как да сготвя хек?

  • 15 242
  • 23
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 532
имате ли някакви идеи?
днес опитах да го изпържа,но тотално се разпадна,абе нищо не се полу4и Sad
само го бях оваляла в брашно предварително.
имаме още 3 парчета и се чудех тях как да ги скопосам Embarassed
благодаря ви,благодаря

# 1
  • Мнения: 22 867
Аз го правя паниран. Нарязваш на шайбички, топиш в пането и................бързо става готов. И само с брашно съм го пържила, нямам идея защо ти се е разпаднал. Да не би мазнината, в която си пържила, да не е била загрята добре?

# 2
  • Мнения: 22 867
Погледни и тук, може да намериш нещо интересно:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=76685.0

# 3
  • Вече в моята си приказка...
  • Мнения: 4 371
На мен също ми се получавало така. Когато хекът /или рибата изобщо/ не е достатъчно замразена. Иначе със стандартна панировка и аз съм панирала.  Желая ти успех!!!

# 4
  • Мнения: 532
какво означава да не е достаъчно добре замразена?аз даже си мислех,че не е достатъчно размразена newsm78
а стандартната панировка е?брашно,после яйце и пак брашно...сори за тъпия въпрос.

# 5
  • Димитровград
  • Мнения: 1 742
Панировка-брашно,яйце,галета,яйце.Опитай,непременно ще стане.

# 6
  • Мнения: 5 873
Панирани рулца от Хек
За 2 порции:2 филета,пресен чесън,кашкавал,1 кис.краставичка,лимон,черен пипер,сол
Филето се изтънява с дървено чукче,ръси се със сол,лим.сок.арязва се на по 3 парчета,слага се парче кашкавал и кис.краставичка.Навива се на руло, забожда се с клечка за зъби и се панира с брашно,яйце и накрая в царевично брашно.

# 7
  • някъде
  • Мнения: 4 955
В йенска тенджера.

# 8
  • Мнения: 287
Ще преложа и аз един вариант. Мъжа ми го прави често /той е готвач/ и определено става невероятно вкусно, а и е мноооого полезно, заради начина на приготвяне.

Лук, моркови, чушки и гъби се нарязват на тънки ивички. Слагат се в тиган и се поставят на котлона /идеята е да не е загрят тигана, когато слагаме зеленчуците/. Разбъркват се, налива се малко вода и мазнина, след което хека се подрежда върху зеленчуците. Поставя се капак и се готви на бавен огън, като през определено време тигана се повдига и се върти с кръгообразни движения, за да не загори. Когато рибата се задуши, наръсва се със соев сос и се разбрърква. /морковът може да се бланшира, за 1 мин. във вряща вода./
Приятен апетит!   chef

п.с. Понеже не е сезона на чушките, спокойно могат да се пропуснат, като съставка.

# 9
  • Вече в моята си приказка...
  • Мнения: 4 371
какво означава да не е достаъчно добре замразена?аз даже си мислех,че не е достатъчно размразена newsm78
а стандартната панировка е?брашно,после яйце и пак брашно...сори за тъпия въпрос.

Под стандартна панировка разбирам именно това - яйце и брашно. Може и само с брашно - пак става.
Забелязала съм, че рибата трябва да е замразена, за да стане добре. А и парчетата да са тънички, за да се изпържат. Но не съм много специалист в областта. Опитвай докато не се получи добре. Пък и други майки са дали мнението си.
Най харесвам върху рибата, след като се изпържи, да поръся чесън и копър. Вкусно става...

# 10
  • София
  • Мнения: 2 671
Тази рецепта е за филе от хек, но може би и за нарязани тънки парченца да стане.

В намазнена тава (зехтина за предпочитане) се нареждат филетата, поръсват се с черен пипер, нарязан пресен бослилек и наситно накълцан чесън и се напръскват с още малко зехтин. Пекат се на 180 градуса.

# 11
  • Мнения: 953
много го ядеме този хек в къщи.харесва ме го паниран.има готови панировки в магазина за риба.вземи от тях.става хрупкав и вкусен.а за да не се разпада замразените парчета се топят в лимонов сок или вода.но с лим.сок става по-вкусно.Така се приготвя и аржентински бял амур.Подобен е на хека.Задължително парчетата да са замразени иначе се разпада.

