за или против детската кухня

  • 4 653
  • 127
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 928
Твърдо съм за детската кухня. Предпочитам да излеза с детето вместо да седя над печката. Храната е разнообразна и съобразена с възраста. А и едно е да направя примерно супа със 100гр. месо, съвсем друго е когато вътре са врели няколко килограма. А що се отнася до риба и др. неща които не готвят в кухнята, ами остава за събота и неделя

 newsm10

# 31
  • Мнения: 863


Нискокачествени продукти.

Готвят със захар, сол, прясно мляко, нишестета, домати /че не ги и белят даже/. Правят гадни оцветени кремчета...
 

И аз така мисля newsm10

# 32
  • София
  • Мнения: 488
против. Категорично съм против детските кухни...

# 33
  • Мнения: 7 474
Говят със захар, сол, прясно мляко, нишестета, домати /че не ги и белят даже/.

И кое от тези неща е отровно? newsm78


В нашата кухня почти не се усеща да има сол или захар. А кремчетата са страхотни.
Все пак мисля, че има разлика от кухня до кухня.

# 34
  • Мнения: 928
Иначе - твърдо ПРОТИВ.
Нискокачествени продукти.
Готвят със захар, сол, прясно мляко, нишестета, домати /че не ги и белят даже/. Правят гадни оцветени кремчета...
Всичко е обаче въпрос на възприятие все пак. Аз не ям небелен домат, не бих дала и на детето си.

И вкъщи като готвя за него, пак слагам захар, сол, пр. маляко. Иначе не иска да яде. Домати никога не беля, ако налапа люспа и му е гадно той сам си я плюе. Кремчетата на д-р Йоткер май са това - нешесте и оцветител - такива правя и аз  Hug Чесно казано не мисля че отсъствието на мама, за да виси пред печката е по-добро за него. И без това като види децата да ядат зрънчовци и кроасани иска и той, а според мен това е некачествена храна, а не небелените домати.  Peace

# 35
  • София
  • Мнения: 6 999
Говят със захар, сол, прясно мляко, нишестета, домати /че не ги и белят даже/.
И кое от тези неща е отровно? newsm78
В нашата кухня почти не се усеща да има сол или захар. А кремчетата са страхотни.
Все пак мисля, че има разлика от кухня до кухня.

A къде съм написала, че са отровни? Макар, че захарта, солта и бялото брашно се наричат отрова на доста места...

Та както написах и по-горе всичко е въпрос на възприятие. За теб кремчетата са 'страхотни', за мен са 'боклучави, противни, нездравословни, гнусни...' Съответно ти си "за" детските кухни, аз съм 'против'.

# 36
  • Мнения: 928
Иса, не се заяждам, просто се чудя какви следобедни закуски даваш на твоето детенце. Може да споделиш някоя идейка, за да я приложим и ние.   bouquet

# 37
  • Мнения: 46 518
Против!
Условията и менюто не ме устройват.

# 38
  • София
  • Мнения: 6 999
Иначе - твърдо ПРОТИВ.
Нискокачествени продукти.
Готвят със захар, сол, прясно мляко, нишестета, домати /че не ги и белят даже/. Правят гадни оцветени кремчета...
Всичко е обаче въпрос на възприятие все пак. Аз не ям небелен домат, не бих дала и на детето си.

И вкъщи като готвя за него, пак слагам захар, сол, пр. маляко. Иначе не иска да яде. Домати никога не беля, ако налапа люспа и му е гадно той сам си я плюе. Кремчетата на д-р Йоткер май са това - нешесте и оцветител - такива правя и аз  Hug Чесно казано не мисля че отсъствието на мама, за да виси пред печката е по-добро за него. И без това като види децата да ядат зрънчовци и кроасани иска и той, а според мен това е некачествена храна, а не небелените домати.  Peace

Нещо не разбирам в какво толкова се опитвате да ме убедите?

Люспите от домати дразнят лигавицата на стомаха. За това и са неподходящи, а не вредни за стомахчето на бебетата...
Докато стане на година и половина Дариа не беше вкусвала захар и сол НИКОГА и не ми е отказвала да яде. Вкусовите рецептори на децата са много по-нежни от нашите. Това, което за нас е блудкаво за тях е вкусно. Това, което за нас е вкусно, за тях е пикантно. Ако детето никога не е опитвало сол и захар - няма как да не иска да яде без тях. Нали не твърдиш, че генетично ни е заложено да ядем сладко и солено?

И изобщо - всеки сам преценява как си храни децата. Аз съм за КАЧЕСТВЕНАТА храна. В детските кухни тя не е такава за мен.

