Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 17-та тема

  • 200 699
  • 530
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 378
И при двете е мека вътре, но с по-меко тесто е по-пухкава  Peace

# 61
# 62
  • Мнения: 378
Когато я правя само на топки, тестото е по-меко и тя е по-пухкава и въздушна, но реша ли да оформям, го правя с 1-2 идеи по-твърдо, за да се получи формата   bouquet 

# 63
  • Мнения: 378
От този тип са с меко тесто


# 64
  • Варна
  • Мнения: 306
miriana86, благодаря много за отговора   bouquet. Най-после разбрах защо при мен се равалят и сливат формите при печенето. Следващият път ще се опитам да се справя по-добре  Wink

# 65
  • на кого му пука
  • Мнения: 923
miriana86,за питката с цветенцата оставяш ли си допълнително тесто за оформянето на цветята или само това,което изрязваш с чашата е достатъчно?

# 66
  • Мнения: 378
Заделих предварително още 5 малки топчици за листенцата, защото не бях сигурна колко пласта листенца ще слагам, но може да се направят и само от топките в чашата. Една топка я разстилам на кръг и изрязвам 8 триъгълника, това са 2 пласта по 4 листенца.   bouquet

# 67
  • на кого му пука
  • Мнения: 923
Благодаря ти!
Страхотни питки правиш.Не знам как имаш такава фантазия за украсите.
Аз мога само да плагиатствам и то не винаги със задоволителен резултат.

# 68
  • Мнения: 378
Благодаря ти! И аз поглеждам тук-там и се опитвам да го пригодя към моето виждане   bouquet
Питка с плетеница
Скрит текст:





Ако някой има желание, може да погледне и хареса моята страничка във фейса: https://www.facebook.com/pages/%D0%9F%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%B8-%D … 0/305541902980730



Фейсбук: https://www.facebook.com/pages/%D0%9F%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%B8-%D … ?sk=photos_stream

Последна редакция: сб, 14 мар 2015, 14:50 от miriana86

# 69
  • Варна
  • Мнения: 306
Някой знае ли с какво се маже питката, за да залепне украсата, както е показано ето тук

https://m.youtube.com/watch?list=UUlQqXArEJuiyqob8_HVvU0w&pa … 8&mode=NORMAL

Мисля си, че след като е почти изпечена, дори и да я намажем с яйце, е невъзможно да се закрепи украсата. Някой дали е пробвал?

# 70
  • Мнения: 378
Лабрекс преди ми беше казала, че руснаците ползват белтък за декорацията. Може с белтък да маже.

# 71
  • Варна
  • Мнения: 306
Странно ми изглежда белтъкът да ги задържи, ама знам ли ...  newsm78.

# 72
  • Мнения: 378
Декорацията е суха, а питката намазана и лесно полепва.
То се вижда една чаша до него, в която бърка с четката и ми изглежда, че е мляко, но не знам....

# 73
  • София
  • Мнения: 1 654
мириана, питките ти са толкова прекрасни, с разнообразни форма и украса,
шапка ти свалям!   bouquet

Моите са доста нескопосани, но упорствам  Laughing
Тази я правих по рецепта от dir.bg, изяде се бързо, но със сирене ми харесва повече:


# 74
  • Мнения: 378
Много е хубава!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт