Тайни за вкусен ориз

  • 16 220
  • 39
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 175
Не го знаех това за оцета, но дали когато ориза се използва за салата може да се слага?

# 16
  • Мнения: 3 537
И аз не го знаех това за оцета.Иначе колкото повече е лука но орила е по-вкусно Peace

# 17
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Готвя ориз по японска рецепта(като за суши - вече я бях писала веднъж), всъщност само се задушава, без сол. Не го запържвам и така ми е вкусен! Когато го правя за гарнитура, прибавям лъжичка куркума и слагам една глава лук в която са забодени карамфилчета - става много красив и ароматен!

Момичета, вкуса на ориза зависи и от сорта му. Най-ароматният и вкусен ориз за мен е ясминовият или тайвански! Затова опитайте различни видове ориз и ще видите разликата, а и ще намерите този който на вас ви харесва най-много!

# 18
  • Мнения: 5 391

И другата ми тайна е , че го правя с много кромид , ама наистина много,който задушавам във малко водичка и мазнина/понякога слагам и зеленчуци по избор/. Grinning Става много вкусен наистина.
Точно така процедирам и аз Peace

# 19
  • София
  • Мнения: 378
Ще се възползвам от трика с ориза! Peace

# 20
  • Мнения: 703
Ориз варя във зеленчуков бульон и с добавен лимонов сок и непременно мазнина.Когато е почти готов,го махам от котлона,останалата вода той сам си поема и не се разварява!

# 21
  • Мнения: 386
Хей момичета пробахте ли с оцета. Hug

# 22
  • Мнения: 9 112
Хей момичета пробахте ли с оцета. Hug
Да, снощи и резултата беше превъзходен ориз!   bouquet Дори детето яде, яде, каза "Нахраних се" и след две минути се върна и каза "Много е вкусен ориза ще си го доям"  Много благодаря за "тайната"   bouquet

# 23
  • Мнения: 1 455
И аз пробвах с оцета, наистина оризът стана супер  Grinning .
mchj, bлагодаря за идеята   bouquet

# 24
  • Мнения: 386
Много се радвам че ви е харесала тайната. newsm10

# 25
  • Мнения: 678
Аз пък винаги слагам куркума,защото ориза го обичаме жълт.

# 26
  • Мнения: 431
Тези трикове не ги знаех, ще ги пробвам веднага при следващото готвене с ориз.  bouquet
Аз  винаги купувам бланширан ориз той никога не се разкашква, но пък и не е толкова вкусен като другия. Непременно ще пробвам. Naughty

# 27
  • Мнения: 386
 Аз  винаги купувам бланширан ориз той никога не се разкашква, но пък и не е толкова вкусен като другия. Непременно ще пробвам. Naughty
[/quote]
MIMI DJ и аз готвах преди време с бланширан ориз,но ефекта не е същия като при обикновения ориз.Пробвай с тази тайна и ще ти хареса Peace

# 28
А знаете ли, че за да не слепва ориза е добре да се вари в много вода и след като е готов да се измие на течаща студена вода. Вярно изтива, но в днешно време ястията лесно се затоплят в микровълнова печка.

# 29

Общи условия

Активация на акаунт