# 39
  • София
  • Мнения: 6 999
Иса, не се заяждам, просто се чудя какви следобедни закуски даваш на твоето детенце. Може да споделиш някоя идейка, за да я приложим и ние.   bouquet

Ами Дариа е луд фен на месо и маслини. Обикновенно следобед хапва филия със някакво сирене отгоре, в добавка някакво филе и маслини черни и зелени /не солени и без костилки/ + портокал.

Кисело мляко /натурално/.

Най-странното е, поне за мен, че въпреки че сега вече нямам против Дариа да яде както солени, така и сладки неща, че и шоколад, тя изобщо не обича. Обича натуралния вкус на продуктите. Това при положение, че аз и баща й сме луди фенове на сладкото /аз пия чая с 5 лъжици захар/, вкъщи има шоколади с кутии и прочие. Детето явно разви друг вкус.

# 40
  • Мнения: 928
Твърдя че солта колкото е вредна в големи количества, толкова и ни е жизнено необходима в малки.
А от каква възраст е нормално детето да приема сол незнам. При мен малкия отказа всички Хипски пюрета. Ганчев, в които има мин. количество сол ги прояде. Това стана като беше на 10 мес. Тогава го пробвах с детска кухня и беше одобрена  Hug
Благодаря за идейката за закуска  bouquet

# 41
  • Мнения: 195

Нискокачествени продукти.
Готвят със захар, сол, прясно мляко, нишестета, домати /че не ги и белят даже/. Правят гадни оцветени кремчета...
Всичко е обаче въпрос на възприятие все пак.

Абсолютно точно!

Твърдо съм за детската кухня. Предпочитам да излеза с детето вместо да седя над печката.

Едното не изключва другото. Има поне 3-4 начина да се приготви здравословна храна, бързо и удобно.

Храната е разнообразна и съобразена с възраста.

А това пък изобщо не е вярно Joy Храната има почти еднакъв цвят, мирис и вкус всеки ден. Изключително рядка консистенция. Едва ли в нея има и 10 гр. месо . Когато има грах или леща, то те са толкова твърди, че и аз не мога да ги сдъвча. Често съм намирала големи парчета домат, чушка или  лук или листа и дръжки от  спанак, магданоз, копър......не помня вече какво още. Кремчетата се правят с вода или 0,0001 % мляко, като изстинат са прозрачни (а да не говорим за вкуса им).    

Разни хора, разни идеали.....

Последна редакция: пт, 17 мар 2006, 17:12 от veto

# 42
  • София
  • Мнения: 819
1. Пише се "нИшесте";
2. Както беше казано, от кухня до кухня има разлика, и то голяма;
3. Яденето е разнообразно и порционът е съобразен със средната възраст на децата (9 м. - 3 г.);
4. Аз съм твърдо "ЗА", не мисля, че програма или фирма за доставка, която се избира с конкурс и е одобрена от Министерство на здравеопазването би допуснало нискокачествени продукти за детска кухня, и то в София (нищо против хората от други градове, моля, не ме разбирайте погрешно  bouquet);

Според мен целта на тези кухни е най-вече преходът на децата в тази възраст да преминат от бебешка, пасирана храна, на обща, което благоприятсва и храненето им в ясла или детска градина след време Peace

Последна редакция: пт, 17 мар 2006, 17:11 от Пети

# 43
  • Мнения: 3 042
Аз съм ЗА детската кухня. Навремето съм взимала храна на дъщеря ми и бях много доволна. Сега взимам и на синът си и също съм много доволна.

# 44
  • Sofia
  • Мнения: 6 918


Нискокачествени продукти.

Готвят със захар, сол, прясно мляко, нишестета, домати /че не ги и белят даже/. Правят гадни оцветени кремчета...

Всичко е обаче въпрос на възприятие все пак.

Абсолютно точно!

Твърдо съм за детската кухня. Предпочитам да излеза с детето вместо да седя над печката.

Едното не изключва другото. Има поне 3-4 начина да се приготви здравословна храна, бързо и удобно.

Храната е разнообразна и съобразена с възраста.

А това пък изобщо не е вярно Joy Храната има почти еднакъв цвят, мирис и вкус всеки ден. Изключително рядка консистенция. Едва ли в нея има и 10 гр. месо . Когато има грах или леща, то те са толкова твърди, че и аз не мога да ги сдъвча. Често съм намирала големи парчета домат, чушка или  лук или листа и дръжки от  спанак, магданоз, копър......не помня вече какво още. Кремчетата се правят с вода или 0,0001 % мляко, като изстинат са прозрачни (а да не говорим за вкуса им).    

Разни хора, разни идеали.....
Това,че има калпави готвачи не значи,че трябва да заклеймяваме масово кухните.
По този повод има разлика и в ресторантите,но ходите на ресторанти нали.На едно място е вкусно,на друго не е Hug

Общи условия

Активация на акаунт