как да сготвя хек?

  • 15 238
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 953
аз основно с филе правя.даже си купувам филе готово от магазина и направо панирам.филе от хек

# 16
  • Мнения: 3 537
Рибите както са цели ги измивам и отрязвам перките и опашките.Наръсвам ги със сол,счукан чесън,черен пипер.Намазвам ги след това хубаво и обилно със майонеза поръсвам с лимонов сок и увивам всяка риба по отделно във алуминиево фолио.Стават мозък рибите.Сервирам на човек по риба както си е със фолиото. С бяло вино да се консумира е върха bowuuPeace
a със филета дали ше стане newsm78
да,ще стане Peace

# 17
  • 42.016399,23.101179
  • Мнения: 259
Аз запържвам съвсем леко парченцата хек, след това ги редя в тавичка, а отгоре заливам със смес от майонеза и настърган кашкавал.Слагам във фурната и запичам за 15тина минути докато се запече кашкавала.Става много вкусно.

# 18
  • Мнения: 25 615
Мисля, че проблемът е в рибата, а не в приготвянето й. И на мене ми се е случвало да ми се кашва рибата. Това се получава, ако е размразявана и замразявана отново няколко пъти. Т. е. - неправилно съхранение. Същият проблем ми се е случвал и с пилешко месо. Sad

# 19
  • Мнения: 3 861
ето идея и от мен.
върху мазнина нареждам лук нарязан на шайби на дъното на един гювеч 1 голяма глава.
отгоре нареждам филетата хек
поръсвам ги със зелени маслинки нарязани на шайбички
заливам ги с доматен сос от буркан, като слагам и от парченцата домат
поръсвам обилно с девисил и черен пипер
и накрая нареждам шайби лимон нарязан на тънко цял ред
добавям малко водичка или бяло винце ако имам

Това нещо го захлупвам с капака на гювеча и пека 30 - 40 минути и става много вкусно.
Добър апетит!!!

# 20
  • Мнения: 2 922
Ето как правя аз филе от хек.
Слагам нарязани картофи да се поопекат но не до готовност под фолио (сол, олио, подправки, каквито харесваш). После слагам филетата хек, добавям още мазнина и подправки, ако трябва. Слагам пак отгоре фолиото и доопичам. Много бързо и вкусно.

# 21
  • Мнения: 4 358
Тук съм дала две рецепти И двете ги правя с хек)  Peace

# 22
  • Мнения: 226
Аз го правя само паниран.

# 23
ЛЕЛЕ ти ме  #2gunfire

Чувал съм да не могат да готвиат ама и ти ... Все едно 2 яйца да не можеш да изпържиш.
Да не те чуе мъжа ти, че ще се смее hahaha
К'во толкова има да го осолиш малко, да го оваляш в брашно и яйца и да го панираш.

ВИЦ:
- Ало, мамо, обаждам ти се от новата къща. Чуваш ли как цвърчи олиото ?
- Да...?!?
- Ами мога ли да слагам вече яйцата... smile3532

#2gunfire  Gorominator   #Sniper

Общи условия

Активация на акаунт