Лидл ::68::

  • 83 950
  • 740
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
  • Мнения: 167
Пренасям се в новата тема заедно с оризоваката от Азиатската седмица. Пробвах да направя ориз. Нормален сварен ориз, леко слепнал. Очаквах да е по-разигран, по-ронлив... не знам как да обясня, Може би трябва да е специален вид? Или нещо в приготвянето пропускам?! Моля за помощ!

Има ли уред, в който се приготвя ориз на пара? Да не би уреда да не ми е точен? Тъп въпрос, но искам да приготвям пухкав ориз, с отделни зрънца, какъвто приготвят в ресторантите.  Crazy

Имам оризоварката от около година и съм много доволна. В някои периоди и взимам въздуха от употреба, че и не само за варене на ориз.
Аз приготвям в нея предимно ориз-басмати и нито един път не ми се е слепвал, дори напротив, сипкав и ронлив на зрънца.
Дали не слагаш много вода и се преварява и скашква?! Ако чакаш ориза дълго да изстива в уреда, тогава също започва да се слепва от парата. Като позастине малко го изсипвам в голяма купа и хубаво го разбърквам с мазнинка и други подправки, за да изстине по-бързо.
Важното е да се спазва пропорцията с дозата от чашката. Ако пак става слепнал, пробвай с различно, по-малко количство вода, докато намериш твоята оптимална доза. Факт, че с всеки ориз е различно, дори и при нормално готвене.

# 16
  • Мнения: 5 218
Тази ли е сьомгата, която хвалите? На тиган дали ще стане или е дебело филето?

# 17
  • Мнения: 115
Да се включа с отзив за пъпешите- имат вкус на зелена тиква... няма да взема повече.

# 18
  • Мнения: 3 145
Дайте отзиви за този чопър от понеделник.

# 19
  • Мнения: 4 864
Пуричките тази седмица много ми харесаха. Но двата пакета, които взех в различни дни бяха с различен вкус...

# 20
  • Мнения: 3 020
И аз от седмица мрънкам за сьомгата и то за децата, не за нас.... но била скъпа  Crazy за мъжа ми.  ooooh!
А как я приготвяте на пара?

За Нутелата - мисля, че имаше + гратис допълнително количество. В смисъл цената е същата, но грамажът е по-голям. Но не съм на 100% сигурна.

И да попитам дали има още от течната ванилия? В няколко магазина видях само от течния ром.  Rolling Eyes

# 21
  • Мнения: 5 394
Тази вечер си взех уок тигана, не готвя всеки ден, че вкъщи предпочитат да карат на салати, но смятам поне за месо да го ползвам. Идва ми тежък, но ще свикна.
 Взех и от двойката чорапи/терлички/, бяха понамалели наличностите.

Сьомгата доста я мислих, но това 200 грама ни е крайно недостатъчно, а три бройки не ми се взимаха....Демек , намерих си оправдание да не купя.

# 22
  • Варна, Пловдив
  • Мнения: 1 085
Дайте отзиви за този чопър от понеделник.


Купих го миналата година, не струва, ползвах го един път и това там. Докато разбера, че може да се върне до 1 месец вече беше късно.

# 23
  • София
  • Мнения: 3 611
Преди малко бях в Лидл.Да знаете има супер оферта,като на етикета пише ТОП ЦЕНА.Та става въпрос за течен шоколад Нутела.Редовната цена е 6,29 лв,а топ цената е 6,25. Joy hahaha
Да не изтървете промоцията.
Даа, често виждам промоции на стоки в Лидл, намалени  - коя с 10ст, коя с 20ст. Правят си гаргара! Crossing Arms

# 24
  • Мнения: 27 736
помня, че преди време имаше доста доволни от ръчните чопъри, но май бяха други на вид.... newsm78 Аз лично имам и предпочитам електрически.. Laughing
Да, това от линка е хвалената сьомга. Потвърждавам, много вкусна става на пара, на фурна също. Филето е по-скоро дебело (според моите представи), но мисля, че и на тиган може да стане. На пара варя така: поставям решетката за варене на пара в тенджерка с малко вода, нивото да не достига дъното на решетката за варене на пара. Поставям филенцето с кожата надолу, похлупвам с капак и варя на пара на слаб огън докато е готово. Не му трябва много време.
Пуричките горе-долу колко бройки са в пакет? Иска ми се да взема за украса на домашните мелби, но ако са прекалено малко бройките май не си струва.... newsm78
Доскоро така "сензационно" бяха намалени маршмелоу целувките с глазура от тъмен шоколад (големите)- от 2,99 на 2,89 лв, ако не се лъжа.... Joy Имаше и случай май със солети уж на промоция, пък редовната и намалената цена съвпадаха.... hahaha
Имаше питане за течната ванилия- при нас има все още, даже не е зле да взема да си заредя, че ако спрат да зареждат.... newsm78 И другият вид ми върви на сладкиши и гофрети, нон ванилията си е ванилия. Grinning

# 25
  • София
  • Мнения: 4 051
Да, тази е. Според мен, няма причина да не стане, но не съм пробвала... още.  Laughing

И аз от седмица мрънкам за сьомгата и то за децата, не за нас.... но била скъпа  Crazy за мъжа ми.  ooooh!
А как я приготвяте на пара?

Скрит текст:
За Нутелата - мисля, че имаше + гратис допълнително количество. В смисъл цената е същата, но грамажът е по-голям. Но не съм на 100% сигурна.

И да попитам дали има още от течната ванилия? В няколко магазина видях само от течния ром.  Rolling Eyes
В тенджера, с тази джаджа
Осолявам, мааалко черен пипер и покапвам с още по-малко олио, но може и без. Слагам вода на дъното на тенджерата, като заври, слагам джаджата с рибата, похлупвам и "варя" за 10 минути. Това е  chef
Дайте отзиви за този чопър от понеделник.


На мен пък, ми харесва - обичам ситно нарязан лук, например... може и да въртя повече отколкото е търпението на другите хора, не знам.

# 26
  • Мнения: 5 218
Ще взема да я пробвам, мерси Simple Smile
Аз обичам марината със зехтин, лимон, горчица, копър, девесил, сол и черен пипер.
На скара или тиган е м-м-м Heart Eyes

# 27
  • София
  • Мнения: 4 051
Ще взема да я пробвам, мерси Simple Smile
Аз обичам марината със зехтин, лимон, горчица, копър, девесил, сол и черен пипер.
На скара или тиган е м-м-м Heart Eyes
Ммммм Heart Eyes  chef Laughing

# 28
  • Мнения: 27 736
Аз не чакам да заври водата, за да поставя решетката за готвене на пара и рибата в тенджерата. Grinning Също и предпочитам да овкусявам след като рибата е вече готова. Използвам тенджера със стъклен капак, така че лесно следя процеса на готвене. Бързо става наистина. Peace

# 29
  • Мнения: 459
Тази сьомга различна ли е от постоянния асортимент или е само с промоционална цена?

Общи условия

Активация на акаунт