Лидл ::58::

  • 67 865
  • 748
  •   1
Отговори
# 720
  • София
  • Мнения: 44 332
Топчетата стоят между шоколадите и шоколадовите бонбони, 80 грама, 0,89 лв. Със зелен етикет НОВО. Също и бананови резени в шоколад, и някакви ядки в шоколад.

аз нещо не загрявам съвсем... те като закуска за мляко ли са или просто да се гризкат така като бонбонки Simple Smile

# 721
  • Мнения: 2 453
Топчетата стоят между шоколадите и шоколадовите бонбони, 80 грама, 0,89 лв. Със зелен етикет НОВО. Също и бананови резени в шоколад, и някакви ядки в шоколад.

аз нещо не загрявам съвсем... те като закуска за мляко ли са или просто да се гризкат така като бонбонки Simple Smile

Предполагам, че ще са нещо като тези топчета.

# 722
  • София
  • Мнения: 44 332
Аха, мерси, в първия момент с тези топчета от царевичен грис реших, че са млечна закуска, но заради местонахождението в магазина, реших да питам, при всички положения ще ес огледам за тях, щом ги хвалите.

# 723
  • Мнения: X
Като бях дете имаше едни бонбони драже Гербер - тези са подобни сигурно -като царевични пръчици -топчета де и в шоколад . Много бяха приятни на вкус
Може да има някой да ги помни -бяха алтернатива на бонбоните Регата / карамел с ядки - крокантови топчета в шоколад /
 Благодаря на Икник за отговора /изчерпателен и точен / . Странно ми е как в заяждане може да се изпишат безброй страници и като се зададе конкретен въпрос рядко някой си прави труда да отговори или пък дава някакъв не адекватен отговор или възгласа на Адреналинка в случая  Grinning
Благодаря за споделената информация ,онзи ден отидох целеустремено към телешката кайма и киселото мляко , зяпах някакви блузи и дънки и не съм се мотала много като друг път . То си трябва и порив  Grinning

# 724
  • Мнения: 1 073
Много са вкусни топчетата. И дражетата и банановите резени. Аз отидох днес специално да търся нещо за декорация на торта и ми паснаха идеално Simple Smile  обаче утре ще ходя пак,че до декориране не се стигна Simple Smile

# 725
  • Мнения: 596
 Grinning Правилно се сещаш, напомнят ми и на мен на бонбони от детството, в синя кутия бяха. Но много бързо свършват.

Като бях дете имаше едни бонбони драже Гербер - тези са подобни сигурно -като царевични пръчици -топчета де и в шоколад . Много бяха приятни на вкус
Може да има някой да ги помни -бяха алтернатива на бонбоните Регата / карамел с ядки - крокантови топчета в шоколад /
 Благодаря на Икник за отговора /изчерпателен и точен / . Странно ми е как в заяждане може да се изпишат безброй страници и като се зададе конкретен въпрос рядко някой си прави труда да отговори или пък дава някакъв не адекватен отговор или възгласа на Адреналинка в случая  Grinning
Благодаря за споделената информация ,онзи ден отидох целеустремено към телешката кайма и киселото мляко , зяпах някакви блузи и дънки и не съм се мотала много като друг път . То си трябва и порив  Grinning

# 726
  • ту тук, ту там
  • Мнения: 7 437
И аз помня подобни бонбони, но защо мисля, че се казваха Пролет (или Пролетен цвят ли бяха?!)...

# 727
  • София
  • Мнения: 44 332
Да ви питам, знам че и преди са пускали оризоварката, върши ли работа, наистина ли става хубав ориз, пухкав, не залепнал, без да загаря? Все не мога да го докарам  иначе като за гарнитура чист, бял ориз по каквато и да е рецепта да пробвам та се замислям за тази покупка.... много ли е голям уреда също?

# 728
  • Пловдив
  • Мнения: 1 013
И аз помня подобни бонбони, но защо мисля, че се казваха Пролет (или Пролетен цвят ли бяха?!)...


