Коледа 2014 - тема 2

  • 79 351
  • 760
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 6 284
Аууу, тези соленки изглеждат толкова апетитно. Веднага си копирам рецептата и още този уикенд ще ги пробваме. Дъщеря ми не обича сладко, но за соленки душа дава. Krasi, благодаря. Hug
Момичета, имам питане. Ако пекна частите на медени къщички тази събота-неделя, дали ще стават? newsm78 Страх ме е да не омекнат много, че тогава ще е тегаво слепването, а него мисля да правя седмицата преди Коледа. Не съм правила толкова рано къщичка, но тъй като за тази година сладките са все за правене в последния момент, гледам да отметна каквото може по-отрано. Thinking Та помагайте със съвет. Praynig

Аз ги опаковам със свежо фолио и на хладно на терасата, никога не са омеквали.

Благодаря за новата тема, Джемма, нека да споделяме само красиви и ароматни неща.

За соленките - аз не правя специално, но най-любимите соленки са ми тези от тефтера на майка ми, със свинска мас са. Но те не могат да изтраят седмици. Иначе миналата година за НГ за сирената праивх от шотландките овесени бисквити, много хубава комбинация са със сирена, грозде и вино Simple Smile http://vkusnosbety.blogspot.com/2013/12/1-scottish-oat-cakes.html

# 16
  • Мнения: 770
Нагледах се на красотите ви. Прочетох внимателно всеки пост, съвет, рецепта. В събота запрятам ръкави, връзвам работната прическа и започвам  smile3508

# 17
  • Мнения: 3 280
Малко меденки а утре продължение.

# 18
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 7 927
Мерси catty, ще ги метна на терасата. Hug
Джемма,   bouquet за темата.

# 19
  • Мнения: 1 754
изписали сте предната тема и вече правите щолени, много изпускам Laughing

# 20
  • Бургас
  • Мнения: 16 401
Поздрави за страхотната тема.
 И на мен много ми харесаха Тези соленки. Ще ги изпробвам. Но аз ще си направя и моите си,които ги правя често, много са лесни и вкусни.

# 21
  • UK
  • Мнения: 4 311
Здравейте, влизам за първи път в тази тема, но сега имам питане и нямам време да търся назад, извинете ме. Току що правих за втори път в живота си коледни меденки, първия път беше много отдавна, не ми се получиха на вид, изпекоха се неравномерно, нямам вентилатор, пека на Мечта, останаха на петънца, нещо не можах да разтворя добре захарта.
Питането ми е за украсата - кога да ги украся? Трябва ли да непосредствено преди Коледа да ги украся или може сега и когато изсъхнат така да ги прибера по кутиите? Ще се развали ли глазурата после като ги напъхам една върху друга и поомекнат, въобще как да ги съхраня после? Половината ги направих с дупки (от химикал) да ги окача на елхата.
Така като гледам ще има още партиди, тези ще се изядат много преди Коледа, дано другите станат по-добре.

# 22
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Няма нужда да търсиш назад, всички линкове са на първа страни, в първи пост!

Глазурата ще изсъхне и няма да се развали в кутиите. На мен лично ми е рано за украса, правя ги в началото на декември - след Никулден.
 

# 23
  • Мнения: 748
Джемма благодаря ти от сърце за труда, който полагаш за нас.   bouquet

# 24
  • България
  • Мнения: 490
тази година ще опитам да направя за първи път щолен
искам да ви попитам как да си приготвя портокалови и лимонени корички

# 25
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
тази година ще опитам да направя за първи път щолен
искам да ви попитам как да си приготвя портокалови и лимонени корички
Точно днес добавих на първа страница рецептата.  Wink

# 26
  • България
  • Мнения: 490
благодаря

# 27
  • Мнения: 114
Здравейте,някой правил ли е снежен човек от тесто?

# 28
  • Мнения: 11 761
Малко меденки а утре продължение.
Много са красиви  Heart Eyes

Джема
, благодаря за новата тема.

Аз да препоръчам едни сладки. Правих ги по тази рецепта: Меки тиквени сладки с крем

Много ми харесаха. Моите са слепени с различни мармалади и сладка. Мисля че са подходящи за Коледа.

# 29
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Привет и от мен в любимата ми тема. Тази година много изоставам с подготовката, но малкия втора седмица  ми е болен и няма как с него да правя каквото и да е било Sad
Иначе ще правя традиционните неща:
Щолен
Рохлички
Меденки Джули
Меденки на Джема за 3Д елха и за декорация с фондан
Капучиновите звездички
Забравените сладки
и може би линцери, които не пропускам, но вече не се одобряват така Sad

Спорна работа на всички

Общи условия

Активация на акаунт