# 12
  • Мнения: 3 537
Аз хек правя по два начина,единия е пържен или паниран
Другия е :
Рибите както са цели ги измивам и отрязвам перките и опашките.Наръсвам ги със сол,счукан чесън,черен пипер.Намазвам ги след това хубаво и обилно със майонеза поръсвам с лимонов сок и увивам всяка риба по отделно във алуминиево фолио.Стават мозък рибите.Сервирам на човек по риба както си е със фолиото. С бяло вино да се консумира е върха bowuuPeace

# 13
  • Мнения: 532
Значи трябва да е замразена!?
аз пък 2 дена я чаках да се размрази smile3511
ще пробвам да ги панирам тази ве4ер,а другите рецепти прилежно записвам за следващия път.
много ви благодаря

# 14
  • Мнения: 294
Рибите както са цели ги измивам и отрязвам перките и опашките.Наръсвам ги със сол,счукан чесън,черен пипер.Намазвам ги след това хубаво и обилно със майонеза поръсвам с лимонов сок и увивам всяка риба по отделно във алуминиево фолио.Стават мозък рибите.Сервирам на човек по риба както си е със фолиото. С бяло вино да се консумира е върха bowuuPeace
a със филета дали ше стане newsm78

# 15
  • Мнения: 953
аз основно с филе правя.даже си купувам филе готово от магазина и направо панирам.филе от хек

# 16
  • Мнения: 3 537
Рибите както са цели ги измивам и отрязвам перките и опашките.Наръсвам ги със сол,счукан чесън,черен пипер.Намазвам ги след това хубаво и обилно със майонеза поръсвам с лимонов сок и увивам всяка риба по отделно във алуминиево фолио.Стават мозък рибите.Сервирам на човек по риба както си е със фолиото. С бяло вино да се консумира е върха bowuuPeace
a със филета дали ше стане newsm78
да,ще стане Peace

# 17
  • 42.016399,23.101179
  • Мнения: 259
Аз запържвам съвсем леко парченцата хек, след това ги редя в тавичка, а отгоре заливам със смес от майонеза и настърган кашкавал.Слагам във фурната и запичам за 15тина минути докато се запече кашкавала.Става много вкусно.

# 18
  • Мнения: 25 615
Мисля, че проблемът е в рибата, а не в приготвянето й. И на мене ми се е случвало да ми се кашва рибата. Това се получава, ако е размразявана и замразявана отново няколко пъти. Т. е. - неправилно съхранение. Същият проблем ми се е случвал и с пилешко месо. Sad

# 19
  • Мнения: 3 861
ето идея и от мен.
върху мазнина нареждам лук нарязан на шайби на дъното на един гювеч 1 голяма глава.
отгоре нареждам филетата хек
поръсвам ги със зелени маслинки нарязани на шайбички
заливам ги с доматен сос от буркан, като слагам и от парченцата домат
поръсвам обилно с девисил и черен пипер
и накрая нареждам шайби лимон нарязан на тънко цял ред
добавям малко водичка или бяло винце ако имам

Това нещо го захлупвам с капака на гювеча и пека 30 - 40 минути и става много вкусно.
Добър апетит!!!

# 20
  • Мнения: 2 922
Ето как правя аз филе от хек.
Слагам нарязани картофи да се поопекат но не до готовност под фолио (сол, олио, подправки, каквито харесваш). После слагам филетата хек, добавям още мазнина и подправки, ако трябва. Слагам пак отгоре фолиото и доопичам. Много бързо и вкусно.

# 21
  • Мнения: 4 358
Тук съм дала две рецепти И двете ги правя с хек)  Peace

# 22
  • Мнения: 226
Аз го правя само паниран.

# 23
ЛЕЛЕ ти ме  #2gunfire

Чувал съм да не могат да готвиат ама и ти ... Все едно 2 яйца да не можеш да изпържиш.
Да не те чуе мъжа ти, че ще се смее hahaha
К'во толкова има да го осолиш малко, да го оваляш в брашно и яйца и да го панираш.

ВИЦ:
- Ало, мамо, обаждам ти се от новата къща. Чуваш ли как цвърчи олиото ?
- Да...?!?
- Ами мога ли да слагам вече яйцата... smile3532

#2gunfire  Gorominator   #Sniper

Общи условия

Активация на акаунт