Лелееее,ако някога намеря като тези бонбони...фигурата ми сериозно ще пострада  Crazy Помня ги от детството ми (бяха нещо като вафлени топчета с шоколад)  Heart Eyes Ще пробвам тези от Лидъл задължитено  Peace

# 729
  • Мнения: 19 527
Да ви питам, знам че и преди са пускали оризоварката, върши ли работа, наистина ли става хубав ориз, пухкав, не залепнал, без да загаря? Все не мога да го докарам  иначе като за гарнитура чист, бял ориз по каквато и да е рецепта да пробвам та се замислям за тази покупка.... много ли е голям уреда също?
Не е по темата, за което предварително се извинявам, но аз приготвям прекрасен ориз по една арменска рецепта за пилаф - има си леки хитринки, но става всеки път много вкусен. Трябва ти само тенджера с дебело дъно и по възможност дългозърнест ориз.

# 730
  • Мнения: X
Да имаше и Пролетен цвят - с някакви розови цветя .
 Милтана моля за рецептата на ориза на лични ако може и каква е марката ориз   bouquet

# 731
  • ту тук, ту там
  • Мнения: 7 437
Е, да я напише тук в скрит текст! Няма да й се сърдим! Simple Smile

# 732
  • Мнения: 19 527
Ето, заповядейте, дано се оправя със скрития текст обаче [spoiler   ] Оригиналната рецепта е 1 чаена чаша ориз, 1 пакетче масло, 1/2 чаена лъжичка сол. Маслото се разтопява в тенджерата, прибавя се изчистеният и измит ориз, лека се запържва и се прибавят 2 чаени чаши вода. Вари се 5 минути, след това де оставя още 10 минути на много слаб огън. Тенджерата се покрива с чиста кърпа, отгоре се слага капака и се оставя на топлия котлон до изстиването му. След това тенджерата се завива добре и престоява така поне един час. Преди поднасяне пилафът се разбърква, за да се отделят зърната на ориза.
По желание, пилафът може да се поднесе с пудра захар и канела на прах като десерт.
Сега моята модификация - не слагам толкова масло никога, понякога сменям с олио, но мазнината ми е поне наполовина от това количество. Когато ми е за гарнитури на месо и др., първоначално запържвам ориза в настърган или много ситно нарязан лук - става много вкусно. Номерът е да спазиш технологията на готвене на ориза. Слагам всеки дългозърнест такъв - Тайбонат, Басмати, Жасмин.....какъвто се сетиш дългозърнест. Сладък пилаф още не съм правила, ние ядем мляко с ориз и не зная как ще е така     [/spoiler]
Май обърках нещо - извинете ме  Embarassed Дано все пак рецептата ви хареса

# 733
  • София
  • Мнения: 44 332
milittana
Скрит текст:
мерси и това ще пробвам... аз последно това правих http://aelisaelis.blogspot.com/2010/10/blog-post_7256.html но явно и водата и маслото му дойдоха малко, почна да залепя, беше абсолютно несварен, добавих малко вода, стана лигав...  абе изобщо драма, а обичаме винен кебап, пък той без ориз не върви. Помня, че баба правеше разкошен ориз преди, без да го запължва и тя нещо го завиваше после... ще пробвам и твоята, въпреки, че не съм фен на такова запържване... ама вече много се изнервям от тези оризи  bouquet.

Последна редакция: сб, 07 фев 2015, 20:46 от Angel_Dust

# 734
  • Мнения: 19 527
milittana
Цитат
мерси и това ще пробвам... аз последно това правих http://aelisaelis.blogspot.com/2010/10/blog-post_7256.html но явно и водата и маслото му дойдоха малко, почна да залепя, беше абсолютно несварен, добавих малко вода, стана лигав...  абе изобщо драма, а обичаме винен кебап, пък той без ориз не върви. Помня, че баба правеше разкошен ориз преди, без да го запължва и тя нещо го завиваше после... ще пробвам и твоята, въпреки, че не съм фен на такова запържване... ама вече много се изнервям от тези оризи  bouquet.
Подозирам, че вече ще ни изгонят в готварския, но аз почти не запържвам, а и слагам малко мазнина. Но съотношението вода - ориз и завиването после са много важни оризът да е цял и да не слепва. Като се сложи и лук на ситно, става много вкусен, това си е мое подобрение. Та никаква оризоварка не ви трябва, ако правите такъв ориз.

Общи условия

Активация на акаунт