с миксер
Не препоръчвам ползването на робот, защото там разбиването става много бързо, може да се изпусне момента на готовност и да почне да става на масло

Аз даже си разбивам малко такава сметана, държа я в буркан в хладилника и си слагам от нея в кафето сутрин

# 200
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 2 725
Подкрепям W'A'S'P', че течната животинска сметана се разбива много добре.
При две условия:
- да е пълномаслена (поне 30% масленост)
- да е студена - за по-лесно, аз даже слагам купата и бъркалките на миксера в хладилника за 15 - 20 минути и после се разбива за нула време  Peace.
Лятно време може дори да сложите купата, в която разбивате сметаната, върху купа с лед.

# 201
  • Varna
  • Мнения: 264
Благодарим за книгата   bouquet
Запис и от утре се почва   chef  bouquet

# 202
  • Мнения: 111
Можете ли да ми кажете рецептата за пандишпановия сладкиш, мисля че беше в 11 епизод и за ориз с наденица. Благодаря ви предварително   bouquet

# 203
  • Мнения: 4
Можете ли да ми кажете рецептата за пандишпановия сладкиш, мисля че беше в 11 епизод и за ориз с наденица. Благодаря ви предварително   bouquet

Мисля, че тук можеш да го видиш:
http://vbox7.com/user:elda?srch=%D0%93%D0%BE%D1%80%D0%B4%D1%8A%D … search&page=2

Успех.

# 204
  • София
  • Мнения: 12 011
Някой бе писал, че ще превежда книгата. Има ли вече превод?

# 205
  • София
  • Мнения: 2 704
И аз да се включа като фенка. Много ми е любим Гордън Рамзи, но трудно хващам предаването.

Последна редакция: пт, 09 яну 2015, 13:33 от koikoii

# 206
  • Мнения: 111
Можете ли да ми кажете рецептата за пандишпановия сладкиш, мисля че беше в 11 епизод и за ориз с наденица. Благодаря ви предварително   bouquet

Мисля, че тук можеш да го видиш:
http://vbox7.com/user:elda?srch=%D0%93%D0%BE%D1%80%D0%B4%D1%8A%D … search&page=2

Успех.



Благодаря ти много Simple Smile

# 207
# 208
  • София
  • Мнения: 19 351
Мога да превеждам конкретни рецепти, но цялата книга не бих се наела.

Или може да опитам съдържанието, пък вие си избирайте. Но срокове не спазвам Simple Smile

# 209
  • София, България
  • Мнения: 75
Здравейте,

Линка с книгата от първа страница не работи, може ли някой да ми прати файла? Който има възможност да ми пише на лични.  Praynig

Благодаря! Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт