МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 60-та ТЕМА

  • 80 215
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
  • Sofia
  • Мнения: 1 062
Ще може ли рецепта за хляб изцяло с лимец.
Аз правя хляб с Лимец, но добавям и малко царевично брашно.
рецептата ми е 250 мл вода + 80гр. цавично брашно+370гр Лимец+ захар,сол и мая
Ако сложа само Лимец, хлябът става глетав /туткав/. Храня се без глутен, а в царевицата няма глутен и е хидроскопичен/поема вода/. Това е рецептата, до която стигнах след много безуспешни опити да направя хляб само от Лимец.
Благодаря, Мамче!
Ще пробвам.
Сега правя с лимец и др. семена на брашно, но го спирам по-рано и пускам печене.

# 691
  • Мнения: 3
Здравейте,
Не знам от къде имам тази рецепта за кекс,но ви я предлагам,защото я пробвах в хлебопекарна и се получи много добре.

КЕКС в ХЛЕБОПЕКАРНА

Слагам продуктите в казанчето в следния ред:
0.5 ч.ч. олио
1 ч.ч. кис.мляко
1 ч.л. сода за хляб
1 яйце(леко го разбърках)
1 ч.ч. захар
2 с.л. какао или 2 ч.л. канела
1 ванилия (по желание)
2 ч.ч. брашно
Леко разбърках с дървена лъжица,колкото брашното да не е най-отгоре.
Може да се добавят малко начукани орехи или шоколад при звуковия сигнал или в началото.
Включих на програма КЕКС - 2ч.50мин..Машината ми е Горение с висока кошничка.Кекса я напълни.
Пекла съм го и в друга хлебопекарна с по-ниска кошничка  с една бъркалка,също на програма КЕКС ,която е 1ч.50мин.
Дано ви хареса!

# 692
  • Sofia
  • Мнения: 1 062
Луна5 ще се пробва, но защо не я добавиш в темата за рецептите.

# 693
  • София
  • Мнения: 44 318
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … c2oEK36B_gr5GU9Gg  това и по- долу има още видове брашна купуваме от Фантастико и други магазини.

На мен тези хлебчета много ми допадат, особено чабата, така за от време на време за нещо бързо. Лидлските никак не са така добри, а тяхната чабата ми е страхотно солена.
Все пак ако мислиш, че готовите смеси са пълни с боклуци спокойно можеш да си ги бъркаш ти хлябовете, не е задължително  да са с квас.

С лимец съм правила спокойно хлябове, нямам проблеми, нито нещо, кой знае какво, естествено хлябът не става пухкав като с бяло брашно.
Но това нещо е безумно вкусно с лимец (не е хляб, а питка, но все пак) http://www.supichka.com/2015/09/barkana-banitsa.html понякога го правя само с лимец, понякога смесено с друго пълнозърнесто брашно - ръжено или пшеничено.
В последно време купувам от тези пълнозърнести брашна и съм много доволна от тях
http://www.ecosem.bg/bg/c-4/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8/

Последна редакция: ср, 09 мар 2016, 20:02 от Angel_Dust

# 694
  • Sofia
  • Мнения: 1 062

Но това нещо е безумно вкъсно с лимец (не е хляб, а питка, но все пак) http://www.supichka.com/2015/09/barkana-banitsa.html понякога го правя само с лимчец, понякога смесено с друго пълнозърнесто брашно - ръжено или пшеничено.
В последно време купувам от тези пълнозърнести брашна и съм много доволна от тях
http://www.ecosem.bg/bg/c-4/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8/
Благодаря за рецептата и за сайта. Ще се възползвам.

# 695
  • София
  • Мнения: 44 318
о, блогът на Супичка е стахотен, идеално ми се получава всичко, което съм пробвала от нейните рецепти Simple Smile

# 696
  • Мнения: X
И аз съм я правила тази мързелива баница, с всякакво брашно - винаги става страхотна!

# 697
  • Мнения: 2
Здравейте! Моля„ за рецепта за тесто за пица

# 698
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Здравейте! Моля„ за рецепта за тесто за пица

Много добро тесто:
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2010/01/blog-post_4172.html

# 699
  • Добрич
  • Мнения: 5 475
У дома пица се прави в голямо количество /да има за още едно ядене  Laughing, че е на почит/ Затова и дозата ми е голяма - излизат две големи тави /2 бр. от тавите на фурната/

900 г. брашно
500 мл. топла вода
2 с. л. захар /мерителната лъжица на машината/
1,5 с. л. сол  /мерителната лъжица на машината/
4 с. л. шарлан/олио  /мерителната лъжица на машината/
20 г. прясна мая

Програма месене 1ч. и 25 мин. Наблюдавам тестото през прозорчето и когато напълни казанчето го вадя.

# 700
  • Пловдив
  • Мнения: 297
Ще може ли рецепта за хляб изцяло с лимец.
Аз правя хляб с Лимец, но добавям и малко царевично брашно.
рецептата ми е 250 мл вода + 80гр. цавично брашно+370гр Лимец+ захар,сол и мая
Ако сложа само Лимец, хлябът става глетав /туткав/. Храня се без глутен, а в царевицата няма глутен и е хидроскопичен/поема вода/. Това е рецептата, до която стигнах след много безуспешни опити да направя хляб само от Лимец.
Мамче, а какво количество мая слагаш? На каква програма и грамаж го печеш?

# 701
  • софия
  • Мнения: 119
Пека на програмата за безглутенов хляб, за 750гр. и слагам 5-6 гр.мая от кубче. Преди това слагах повечко мая-към 10гр и май по-добре се надигаше хлебчето. Това ме подсеща да направя един хляб с 10гр да видя има ли разлика, че напоследък съм автоматизирала процеса и слагам продуктите без да мисля много-много.

# 702
  • Sofia
  • Мнения: 3 485
Пека на програмата за безглутенов хляб, за 750гр. и слагам 5-6 гр.мая от кубче. Преди това слагах повечко мая-към 10гр и май по-добре се надигаше хлебчето. Това ме подсеща да направя един хляб с 10гр да видя има ли разлика, че напоследък съм автоматизирала процеса и слагам продуктите без да мисля много-много.
Всъщност безглутеновата програма е с по-дълго втасване, така ли?

# 703
  • софия
  • Мнения: 119
Не, по-късо е втасването. При мен програмата е час и 40мин./горе-долу/, а обикновената ми е 3 часа. Втасва само веджъж, май. То и не може да се надуе много, щото няма глутен.

# 704
  • Мнения: 321
Здравейте, дами!
Следя темата за рецептите от известно време, но сега имам нужда от съвет.
Нямах време да изчета настоящата тема, за това искам да се извиня предварително, ако е коментирано, но бих искала да помоля за съвет, след което се връщам да чета подробно Praynig
Трябва да изключа от менюто си храни, които съдържат зърнените култури пшеница, ръж, ечемик и овес. Става въпрос за диета, наложена по здравословни причини.
В тази връзка можете ли да ми препоръчате с какво брашно мога да заместя брашната от гореизброените за приготвяне на хляб.
Четох за лимеца и елдата, но от всичко прочетено останах с впечатлението, че са със състав близък до този на пшеницата. Поисках мнението и на една дама, която работи в близкия магазин за зърнени храни и ядки, тя също каза че са с близък състав.
Мислите ли, че има брашно, което да мога да използвам в моя случай?
Благодаря ви предварително  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт